Türk Spor tarihine adını altın harflerle yazdıran genç bir yeteneğimiz daha oldu. Toprak Razgatlıoğlu.

Ne tarz olura olsun Türkiye’de motosiklet kullanan herkesin tanıdığı ve 4 yıl önce elim bir kazada kaybettiğimiz Tek Teker Arif Razgatlıoğlu’nun küçük oğlu Toprak, Dünya Superbike Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olarak b,z, gururlandırdı ve adını Türk Spor tarihine “İlk Türk Superbike Dünya Şampiyonu” olarak altın harflerle yazdırdı. Bi’nevi babasının hayalini gerçekleştirdi. Rahmetli Tek Teker Arif ile, 2011’de ilimizin hem kros parkurlarında hem yarış pistlerindeki şampiyonu Ömer Doğan’ın yarışını izlemek ve haberleştirmek için İstanbulpark’a gittiğimde görüşmüştük. Toprak’ı yarışa hazırlamak için padoktaydı. Ben Alanya’dayken bir dünya rekoru için çalışmalarını sürdürdüğü aklıma gelince, rekor çalışmalarının ne durumda olduğunu sormuştum. Kendi kariyerini ve rekor denemelerini bir kenara bırakıp Toprak’la daha çok ilgilenmek istediğini belirtip aynen şunu söylemişti: “Bu çocuk büyük bir şampiyon olacak. Bundan sonra tüm enerjimi onun için kullanacağım”

Aradan 10 yıl geçti. Toprak her geçen gün kendini geliştirdi. Ve sonunda babasının hayalini gerçekleştirerek Dünya Şampiyonu oldu. Daha şampiyon olmadan birden çok kez MotoGP’ye davet edilmesi de ayrı gurur kaynağıdır. Şampiyonluğunu babasına ithaf eden Toprak’ın en büyük üzüntüsü babasının bu şampiyonluğu görememiş olmasıdır. Kenan Sofuoğlu’nun da ülkemizde motor sporlarını geliştirmek adına verdiği çabayı görmezden gelemeyiz. Kendisiyle siyasi düşünce olarak taban tabana zıt olsak da, yiğidi öldür hakkını yeme demişler. 5 kez dünya şampiyonu olan iki tekerlekli dünyanı efsane Türk pilotu Kenan Sofuoğlu, ülkemizdeki genç yeteneklerin elinden tutup, uluslar arası arenaya sürüklemiş, dünya şampiyonalarına katılmalarını sağlamıştır. “Hep tanıdığı isimleri tutuyor” diyenler olabilir. Doğrudur. Toprak’ı küçüklüğünden beri tanır, yıllardır yarışlarını ve çalışmasını izler. Bu sebepten ondaki cevheri görmüştür. Dünya şampiyonlarında yarışan ikizler Deniz Öncü ve Can Öncü’deki cevheri de erken fark eden Sofuoğlu, bir de yeğeni Bahattin’in elinden tutmuştur. Bahattin de aldığı sonuçlar ve gösterdiği performansla Kenan Sofuoğlu’un ne kadar haklı olduğunu kanıtlamıştır. Peki ülkemizde daha yetenekli gençler yok mudur? Belki vardır ancak bir gencin bu konudaki yeteneğinin tespiti, yıllar süren izleme ve çalışmalar gerektirir. Bunun en kısa yolu, hali hazırda göz önünde olan, ve yeteneğini ispatlamış gençler üzerinden yürümektir. Benim düşüncem Kenan Sofuoğlu’nun bu konuda da en doğrusunu yaptığıdır. Ayrıca Kenan Sofuoğlu’nun ülkemizde motor sporlarının gelişmesi konusundaki çalışmaları, hem motosiklet sevdalılarını da girişimcilik konusunda gaza getirmiş, hem de gerek yerel gerek ulusal çaptaki bürokrasinin bu konuda gözünü açmıştır. Bu sayede önce Afyon’da yapılan Dünya çapındaki Motokros parkuru ardından da ilimizde yapılan Motokros parkuru konunun en güzel örnekleridir.

Bu hafta sonu Kahve ve Çikolata festivalinde keyiflenin, arından bir dahaki hafta sonu, Motokros Parkurundaki yarışları izlemeye Musabeyli köyüne davetlisiniz.

Tekerinize taş gelmesin.

Dipnot: bu başlık altında 54 numaralı köşe yazım olmuş bu yazı. Kenan Sofuoğlu’nun da Toprak Razgatlıoğlu’nun da motosikletleri 54 numara. Bu da güzel bir tesadüf :)

-----------------------

"10 yıl öncesi İstanbulpark hatırası”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.