Dün, güzel bir temel atma törenine tanık olduk.

Karaağaç’taki Tarihi İstasyon binasında kurulan platformda; Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattının temel atma töreni yapıldı.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ile Avrupa Birliği delegasyonundan temsilciler katıldılar. Haberin ayrıntılarını haber sayfamızda okuyacaksınız.

Ben bu yazımda kendimce ilgimi çeken oluşumlardan söz edeceğim. Öncelikle Ulaştırma Bakanı Sn. Mehmet Cahit Turhan’ın konuşmalarının, ciddi bir devlet adamına yakışır şekilde olduğu gördüm. Edirne Valimiz Sn. Ekrem Canalp’de ev sahibi olarak çok güzel bir konuşma yaptı ve 2023’te açılması planlanan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattının, Trakya’ya ve Edirne’ye getireceği güzellikleri sıraladı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı temel atma töreninin Karaağaç İstasyonunda yapılmasının Karaağaç ile bir bağlantısı olmayacağını öğrendik. Yani, birçok kişinin Hızlı Tren acaba Karaağaç İstasyonundan mı geçecek diye merak ettiğine olumlu bir yanıt alamadık.

Karaağaç’ta Tarihi İstasyon Binasında yapılan açılış törenine yoğun bir katılım vardı. AK Parti İl Yönetimi işi sıkı tutmuştu ve Edirne ve yakın coğrafyadan özellikle gençlerden yoğun bir katılımı sağlamıştı.

Karaağaç Tarihi İstasyonunda yapılan böylesi geniş katılımlı bir toplantı için kampüste yoğun bir bakım ve temizlik yapıldığına tanık olduk. Ancak bence çok önemli bir şey unutulmuştu; Lozan Anıtı önünde dikili olan İsmet İnönü Büstü ne yazık ki oksitlenmiş ve yeşile boyanmıştı. Oysa dün yapılan temel atma töreni, o Büyük Adamın Lozan da kazandığı zaferin ürünüdür. O Büyük Adama minnet borcumuz vardır. Ve bu nedenle yapılacak tören için onun büstü de özenle temizlenip ziyarete açık hale getirilmeliydi.

Bu konuda benim önerim şudur. Oraya İsmet İnönü Büstünün dikilmesinde payı olanlardan birisiyim. Bu nedenle İsmet İnönü Büstünün o cılız görünümünden kurtarılıp gerçek bir anıta döndürülmesi gerekmektedir.

Yeri gelmişken şunu da söyleyeyim; Tarihi İstasyon Binasının önünde dikili olan mermerden yapılmış Atatürk Heykeli de gerçekten Atatürk’e benzeriyle değiştirilmelidir. Çünkü burada dikili olan heykel, Atatürk’e ne yazık ki çok az benzemektedir.

Umuyorum; Trakya Üniversitesi Rektörü Sn. Erhan Tabakoğlu önerilerimizle ilgilenecek ve bizi mutlu edecektir.

Daha güzel bir Edirne ortak hedefimizdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HeykeltraşİBRAHİM KUVVETLİ 2020-05-07 14:17:51

Size tamamen katılıyorum.Anılan yere ancak bir İNÖNÜ ANITI yakışır.Teşekkürler.