İlbey Cengiz Edirne’deki  400 konuttan oluşan TOKİ konutları  yönetim kurulu Başkanı Bir mahalle kadar insanın yaşadığı bu konutlarda çocukların oynayabileceği bir sosyal tesis yapılmamış.Başkan, yetkililere başvurup TOKİ sakinlerinin çocukları için çok önemli olan sosyal tesisi yapılması talebinde bulunuyor.Bu arada yardım için Fatih Mahalle muhtarına da sorun iletiliyor.

Dernek başkanına sorunun ne olduğunu sordum mesele şu:”konurlarımızın bulunduğu alana  spor aletleri ve oyun grupları konuldu.Ancak çocukların top oynayabileceği ve spor etkinlikleri yapacağı bir  yer yok. Mahallemizde 420 dairede 1300 vatandaşımız ikamet ediyor. Bu kadar konutun olduğu yerde çocukların  spor aktiviteleri için bir alanımız yok.Bu amaçla yapılan bir bina ve ayrılan bir yer de yok.

----------------------

ÇOCUKLAR SOKAK ARALARINDA TOP OYNUYOR

Çocuklarımız şu anda apartman aralarındaki yollarda taş zemin üzerinde top oynuyor.Çocukları sokakta top oynamaları nedeniyle apartman sakinlerinden şikayet alıyoruz. Yollarımız paket taş döşeli.Burada oynayan çocuklar bazen düşüp yaralanıyor. Çocukların başka oyun alanı yok. Çocuklarımıza bir oyun alanı yapılması için Belediye Başkanımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle görüştük. Son olarak mahalle muhtarımızdan bize yardım etmesini istiyoruz. Bu sorunu Valimize de ileteceğiz.

Ne yazık ki ,çevrede bu amaçla kullanılabilecek kamu alanı bulunmuyor.

Bu konutlar 2013 yılından bu yana kullanılıyor.

Bugüne kadar bu sorunun çözümü için çaba harcanmamış.

Biz yönetime yeni  geldik. Bu arada konutlarda oyun parklarımız var fakat ailelerin oturabileceği park alanı yok.

Aileler çocukların oyun alanı çevresindeki banklarda  yer bulursa oturabiliyor.”Dernek Başkanı Cengiz’in  çocuklar için talebi bu.hemen akla şu geliyor.Bu kadar konutun bulunduğu bir yerde neden çocuklar için spor alanı yapılması dikkate alınmamış.? Yoksa alınıp da başka amaçla mı kullanılıyor.Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız için spor aktiviteleri, gelişmeleri açısından ve onları kötü alışkanlıklardan korumak için çok önemli.Böyle  yüksek katlı konutların arasında çocukların mahalle aralarında top oynamaları ne kadar uygun olur.

TOKİ gibi kamu adına konut yapan bir kurum  400 konutun bulunduğu bir   alanına neden çocuklar için bir tesis yapma gereğini doymamış.? Bu sorgulanması gerekmez mi?

----------------------

FIKRA

BİLET

Akli durumu yerinde olmayan biri gişelerden bir bilet alıp içeri girdi.On dakika sonra da tekrar bir bilet daha aldı.Sonra içeri yine girdi.Aradan on dakika daha geçmeden tekrar bir bilet daha aldı.

Bunu üzerine gişe görevlisi:

“Artık bilet istemeyin. Daha fazla vermem.Karaborsa bilet satmanın cezasını bildiğinizi sanırım.” Dedi.

Adam:

“ Ne karaborsası?”

“Durmadan bilet alıyor ,içerde biletleri yüksek fiyatla satıyorsun o halde”

“Delirdiniz mi siz” dedi. Tabi tekrar bilet alacağım.Çünkü bilet alıp içeri giriyorum.Delinin biri biletimi alıyor,ortasından yırtıyor.Bunun  üzerine ben tekrar bilet almak zorunda kalıyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.