MOUSE YERİNE MUZ!

Safir Koleji 3’üncü Sınıf Öğrencisi Yusuf İskender Hüseyinca tarafından çeşitli kodlamalar ve parçalar kullanılarak muzların, Mouse görevini görmesini sağlayan proje yapıldı.

MOUSE YERİNE MUZ!

Safir Koleji 3’üncü Sınıf Öğrencisi Yusuf İskender Hüseyinca tarafından çeşitli kodlamalar ve parçalar kullanılarak muzların, Mouse görevini görmesini sağlayan proje yapıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mayıs 2019 Cumartesi 08:24
MOUSE YERİNE MUZ!

Safir Koleji Bilim Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin tasarladığı 25 proje geçtiğimiz gün sergilendi. 3’üncü Sınıf Öğrencisi Yusuf İskender Hüseyinca’nın elektrik akımını sağlayarak muzların, Mouse görevini görmesini sağladığı proje, dikkat çeken projelerden oldu.

HÜSEYİNCA: “MUZLAR MOUSE GÖREVİ GÖRÜYOR”

Safir Koleji 3. Sınıf Öğrencisi Yusuf İskender Hüseyinca, “Bunu öncelikle Scratch Programında kodlarımızla yaptık. Sonra Makey Makey adlı bir parçayla muzları birleştirip, muzlara dokunduğumuzda elektrik akımı olduğu için aşağı-yukarı ve sağa-sola Mouse görevi görüyor. 1 hafta gibi bir sürede çalışarak bu projeyi yaptım.” dedi.

GİRGİN: “ANASINIFINDAN İTİBAREN ROBOTİK DERSLERİ VERİYORUZ”

Safir Koleji Robotik Öğretmeni Yıldız Girgin ise, “Biz öğrencilerimize ana sınıfından başlayıp, liseye kadar robotik dersleri veriyoruz. Bilim Kültür Sanat Şenliğine özel 25 adet proje hazırladık. Ana sınıfından elektronik devre tasarımı ile başlayıp, liseye kadar drone eğitimi ile sürmektedir. Öğrencilerimiz elektronik devreleri tasarlarken, gerçek hayattan ürünler tasarlıyorlar. Mesela gerçek hayatı kolaylaştıran elektronik çöp kutusu, hayatı kolaylaştıran köpekler ve bizim günlük hayatımızı kolaylaştıran bütün robotik malzemeleri gerçekleştiriyorlar. İlkokullarda daha çok oyunla eğitim veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.