Edirne komşu iller ve komşu ülkelerden ve İstanbul’dan gelen misafirlerle dolup taşıyor.

Bunun neden kaynaklandığını merak edenler olmuştur. Bu insanlar neden başka illere, deniz kenarlarını değil de Edirne’ye geliyorlardı.

Bu durumu kentimize gelen konuklara sordum,   hepsinin ortak gerekçesi Edirne’nin huzurlu ve mutlu yaşayan insanların yaşadığı bir kent olması nedeniyle tatilden yararlanan insanlar buraya gelip yorgunluklarını gideriyor, en iyi şekilde tatilin tadını çıkarıyorlar.

Edirne’yi ziyaret eden insanların bir başka ifadeleri de Edirne gibi huzurlu ve günün her saatinde gezip dolaşılabilecek illerin sayısı her geçen yıl azalıyor.  Bu yapıda kentlerin sayısı iki elin parmakları kadar.

Gerçekten bu Edirneliler açısından övünülecek bir durum. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Şehrimizin bu huzurlu ortamını görüp bunu istismar etmeye çalışan insanların olduğunu gözden ırak tutmamalıyız.

Nitekim, bunun emarelerini de göz ardı etmemeliyiz. Trakya’nın çağdaş insan profili zedelenir buradaki görüntüler diğer bazı illere benzerse bundan en çok bizler, esnaflarımız tüm halkımız  zarar görür.

Başka illerden ve komşu ülkelerden gelen misafirler Edine insanının çağdaş yapısını, kentin huzurlu bir kent olduğunu dikkate alarak buraya geliyorlar.

Kesinlikle bu yapının bozulmasına izin verilmemeli. Bu güzelliklerden yararlanıp Edirne’yi de başka illerde olduğu gibi çağdışı görüntülere süründürmek isteyen, huzurunu kaçırmak isteyen çevreler olabilir.

Şehrin güvenliğini kaçıracak girişimler bulunabilir. O konuya duyarlı olmalıyız.

Kentin bu güzelliklerinden mutlu olacaklar olduğu gibi bunu kıskananların da olduğu kaçınılmazdır. Bu konuda  bir örnek vermek isterim.

Bir turist kafilesinden gelenlere bir işyerinde Atatürk posterli takvim hediye edilmek istenmiş. Bu duruma tepki gösteren kadınlardan bir gurubunun gerekçesi şu” biz o kişinin( O kişi dedikleri Atatürk) resimlerini evimizde görmek istemiyoruz.

Bu adamdan ne buluyorlar, her tarafta Atatürk resimli takvimler şehrin her yanında onun resimleri var”

Bu kafalardan başka  ne beklenir. Onun için kentimizin güzelliklerini canımız gibi korumalıyız.

****************************************************

HER ŞEY PARAYLA  OLMAMALI

Edirne Belediye Başkanlığı yeni yılda Saraçlar Caddesinde bir stant açtı burada sanatçılar gelip müzik gösterisi sunacaktı. Yılbaşı ile ilgili yaptırımlar ortada.  Belediye Başkanlığı da  haklı olarak   bu organizasyonları iptal etti.

Stant yerinde duruyordu. Peki Edirne’de çok sayıda müzik ekibimiz var, bunlar oraya gelip kısa süreli de olsa  halka  konser veremezler miydi? Bunun için yasal sakınca olamazdı.

Ne yazık ki hiçbir gurup burada küçük çaplı da olsa konser verme gereğini duymadı.

Her şey para karşılığı olmamalı. Bazı durumlarda halkın yararına ücretsiz olarak da bu tür hizmetler de  olmalı.

Edirne gibi çok sayıda amatör müzik guruplarının olduğu bir ilde hiçbir gurup” ben Edirne halkı için  kısa  süreli de olsa bir konser vereyim” diye düşünmedi.

                    FIKRA

   ERZURUM’DA KIŞ

 Bir  zamanlar İçişleri Bakanlığı  Erzurum’a  bir yazı göndermiş.

 “ Bu kış aylarının Erzurum’da çok soğuk geçeceği anlaşılmaktadır, O nedenle kullandığınız yakıtın cinsini, kod numarasını ve stok durumunu  acele bildiriniz”

 Erzurumlu bir köy muhtarı hemen Ankara’ya cevap yazmış.

* Cevap şöyle:

* Yakıtımız poktir

*Kod numarası yoktir..

* Stokumuz  çoktir.!

ATATÜRK VE YUGOSLAV KRALI

 Atatürk’ü İstanbul’da  ziyaret eden  Yugoslav Kralı  Aleksandır şerefine bir yemek  düzenliyor.

 Atatürk’le sohbet sırasında  Yugoslav Kralı

“ Size bir gerçeği itiraf etmek isterim. 10197da  İngilizler, İzmir ve Anadolu’nun  işgalini  Yunanlılardan  önce bize  teklif ettiler. Ben reddettim.

 Sizi tanıdıktan sonra  kararımın doğru olduğunu bir defa daha anladım.

 Yugoslav Kralı bu söz üzerine aslında bir  teşekkür bekliyor, fakat Atatürk tebessüm ederek  şöyle diyor.

“ Geçmiş olsun majeste.! İyi kurtulmuşsunuz1” diye yanıtlıyor

film izle - film izle

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.