Ülkemizin sayılı sanayi kuruluşlarından biri olan ve çıtayı her geçen gün yükselterek, hem ortaklarına, hem de ülkemiz tarım sanayine hizmet etme önderliğini sürdürmeye devam eden Trakya Birlik’te yarın seçim heyecanı yaşanacak.

Kurumun başında geldikten sonra Sanayi kuruluşları arasında yapılan sıralamalarda her yıl üstte tırmanma başarısı elde etmeyi sağlayan tecrübeli ve görevini başarı ile yürüten yönetim kurulu Başkanı Rafet Sezen, yarın yapılacak olan seçimlerde aday olmayarak, uzun yıllardır Kooperatif Başkanlığı mücadelelerinde rakibi olan Şafak Kıbiç’i destekleyeceği belirtildi.

Uzun yıllardır yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren ve bu dönemde bir de Edirne Milletvekilliği görevine seçilerek Edirne’ye bu platformda da hizmet eden Başkan Sezen’in vedası bazı ortakları üzse de, kararından dönmeyeceği açıklanan Rezenin artık dinlenme gereği duyduğu ve kendi işleri ile ilgilenme zamanı bulacağı için de mutlu olduğu ifade ediliyor.

Geçmişte bu kurum ile ilgili yazılarıma göz attığımda Başkan Rafet Sezen döneminin başarılı olduğu ve her yıl artış sağlayan bir kurum olarak sıralamalarda üstlerde yer aldığını yazmışım.

Mesela; 2008 yılında yazmış olduğum bir köşe yazımda 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 82.sıraya yükseldiğini ve yıllık cironun 504 milyon 244 bin 238 YTL olduğunu yazmışım.

Yönetim kurulu başkanı Rafet Sezen başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerini, Genel Müdür, müdür yardımcıları ve tüm personelin özverili çalışmaları nedeniyle tebrik edip kutlamışım.

Yine kutluyor ve tebrik ediyorum Başkan Rafet Sezen’in.

Başarılarla dolu, en ufak bir şaibeye neden olmadan sürdürdüğü bu görevi alnının akı ile bırakıyor ve Kooperatifteki başarılı çalışmalarına tanıklık ettiği kardeşimiz Şafak Kırbiç’i destekleme kararı alıyor.

Bir gazeteci ve televizyoncu olarak her kesimden olduğu gibi, bu kurum ile ilişkili insanlar ile de yaptığım görüşme ve söyleşilerde hep olumlu sözler duymuşumdur.

Aslında, bu kurumun yönetim şeklindeki değişiminde şaşkınlık yaşamıştık o yıllarda.

Hatta birçok kişi gibi ben bile “Genel Müdür varken, yönetim kurulu başkanı niye her şeye karışıp açıklamalar yapıyor ki” dediğim bile olmuştu.

Çünkü o güne kadar böyleydi durum.

Her konuda konuşan, kurumu her yerde temsil eden Genel Müdürdü.

Yönetim Kurulu başkan ve üyeleri belli zamanlarda toplantılar yaparak kararlar alırlar ve kurum ile bağları bu çerçevede yürürdü ve Genel Müdür her konuda yetkili durumda görünürdü.

Ne zaman ki, Sayın Rafet Sezen Yönetim kurulu başkanı oldu işler değişti ve kurumun tüm sorumluluk ve yetkilerini kullanan kişi de yönetim kurulu başkanı oldu.

Aslında, doğrusu da buymuş meğer.

Yönetim kurulu başkanı o kurumu temsil eden kişi olduğuna göre bu uygulama doğru oluyor tabiî ki.

Değişen sadece eski başkanın Genel Müdüre bıraktığı inisiyatifi eline almasından başka bir şey değildi sanırım.

Öyle de oldu.

.Bir kez daha kutluyorum ve tebrik ediyorum Rafet Sezen’i ve bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.