Formula 1'de 2021 sezonunun son yarışı Abu Dhabi'de koşuldu. Yıl boyunca müthiş bir çekişmeye sahne olan mücadele akıl almaz bir finalle noktalanırken, Red Bull Racing pilotu Max Verstappen şampiyonluğa ulaştı. Bu şampiyonluk Red Bull Racing'in de 2013 yılından beri ilk şampiyonluğu oldu.

Cumartesi günkü sıralama turları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Q1'de Lewis Hamilton ve Q2'de Max Verstappen en hızlı tura imza atarken, Q3'te müthiş bir performans sergileyen Verstappen yarışa en ön sırada başlama hakkı elde etti. Red Bull Racing'in Meksikalı pilotu Sergio Perez ise gridin beşinci sırasında kendine yer buldu.

Start verildiğinde daha hızlı refleks gösteren Hamilton, Verstappen’in önüne geçse de viraja Verstappen daha içerden  ve geç frenajla girerek liderliği aldı. bu sırada pist dışına taşan Hamilton gaza basarak şikanı düz geçti ve liderlik koltuğuna oturdu. Yarış kontrolden bu geçişle ilgili soruşturmaya gerek duyulmayınca itirazlar üst üste geldi ancak komiserler kararlarını değiştirmediler.

Pitstopların ardından Perez liderliği aldı.ikinci sıradaki Hamilton ile üçüncü sıradaki VErstappen’in arasındaki fark 10 saniyeye yaklaşınca lider Perez, Formula1 tarihine hatta yarış okulları ders kitaplarına girecek kadar güçlü ve yıpratıcı bir savunma yaptı ki kendisine “Meksika’nın yeni savunma bakanı” lakabı yakıştırıldı. Perez’in bu savunmasıyla Verstappen aradaki farkı kapattı.

Yarışın orta noktası geçilirken Formula 1 kariyerinin son yarışına çıkan Fin pilot Kimi Raikkonen aracında yaşadığı problem nedeniyle pit'e girdi ve yarıştan çekildi. Aynı turda yine aracında sorun yaşayan Williams pilotu George Russell da garaja dönerek yarıştan çekildi.

Yarışın 36. turunda bir diğer Alfa Romeo pilotu Antonio Giovinazzi vites kutusunda yaşadığı problem nedeniyle kenara çekince sanal güvenlik aracı uygulamasına geçildi. Bu sırada hem Verstappen hem de Perez pit'e girerek taze lastiklere geçiş yaptı. Yarış lideri Hamilton ise pit stop yapmayıp yola devam etti.

Verstappen taze lastiklerin verdiği avantajı kullanarak yarış sonuna kadar Hamilton ile arasında oluşan 17 saniyelik farkı kapatmak için temposunu yükseltti. En hızlı tur zamanına da imza atan Hollandalı pilota karşılık veren Hamilton da temposunu artırdı ve aradaki mesafeyi korudu.

Son turlara girilirken Nicholas Latifi'nin yaptığı kaza ise yarışın kaderini belirledi. Güvenlik aracının devreye girmesiyle beraber pilotlar arasındaki farklar kapanırken, güvenlik aracı bitime sadece bir tur kala pistten ayrıldı ve tur içinde Hamilton'ı geride bırakan Verstappen şampiyonluğa ulaştı.

Yarışın ardından;Mercedes tam 3 kez itiraz etti ancak tüm itirazları FIA’dan reddedildi. Ardından temyize başvuran Mercedes, bir süre sonra bu  başvurusunu geri çekti. Bu da 7 kez Dünya Şampiyonu olan Lewis Hamilton’un 8. şampiyonluğu mahkemede değil pistte kazanmak istediği ve bu yüzden temyiz başvurusunu geri çektirdiği şeklinde yorumlandı.

Şampiyonluk ve son yarış sanal alemde de kendine çok yer buldu. Bu tartışmalar, söylentiler, iddialar ve konuyla ilgili esprili yorumlar hakkında haftaya konuşuruz. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.