15 BİN KİŞİLİK YURDA İHTİYAÇ VAR

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, Edirne'nin öğrenci şehri olmasından dolayı mevcut yurtların kapasiteyi karşılayamadığını ve 15 bin kişilik yurt ihtiyacı olduğunu belirtti.

15 BİN KİŞİLİK YURDA İHTİYAÇ VAR

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, Edirne'nin öğrenci şehri olmasından dolayı mevcut yurtların kapasiteyi karşılayamadığını ve 15 bin kişilik yurt ihtiyacı olduğunu belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ağustos 2017 Pazartesi 09:57
15 BİN KİŞİLİK YURDA İHTİYAÇ VAR

    Çeker, yeni binalara nadir şekilde ruhsat verildiğinden dolayı kiralık evlerin de azaldığını ve giderek artan öğrencilere yetmediğini bu yüzden de acil olarak yurt ihtiyacı ortaya çıktığını vurguladı. Bu konuyla ilgili özellikle İstanbul'dan büyük firmaların bu konuya yöneldiklerini belirten Çeker, ayrıca devlet tarafından da destekleme yapıldığını kaydetti. 
    ''15 BİNİN ÜZERİNDE ACİL YURT İHTİYACI VAR''
    Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, Edirne'de şu anda 15 binin üzerinde acil yurt ihtiyacı olduğunu dile getirerek; ''İstanbul'dan büyük şirketler, holdingler yurt yapımıyla ilgili Edirne'ye geliyor. Tabi bunda belediyemizin de yönlendirmeleri var. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'nün bir açıklaması var. Edirne'nin bir öğrenci şehri olduğunu, 47 bin öğrencinin 100 binlere kadar çıkabileceğini belirten açıklamalar var. Benim en son Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü'nde yaptığım görüşmelerde, Edirne'de 15 binin üzerinde şu anda acil yurt ihtiyacı olduğunu ve bu talebi karşılamak için devletin özellikle büyük şirketlere yurt yapımıyla ilgili her türlü Bahsegel desteği yapacaklarını öğrendim. '' ifadelerini kullandı. 
    ''2 YERİN SATIŞINI YAPTIM''
    Çeker, devletin de özel firmalara destek verdiğini söyleyerek; ''Şahıslar geliyorlar, yerleri satın alıyorlar. Devlet tarafına kiraya veriyorlar. Öğrenci başına da bunlar belirli bir kira tutarı alıyorlar. Yani kabasını yaptıktan sonra, binanın iç dizaynını devlet karşılıyor. Binayı yaptıktan sonra 10 yıllığına kiraya veriyorlar. Bu tür talepler son zamanlarda iyice artmaya başladı. Bununla ilgili 2 tane yerin satışını yaptım. Bunlar gerekli izinlerle ilgili başvurularını yaptılar. Böyle büyük bir talep görmesinin sebebi de Edirne'nin rahat ve huzurlu bir öğrenci şehri olmasıdır. Ayrıca üniversitemizde de her geçen yıl yeni bölümlerin açılması etkilidir.'' şeklinde konuştu. 
    ''KİRALIK EVLER AZ SAYIDA, YURTLARA TALEP YOĞUN''
    Yeni konutlara ruhsat verilmemesinden dolayı yurtlara olan talebin oldukça arttığını belirten Çeker; ''Edirne'de son zamanlarda kiralık dairelerde, belirli şekilde binalarda, ruhsatlarda izinler çıkmıyor, sıkıntılar var. Tarımda yaşanan sıkıntılar var. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından. O yüzden de yeni ruhsatlar çok nadir veriliyor. Ruhsatlar da verilmeyince yeni konutlar yapılamıyor. Zaten belirli bir sayıda konut mevcut şu anda, kiralık evlerimiz de az sayıda. O yüzden bu yurtlara talepler Edirne'de baya fazla. Hayırlısıyla bu öğrencilerin yurt taleplerini de gelen firmalar karşılayacaklar. Biz de elimizden geldiği kadar bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.