Hükümet çevre kirliliğine önlem amacıyla bir yasa teklifi sunmuş.

Yasaya göre plastik poşetler bundan böyle para karşılığı satılacakmış.

 Her poşet kullanıcıya 25 kuruşa mal olacakmış. Bu kurala uymayan satıcıları ise  işyerinin metre karesine göre onar liradan ceza kesilecekmiş.

Bu uygulama ne kadar geçerli olur bilemeyiz. Sanırım bir süre daha eski usul devam edecektir.

Yine çevre naylon atıklarla dolacaktır. Nasıl ki ev atıklarından geri dönüşümlü ürünlerin ayrıştırılması  yeterince sağlanamadığı gibi bu da bir süre  güdük kalacaktır.

Diyelim ki, naylon poşet uygulamasını gerçekleştirdiler. Peki o poşetlerin içindeki GDO’lu ürünlere gerekli önlemler alınıyor mu?

Bazıları yerli ürün reklamı yapıyor Allah aşkına ülkemizde yerli ürün diye bir ürün kaldı mı? Bir çıksın açıklasın. Mutfağımızda hangi ürün yerli malı. İçtiğimiz süt dahi ithal inek sütü ve ithal yem ürünü olduğuna göre gerisini siz hesap edin.

Bir zamanlar  okullarımızda yerli ürün haftası düzenlenirdi. Öğrencilerin okula getirdikleri ürünler tamamen yerli malıydı. Şimdi öyle ürünü ara ki bulasın. Onun için diyorum ki,  poşetlerden kurtulmak mümkün de içine konulan, yaşamımızı zehir eden ürünlerden ne zaman kurtulacağız. Siz ondan haber verin.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ AÇIKLANMASI ÇOK BİLİNMEYENLİ DENKLEME DÖNDÜ.

Bakıyorsunuz, özellikle CHP  kulislerinden bir haber sızdırılıyor. “Edirne merkez ve ilçeleri belediye başkan adayları her an açıklanabilir” diye haber yaygınlaşıyor.

O gün geliyor, kulağınız gelecek haberde.  Fakat  böyle bir haber yok.  Bir gün önce açıklanan belediye başkan adayları arasında Edirne beldeleri belediye başkanlarının belli olduğu duyumu aldık.

Sonradan öğrendik ki  bu da doğru değilmiş. Söylendiğine göre,  belirlendiği söylenen  isimler tekrar  geri çekilmiş  yeniden görüşülecekmiş.

Her ne hikmetse  ülkemizde sosyal demokratların kalesi olarak bilinen batı illeri ve Trakya belediye başkan adaylarının belirlenmesinde aralık ayı sonuna kadar sarkacağı ifade ediliyor.

Buna sebep olarak da diğer partilerin adaylarını açıklaması bekleniyormuş.

Anlaşılan, partiler arasında taktik savaşı devam ediyor.Bunun için her parti  yanlış yapmamak için yoğurdu üfleyerek yeme peşinde.

Gerçek adaylar belli oluncaya kadar partililer arasında  daha çok aday senaryoları ortaya atılacak. Sonunda şans kime gülecek göreceğiz.  

---------------------------------------------------------------------------------------------

ÇEK YAZIYORMUŞ

Bir toplantıda davetlilerden biri laf arasında yanında oturan mankene sorar:

“ Bayan size göre dünyanın en ünlü yazarı kimdir?

“ Futbolcu sevgilim efendim”

“ Sahi mi peki neler yazıyor,?

“ Benim yaptığım masrafların çekini yazıyor” der 

DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR

Kötü bir durumdan kurtulmak için daha az kötülüğe razı olanlar için söylenen “ Denize düşen yılana sarılır” sözünün tarihçesi şöyle:

Osmanlı sultanı 2. Mahmut zamanında Kavala’lı Mehmet Ali Paşa Mısır valisiydi.

Gücüne çok güvenen paşa, önce Suriye’yi  ardından  tüm Osmanlı topraklarını ele geçirmek hevesindeydi.

Sultan 2. Mahmut, kendi ordusunun Kavala’lı Mehmet Ali Paşa ordusu karşısında başarı kazanamayacağını bildiğinden Rus Çarı Nikola’dan yardım ister.

Ruslardan yardım talebini içine sindiremeyen vezirler” Bu nasıl

işdur” diye tepki gösterince 2. Mahmut:

Ne yapalım, başka çaremiz yoktu “ Denize düşen yılana sarılır” der .

SADRAZAMIN ÜÇ ZARFI

Bir zamanlar, eski sadrazam yeni sadrazama  görevi devrederken kendisine  sıkıştığı zaman sırayla kullanması için kapalı üç zarf vermiş.

Yeni gelen sadrazam ülkede işlerin düzelmesi için didinmiş başarılı olamamış.Her şeyin kötüye gittiğini görünce aklına eski sadrazamın sırayla aç dediği zarflar gelmiş ve ilk zarfı açmış. İçindeki yazıda:

“Senden öncekileri kötüle” diye yazıyormuş.

Başlamış kötülemeye…

Giden yöneticilere demediğini bırakmamış.Fakat bu faydalı olmamış.

 Bu kez ikinci zarfı açmış.

Bu zarfın içinde de “ Etrafını kötüle” diye yazıyormuş.

 O da bunu yapmış sürekli etrafını kötülemiş, ama işler yine berbat gitmiş.

 Bu kez son çare olarak üçüncü zarfı açmış. Zarfın içindeki pusulada  şöyle yazıyormuş:

“ Sen de üç zarf hazırla”

------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ÖZLÜ SÖZ

Geçmiş bir dert için yakınmak, yeni dertlere  zemin hazırlamaktır

SHAKESEPEARE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.