İktidardaki partilerin “seçim zamanında yapılacak erken seçim yok” demelerine karşın siyasi gelişmeler gelecek yıl seçimin olacağını gösteriyor.Gerek iktidar gerekse muhalefetin salvolarına halkın güveni kalmadı. Kısa zamanda sandığın gelmesi, halkın siyasi iradesini belirlemesi  gündemde.
Ülkemizde bugüne kadar yapılan seçimlerin çoğu zamanından önce yapılmış. Bu seferde öyle olacağa benziyor.
Bu konuda muhalefet partileri daha hazırlıklı görülüyor.Gerek Ana Muhalefet Partisi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerekse İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve parti örgütleri  dur durak bilmeden yurdu karış karış dolaşıp halkın nabzını yokluyor.
En güvenilir seçim propagandası aslında bu olmalı..Sen istediğin kadar medya ekranında es gürle, bunun önemi yok. Önemli olan siyasi partilere oy verecek halkın karşısına çıkıp  siyasiler hakkında ne düşündüklerini öğrenmek.
İktidarın bu alanda daha çok imkanları olmasına karşın  bu tür propagandaya gerek görülmüyor.
Bu ne sonuç doğurur .O da seçim sandığında belli olacak.Şurası muhakkak ki, zamanında veya erken yapılacak bir seçim çok  çetin geçecek.Özellikle halkın geçim zorluğu içinde olması, piyasanın yeterince denetlenememesi ,seçim sonuçlarını etkileyebilir.
Şimdilik sokakta halkın feryadı bu konuda yeterli  fikir veriyor.Bugün küçük denilen partilerin seçimde sürpriz yapabileceği, özellikle doğu ve güneydoğu oylarının seyrinin değişmesini sağlayabileceği söyleniyor.
Bu partilerin yöneticilerinin o bölgelerde çalışmalarını yoğunlaştırması halktan büyük ilgi görmeleri  bunun göstergesi olduğu söyleniyor.Bunu  sonucunu da  yapılacak seçimde göreceğiz.Seçim belirlemede en etkin olan kişi bir bakarsınız “seçim var” dediğinde buna itiraz edecek kim olabilir.Bugüne kadar hep böyle olmadı mı?
-------------
İL İLÇE ÖRGÜTLERİ ŞEHİR TURUYLA YETİNİYOR
Siyasi partilerden,  özellikle muhalefete mensup tüm parti üst yönetimleri ülke genelini turlayıp halka ulaşmaya çalışırken il ve ilçe örgütlerinin aynı çaba içine olduğunu söyleyemeyiz.Onlar sadece şehir merkezinde  çalışmaları yeterli görüyor.Seçimin ufukta göründüğünün bunun için faaliyetlerini artırmaları gerektiğinin farkında değiller.Kısaca, genel merkezleri yoğun çabalarına  şu anda ayak uyduramıyorlar. Bir süre sonra ayakları suya ererse aralarında köşe kapma mücadelesi başlar.
Özellikle CHP’de bu kaçınılmaz  bir durumdur. Bakıyorum şimdiden daha  Ankara görevine soyunanlar var.Siyasetteki seviyesine, ona layık olup olmadığına bakmadan bazı etkili kişileri devreye sokup vekil hayali kuranlar ortaya çıkmaya başladı.
Bu seçimde böyle niyeti olanların niyetlerinin gerçekleşmesi çok zor.Halk Ankara’ya göndereceği  vekilleri konusunda   bu defa  daha dikkatli olacak.
Vekillerin yetkilerinin yok denecek kadar azaldığı,  bu son dönemde halk siyasi birikimi olmayan, parti ilkelerinden habersiz halkın karşısına çıktığında  gelebilecek sorular karşısında ayakları titreyen vekil istemiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.