Bulgaristan da yaşayan soydaşlarımızın bir dönem yaşadıkları Asimilasyon Politikalarını tezahürü zulüm ve işkencelerin sembolü olan Türkan Bebek yarın Ecevit Bulvarı yanına yaptırılan anıtında düzenlenen tören ile anılacak.

Her yıl olduğu gibi Soğuk havaya rağmen anma programına katılmak için Bulgaristan dan dan, göç edenlerin çok olduğu illerden gelen insanlar ile Bulgaristan’dan gelen konuklar her yıl olduğu gibi anıt önünü dolduracaklardır.

Her yıl yazdığım köşe yazılarımda da belirttiğim gibi Edirnelilerin bu anma programına daha fazla ilgi gösterip bu zulmü yapan insanların yaptığı kötülükleri ve Türklerin çektiği acıları yılda bir kez dahi olsa anıp bir dua okuması gerekir.

2016 yılında yapılan tören de sohbet ettiğim bir Bulgaristan Türkü meslektaşım bana şöyle demişti; ;“Bu çok önemli bir konunun dile getirildiği, o kötü günlerin bir kez daha hatırlandığı anma gününde biz isterdik ki, siyasi partilerin İl Başkanları veya Temsilcileri ile Edirneli vatandaşlardan büyük bir grup burada olsunlar. Çünkü bu olayların siyasi bir boyuda var”. Sağlık durumum müsait olup göze aldığım takdirde gözlemlemek üzere orada olacağım inşallah.

2016 yılında yapılan törende unutamadığım ve göçmen kardeşlerimize ders veren bir konuşma yapan Balkan Rumeli Konfederasyonu Başkanı Zürfettin Hacıoğlu büyük alkış almıştı.

İşte Hacıoğlunun sitem dolu konuşmasının o bölümü; ” Bu anma programına katılmayarak hemen yanındaki Göçmen konutlarındaki evinin pencerelerini aralayarak takip edenlere ve Türkiye yaşayan bazı nufus cüzdanlarındaki Bulgar isimlerini hala değiştirmeyenlere; Arkadaşlar 1 milyonun üzerinde Müslüman ve Türk’ün adı değiştirildi dedik ama hala Türkiye’de yaşayıp devlet memuru olan derneklerde STK’ larda siyasi partilerde görev yapmalarına rağmen cebindeki Bulgar kimliğinde ismi Angel, Ivan, Anka. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Eğer bunları bugün burada söylemeseydim şehitlerimizin aziz hatırasına ihanet etmiş olurdum diye düşünüyorum.”

Anma Programında her zamanki gibi irticalen yaptığı mükemmel konuşmaların birini gerçekleştiren Belediye Başkanının şehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy’u da anıp onun adına yapılacak çeşmenin müjdesini vermesi takdire şayan bir durumdu.

Şöyle demişti Başkan Gürkan;“Biz, kızımızın doğduğu Kırcaali’nin Çiftlik köyünde de Nefize Çetin Özsoy adına da bir çeşme yapalım dedik. Bu teklifi İçişleri Bakanlığımıza ileteceğiz, onaylaması halinde en kısa zamanda kardeş belediyemiz Kırcaali ile kardeş başkanım, dostum Hasan Aziz ile birlikte Çiftlik köyünde Nefize Çetin Özsoy adına da hatıra çeşmesine yaparak onun ismini de sonsuza kadar yaşatacağız inşallah”

Başkan Gürkan sözünü tuttu ve çeşme yapıldı. Şehit Polisimizin ismi oradaki çeşmede anılıyor. Dilerim bu gün yapılacak olan Program herkesin duygulandığı, geçmiş kara günlerin bir daha yaşanmaması için duaların ve temennilerin bolca olduğu bir tören olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.