Antalya’nın Alanya ilçesinde doğup büyüyen iki delikanlı, Toprak Razgatlıoğlu ve Deniz Öncü, pistlerde iki teker üstünde dünyayı kendilerine hayran bırakmaya devam ediyorlar.

Öncelikle Deniz Öncü’ye ve geride bıraktığımız yarışında yaşananları kısaca özetleyelim.

Moto3’te başarılı sonuçlar alan Deniz Öncü, Steiermark Grand Prix'sinde sıralama turlarının en hızlısı olarak kariyerinin ilk pole pozisyonunu elde etti. Bu, aynı zamanda Grand Prix yarışlarında ilk kez Türk bir sürücünün pole pozisyonu alması olarak Türk Spor tarihine de geçti. Eğer Deniz, yarışa bu başarının motivasyonu ile en önde başlasaydı, yarış sonunda podyumda kupa kaldırma ihtimali benim fikrimce oldukça yüksekti. Ancak yarış öncesindeki gece yağan yağmurun ıslattığı pist, yarış saatine doğru kurumaya başlayınca bazı takımlar kuru zemin lastiklerine geçmeyi tercih ettiler. Deniz’in takımı da kuru zemin lastiklerini kullanma kararını aldı ancak bu kararı yasak olan son 3 dakikada almaları, kariyerinin ilk pole pozisyonunu kazanan Deniz’in yarışa son sırada başlamasına sebep oldu. Takımın kuru zemin lastiği planı da tutmayınca Deniz üst sıralara tırmanamadı. Türk Motor Sporları Tarihinin ilk Grand Prix Pole Pozisyonu da takımın hatalı kararı sebebiyle hiçbir işe yaramamış oldu.

Gelelim diğer Alanyalı genç pilotumuz Toprak Razgatlıoğlu’na. Toprak, Autodrom Most pistinde gerçekleştirilen WSBK yarışlarında ilk yarışı kazandı. Aynı zamanda ilk yarışın en hızlı turunu da 1'32.697’lik dereceyle yapmış oldu. İlk yarışın ardından Superpole yarışını da kazanarak göğsümüzü kabartan Toprak ikinci ve son yarışı rakibi Scott Redding’in 3,567 saniye gerisinde ikinci olarak bitirdi. Toprak u yarışın en hızlı tur zamanını da 0,081 saniye farkla Redding’e kaptırdı. Bu yarışta zirve yerine sadece Redding’in arkasında kalabilmek için savaştığını belirten Toprak, bu durumu son yarış öncesinde yapılan ayar değişkliklerine bağladı. Bu yarışta aldığı ikincilikle önemli puanlar kazanan Toprak, Rea ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi.

Bu iki genç ve başarılı pilotumuzun bu hafta yaşadıklarını görünce motor sporlarının sadece pilotlarla ve araçlarla alakalı olmadığı, bunun tam bir takım işi olduğu tekrar görlüyor. Bir yanda Formula1’de Mercedes takımının Hamilton’un galibiyeti için yaptıklarını görüyoruz. Diğer yanda ise takım hatası yüzünden  pole pozisyonu kazanmasına rağmen takım hatasıyla yarışa son sırada başlayan Deniz Öncü’yü ve muhteşem giden bir motosikletin ayarlarını değiştiren takım yüzünden  ikinci sırada kalabilmek için savaşan Toprak Razgatlıoğlu’nu görüyoruz.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.