Günlük yaşantının zorlukları ülkenin genel durumundaki belirsizlikler, siyasilerin birbiri ile dalaşmaları  toplumun huzurunu yok ediyor.

Sokaklarda gülen , neşeli insanların sayısı yok denecek kadar azaldı.Adeta karamsar birbirine küskün bir toplum haline geldik.

Bu güzel ülkemizde  insanlar arasında  kin nefret almış yürümüş. Gazetelerimizin  haberlerinde, televizyonlarda soygun, saldırı kin cinayet haberli ile dolu.

Bir  yan bakmak” kaşının üzerinde gözün var” demek cinayetlere sebep olabiliyor. Millet sevgi yoksunluğundan gergin ve öfkeli kimse burnundan kıl aldırmıyor. Herkesin haberleri izlediği zamanda  reyting uğruna bu şiddet içeren haberler halka izletiliyor

Televizyonlarda bu huzursuzlukları izleyen yaşam zorlukları içinde kıvranan insanlar son çare olarak  Kemal Sunal’ın komedi insanı güldüren filmlerini  izleyip onda moral arıyor.

Bu dahi toplumun yapısını huzursuzluğunu  yansıtmada yeterli.

Yıllar önce çevrilmiş komedi filmleri  en çok izlenen filmler oluyorsa o toplumun  huzurlu mutlu bir ortama  morale ihtiyacı var demektir.

Aileler arasındaki kavgalar toplumsal sorunların artması insanların öfkeden burnundan solur hale gelmesinin altında yatan  ülkemizde insanların sorunsuz mutlu yaşamasının sağlayacak ortamın bulunmamasından kaynaklanıyor.

İnsanlar arasında  zorla sevgi yaratılmıyor.

Önceki gün sevgililer günü kutlandı. Kaç aile bu günü dolu dolu yaşayabildi. Bir yanda kış aylarından kaynaklanan geçim derdi, diğer taraftan ülkemizin içinde bulunduğu  durum Suriye’deki belirsizlik, orada evlatları olan aileler gibi hepimizi etkiliyor.

Ülkemizde” yarın  acaba ne olacak” belirsizliği toplumu huzursuz ediyor. Huzur olmayan yerde de  toplumda karamsarlık ümitsizlik  hakim oluyor.

--------------------

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DİKKAT.!      

Günümüzde öğrencilerimiz için büyük tehlike oluşturan uyuşturucu tehlikesi  her zaman  gündemde.

Zehir tacirleri  evlatlarımızı  zehirlemek için pusuda bekliyor. Gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan korumak görevi  en  çok velilerle öğretmenlerimize  kısaca hepimize düşmektedir.

Bu kişiler bir yolunu bulup  çocuklarımızı çeşitli yollarla kandırabilir.

Bunu en iyi hissedecek olan veliler ve öğretmenlerimiz olmalıdır. Çocuklarda bir davranış değişikliğini  anladıklarında başvuracakları  yer bellidir..

Okul çevrelerinde öğrencileri kandırıp, uyuşturucu pazarlamak isteyen zehir  tacirlerine  göz açtırmamalıyız.

El ele verilip, herkesin bu konuda duyarlı olmasıyla  uyuşturucu pazarı son bulacaktır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

TELEFON BAĞIMLILIĞI , ÖĞRENCİLER İÇİN  ÇOK ZARARLI  

Öğrencilerimiz arasında yaygınlaşan  önemli olan bir   sorun  ise telefon alışkanlığı ,bilgisayar tutkusu.

Yerinde ve zamanında kullanıldığında çok yararlı olan  bu teknoloji  harikası aletlere  bağımlı durama gelinmesi öğrencilerin başarılarını olumsuz etkileyeceğini bu işin uzmanları söylüyor.

Ne acıdır ki gençlerimizde telefon tutkusu  çok üst düzeyde. Hayatta  başarılı olmak isteyen  sağlığını düşünen öğrenciler bu alışkanlıklarını en aza indirmeleri gereksiz yere  kullanmamaları gerekir.

***********************************************************************

AMAN, BENİ MAHCUP ETME

Adam, bir vilayette valilik  yapan  paşanın hatırı için haksız yere bir suçu üzerine almış.

Daha sonra yargılanıp idama mahkum olmuş.

İş ciddileşmiş, adam asılmaya giderken  Valiye “ Aman Paşa hazretleri, bak gidiyorum beni asacaklar, hani beni kurtaracaktın?” demiş.

Vali,  Müşfik bir sesle:

 “ Aman evladım” demiş. “Göreyim seni, bir can için beni mahcup etme

Başkalarının suçunu üstlenip (Niyazi) olanlar için ilginç bir fıkra:

Tabii anlayanlara.

--------------------

CAMBAZA BAK SÖZÜ YİNE GÜNDEMDE

Halkın dikkatini kendi sorunları  dışındaki  konulara   yöneltmek gündemi  saptırmak  için  siyasilerin kullandıkları yöntem ” Cambaza bak” taktiğidir. O   söylemleriyle  siyasilerimiz  gündem konusu olmayan   konuları  gündeme taşır.

Bu genellikle toplumun ilgisini çekecek konuların gündemde olduğu halkın oralara yöneldiği zamanda uygulanır.

Özellikle  siyasi gerginliğin dokur noktasına ulaştığı zamanlarda halkın ilgisini oradan uçaklaştırmak için suni gündemler yaratılır.

Ya ülkenin bir yöresinde petrol kaynaklarına rastların, ya ülke yararına bir girişim olur ya da halkın moralini yükseltecek bir uyduruk haber gündeme taşınır .

Halkın balık hafızalı olacağını  düşünüp  olayları  kısa sürede unutulacağını tahmin eden yöneticiler,  Halkın muhalefetinin bir sorun hakkında tepkisinin yükseleceği zamanda aslı olmayan gündemler yaratıp bunu medya kanalıyla da  halka duyurarak   unutturulmasını sağlar.

Aslında gösterilmek istenen yerde  cambaz  filan yoktur. Amaç sadece halkın ilgilenmesi gereken konulardan uzak durmasını başka sorunlarla ilgilenmesini sağlamaktır.

Maalesef halkımız  çoğu kez siyasilerin bu oyununa gelmekte, cambaza bak yutturmacısına kanmaktadır.

Bugünlerde de  yine aynı taktikler  halka sunuluyor, hiç gündemde olmayan konular gündeme getirilip  halkın ilgisi o yöne çekilmek isteniyor..

Böyle durumlarda siyasilerin cambaza bak dedikleri zaman gökyüzünde cambaz arayışında olanlar çoğunlukta olduğu sürece toplumsal meseleler cambaz oyununun kurbanı olmaya devam eder.   

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.