Edirne'de daha çok dar gelirlilerin yararlandıkları toplu taşımanın bazı hatlarından vatandaşlarımız şikayetçi.Şehir merkezinden 1.Murat Devlet Hastanesine yolcu taşıyan minibüslerin bir saat ara il sefer yapması konusunda şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, önemli bir hatta sefer yapan ulaşım araçlarının daha önce kısa sürelerle yolcu taşıyacağı bildirilmişti. Halk o zaman kolaylıkla minibüslerde yararlanıyordu. Okulların kapalı olması, girdi fiyatlarındaki aşırı artması konusunda haklı oldukları kuşkusuz.

Bu bunalımlı dönem en çok onları etkiledi. Masraflarını çıkaramaz duruma geldiler. Tüm bu gerçeğe rağmen sağlık konusunda önemli hatlarda özverili davranmaları gerekmez mi?

Bu sıcak günlerde insanlarımız uzun süre duraklarda araç beklemek zorunda kalıyor. Hiç olmazsa bu hatlarda ulaşım araçlarının merkezdeki duraklarda olduğu gibi hangi saatlerde geçeceği ışıklı gösterge ile yazılması halk için kolaylık olacak .

Bu araçlardaki yolcu yoğunluğunu da azaltacak. Acele işi olanlar oralarda uzun süre bekleme yerine yakınlarındaki başka hatlara gidebilecek. Firma yetkililerinin ve Edirne belediyesinin böyle bir düzen sağlaması insanlarımıza ulaşım kolaylığı getirecektir.

Bu durumla ilgili olarak halkın araç sürücülerine tepki göstermesi doğru değildir. Onlar alınan kararlara uymak zorunda. Sürücülerin moralini bozacak tavırlarda bulunmak Sürücülerin böyle sıcak havada araç kullanmada kontrolünü zora sokabilir. Bu da yolcuların yaşamını tehlikeye atmasına neden olur. Edirne gibi şehir içi trafiğin yoğun olduğu bir ilde kimsenin bu tür girişimde bulunması doğru değildir.

--------------

SÜRÜCÜYÜ LAFA TUTMAMAYA DİKKAT ETMELİYİZ

Bazı yolcuların şehir içi yolculuk anında sürücü ile muhabbet etme alışkanlığı var. Sürücünün de bu karşılıklı konuşmaya uyması aracı kullanma güvenliği için tehlike oluşturuyor.

Ulaşım araçlarına "şoförle konuşulmaması" konusunda uyarı yazısı asılmalı. Unutulmaması gerekir ki, yolculuk sırasında güvenliğimizden sürücüler sorumludur. Onlarla gereksiz tartışmaya girmek, lafa tutmak yolcuların yaşamını tehlikeye atmak anlamına gelir.

Buna hiç birimizin hakkı yoktur.

-----------

MİSAFİRLERE YARDIMCI OLMALIYIZ

Edirne gibi turizm kentinde her alanda olduğu gibi şehir içi yolculuk da sorunsuz olmalı. Unutmayalım ki, bu araçlarla sadece Edirne halkı değil başka illerden gelen vatandaşlarımız da seyahat ediyor. Bu vatandaşlarımız da bir adres sorduğunda bilmesek dahi adresi bulması için yardımcı olmalıyız. Bu sürücülerimizin ve halkımızın misafirperverliği i gösterir. Bu konuda kentimize gelenlerin sorun yaşadığı söyleniyor. Halkımız ve minibüs sürücüleri bu alanda donanımlı misafirlere yardımcı olacak düzeyde olmalı. Bu konuda yardımda bulunmak misafirlere yol göstermek kentimiz halkına karşı saygınlığını artırır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.