Türkiye’nin gündemi, Ekrem İmamoğlu olayına kilitlendi.

Ekrem İmamoğlu bizzat kendisinin halkın oyu ile seçildiğini ve sonucun değişmeyeceğini söylüyor.

CHP Örgütleri de aynı şekilde inançlarını ifade ederek; “Ne kadar yeniden sayım-döküm yapılsa da sonuç değişmeyecek ve Ekrem İmamoğlu İstanbul’a Belediye Başkanı olacaktır.” diyorlar.

Bir ülkenin seçimleri, o ülkenin demokrasi anlayışını en canlı göstergesidir. 31 Mart 2019 günü yurttaşlarımız özgür iradeleriyle sandık başına gittiler ve oylarını kullandılar. İstanbul’da 10.5 milyon insanımız oy kullandı ve bu oyların yarıdan fazlasını CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’na verdi.

Şimdi AK Parti iktidarı, seçim sonuçlarına itiraz ederek oyların yeniden sayılmasını gündeme getirdi.

Bu gün seçimin üzerinden geçen günlerin sayısı 6 olmuştur. Ve bu süreçte İstanbul’da bir sayım-döküm telaşı yaşanmaktadır.

Yapılan sayım-döküm sonrasında AK Parti tarafı; “Oylarımız artıyor, fark kapanıyor.”diyor. CHP tarafıysa, “Ne kadar yeniden sayım-döküm yapılsa da aradaki fark kapanmayacak ve Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmış olacaktır.” Diyorlar.

İstanbul’daki bu yeniden sayma işlemlerinin ne zamana kadar sürebileceği hiç belli değil. AK Parti iktidarı süreyi çeşitli bahanelerle uzatmanın planlarını yapıyor.

AK Parti iktidarının bu süreci uzatmasını CHP tarafı; “İstanbul Belediyesi’ndeki bazı yolsuzluk ve usulsüzlüklerin örtbas edilmesi için zaman kazanmak” olarak yorumluyorlar.

İstanbul seçiminde sonucun AK Parti lehine değişmesi; millet vicdanında kabul edilmeyecektir.

Ekrem İmamoğlu’nun seçimin galibi olarak ilan edilmesi ve mazbatasını alması ise; kamu vicdanında tasvip edilecek ve ülke genelinde gerilen seçim havasını yumuşatacaktır.

Ülkemizin bu seçim gerginliğini sonlandırıp barış ve huzur ortamına dönmesi; ülkemizin güvenliği açısından da çok önemlidir. Çünkü ülkemizin zayıf düşmesini ve bir iç kargaşanın çıkmasını isteyen o kadar çok düşmanımız var ki..

Umarım başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere; ülkemizi yönetenler de bunun farkındırlar. Ve ülkemizin gerçek sorunları olan dış tehditlere ve ekonomik sorunlara odaklanıp çare üretirler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.