Allah bir daha böyle afetlerden ve felaketlerden tüm insanlığı korusun.

Türkiye birçok,hemde büyük depremler yaşadı yıllardır.

Erzincan depremi bunların en büyüğüydü ve 39 bin can kaybı yaşanmıştı.

Ardından Varto,Van,Emet,Sakarya,İzmit,Avcılar,Yalovayı içine alan Marmara depremleri büyük kayıplar yaşadığımız depremlerdi.

Hem can hemde mal kayıpları azımsanmayacak boyuttaydı.

Bundan sonra da yaşamayacağız diye bir durumda söz konusu olmadığına göre bizler kendimize göre yapabileceğimiz ve alabileceğimiz önlemleri alarak yaşamımızı sürdürmeye çalışacağız.

Türk Milleti olarak böyle zor zamanlarda kenetlenmeyi bildiğimiz için son yaşanan Elazığ Depreminde de tek vucut olduk yine.

Kurtarma ekipleri gerçekten de önemli görevler yaptılar ve elliye yakın insanı sağ olarak enkazdan çıkarmayı başardılar.

Ve şunu çok iyi gözlemledik ki;başta AFAD olmak üzere tüm kurtarma ekipleri bu konuda ne kadar başarılı olduklarını kurtarma çalışmalarındaki sistemli ve başarılı uygulamaları ile gösterdiler.

Türkiyenin kalbi her zaman olduğu gibi Elazığ'da attı.

Türk Milleti yaşanan dramı adeta kendisi yaşarcasına haleti ruhiye ile TV kanallarını izledi gece boyunca.

Onlarla ağladı,kurtulan vatandaşlar için sevinç çığlıkları attı.

Sosyal Medya adı verilen ve bazıları tarafından sınırsız özgürlük olarak kabul edilen paylaşımlarda hiçte hoş olmayan,adap ve edebe uygun olmayan söylemler gerçektende üzdü.

Düpedüz siyaset yapan ve parti çekişmesi yaratmaya çalışan işgüzarlar var ve bu dramın üzerinden siyaset yaparak karşısında olduğu görüşü karalıyor.

Millet can derdinde yaşam mücadelesi vermeye çalışırken nasıl oluyorda bu tür düşünceler ve eylemler akla gelebiliyor anlamak mümkün değil.

Aslında kalplerinin nasıl bir kine bürünmüş olduğunu anlamakta zor değil.

Elazığlı vatandaşların milliyetçi ve muhafazakâr kimliklerini dile getirerek hakarete varan eleştiriler yapıldığını dahi okuyoruz.

Yazık ki yazık.

Birlik olmamız gereken şu zamanda bunlara kafa yoranlara ne demeli bilemiyorum şahsen.

Aslında insanoğlunun örnek alacağı ve yaşamını buna göre dizatyn edeceği o kadar doğru ve güzel örnekler var ki.

Dünyada birçok şeyden kaçıp kurtulmak mümkün olabilir ama Ölüm ve yok oluştan kurtuluş maalesef yok.

Solcusuda,sağcısıda,Milliyetçiside,Muhafakarıda,masonuda,Ataistide,Koministi de günü geldiğinde Hocanın kayığına mutlaka binecektir.

İşte bunu düşünemiyoruz demek ki.

Enkaz altından o akıbeti yaşamış ve hayatını kaybetmiş insanlar çıkarılmaya çalışılırken bunları düşünebilen insana ne desen kar etmez zaten.

Allah ıslah etsin diyelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.