Dünya Superbike Şampiyonası’nda ülkemizi sürekli gururlandıran, rahmetli dostum Tek Teker arif’in oğlu Toprak Razgatlıoğlu geride bıraktığımız yarışta muhteşem bir başarıya imza attı. Sezonun dördüncü etabının ilk yarışı, İngiltere'deki 4 kilometre uzunluğa sahip Donington Park Pisti'nde yapıldı. Yamaha pilotu Toprak, 13. sırada başladığı yarışı son turda benzininin bitmesine rağmen ilk sırada bitirerek önemli bir başarı elde etti ve. Liderliğe yükseldi. Kawasaki sürücülerinden Jonathan Rea ikinci, Alex Lowes ise üçüncü oldu.

PEREZ’E RAĞMEN REDBULL

Formula1’de geride bıraktığımız hafta yarış yine Redbull’un evindeydi. Futbolda Avrupa Kupası’na erken veda eden Hollanda’dan turuncu kıyafetli binlerce taraftar yarışın yapıldığı piste akın etti ve gerek antrenmanlarda, gerek sıralama turlarında gerek yarış sırasında Verstappen’e büyük destekte bulundular. Perez ilk turlarda Norris’i geçmeye çalışırken yaptığı hata yüzünden hem Norris hem de Perez 5’er saniye ceza aldı. Bu arada pistin de dışına çıkan Perez sıralamada çok yer kaybetti. Norris’in aldığı ceza da Mercedeslere yaradı.

Kaybettiği pozisyonu gerii kazanmaya çalışan Perez bu sefer Leclerc ile de sorun yaşadı ve yine ceza aldı.  Hamilton Norris’i geçip Verstappen’e yetişmeye çalışırken tam 4 kez DRS yardımına rağmen Norris’i geçemedi. Takımdan Bottas’a Hamilton’ı geçme izni verilince lastikleri eskiyen Norris Bottas’ın baskısına dayanamadı ve ikinciliği Bottas’a kaptırdı. Verstappen 1. sırada başladığı yarışı en yakın rakibi Bottas’a 17.9 saniye fark atarak birinci bitirdi. İkinci Bottas ile üçüncü Norris arasında ise 2 saniye fark vardı. Hamilton 4., Sainz 5. Perez ise 6. olarak yarışı sonlandırdı.

Sizlere bol sürüşlü, bol sporlu, bol gezintili bir hafta sonu dilerim. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.