Her karış toprağından tarih fışkıran ve geçmişten bugüne topraklarında Roma, Bizans, Osmanlı ve bu gün de genç Türkiye Cumhuriyetini barındıran bir şehrimiz olan Edirne, bu geniş tarihi dokusuna karşın adeta unutulmuş, yeterince devletimizin pek ilgisini görmemiş bir şehir görünümü uyandırıyor insanlarda.

Modern bir şehircilik uygulamasından yoksun kalmış, adeta kendi yağı ile kavrulma zorunda bırakılmış olan Edirne'miz, bu yalnız bırakılmışlığı doğası ile tarihi ile ve medeniyet ve kültür aşığı insanları ile hiçbir şekilde hak etmiyor.

Edirneliler devletimizin yakın ilgisini çekebilmek için, ille de bir iktidar partisine oy vermek zorunda olan bir davranış mı sergilemeli? İşte bu kabul edilebilir bir şart olarak Edirne’mize, Edirnelilere öne sürülmemeli.

Her vesile ile, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı ve penceresi, insanlarının medeni, sosyal oluşu ve tarihi eser zenginliğini bünyesinde barındırır olması şeklinde övgülerle yüceltilmeye çalışılan  Edirne, artık bu boş övgülerin dışında elle tutulur ve gözle görülür devlet hizmetlerinin kendisine verilmesinin gerçekleştirilmesini bekliyor.

Edirne’nin kaderini değiştirip, şehrimize çağ atlatabilecek hizmetler olmalı bunlar. En basit bir deyim ile, öncelikli ve ivedi olarak iş ise, Edirne’mizdeki işsizliği bir an önce giderecek iş planları hazırlamak olmalı bizce. Çünkü Edirne şu anda Anadolu şehirlerinden her bakımdan, özellikle de ekonomik olarak geride kalmış bulunuyor.Bunun en önemli göstergesi ise büyük bir göç vermiş olması. Yapılan nüfus istatistiklerine göre, Edirne çok kısa bir süre içerisinde 60-70 bin kişilik bir göç vermiş. Şehrimizde halen büyük bir iş ve işsizlik sorununun bulunması ve göçün halen devam etmesi, ekonomimizin gelişememesinde büyük bir etken  olarak ortaya çıkıyor.

Edirne Organize Sanayi Bölgesinin 25 yıldır bir türlü inşaatının bitirilememesi de; Edirne’nin işsizliğinde büyük bir etken. 65 fabrika olarak planlanan Organize Sanayi Bölgemizde, henüz 20-25 fabrika kurularak faaliyete geçmiş bulunuyor. 40 Km.’lik bir yola ihtiyacı bulunan tesis için, arazi toplulaştırma çalışmaları sürdürülüyor. Tek olumlu gelişme fabrikalarda kullanılacak enerji için çalışmalarda son aşamaya gelinmiş olunması ve halen enerji için döşenen doğal gaz boru hattının fabrikalara getirilmesi.

Aslında yapılan bu çalışmaların içinde en önemlisi, fabrika ürünlerinin ihracatında büyük bir rol oynaması beklenilen 40 Km.’lik yolun tamamlanıp hizmete açılması olmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.