Uzunköprülü olduğunu ifade eden bir vatandaştan yaklaşık 20 gün önce bu başlıklı bir özel ileti aldım.

Belediye Başkanı Özlem Becan’ın seçim döneminde kendisine yakın hissetmediği kişilerin görevine son verdiği, emekliliği hak etmiş kişilerin ayrılmaları için baskı yaptığı, seçim öncesinde basın mensuplarının işten çıkarmalar yapacağının söylenmesi üzerine böyle bir tasarrufu olmadığını söylemesine rağmen işten atılmaların her geçen gün artarak devam ettiği belirtilen açıklamada bu konuyu Edirne Televizyonundaki Programımda konuk olup açıklamalarda bulunmak istediğini belirtmiş.

Ayrıca Başkan Becan’ın geçmişte kişisel sorunlar yaşadığı kişilere karşıda bazı yaptırımlar uygulama koyma düşüncesinde olduğunu belirten vatandaş, Belediyenin mülkiyetinde olan Ergene Otelinin işletmecileri ile geçmişte yaşadıkları bir olay nedeniyle yeniden kiraya verilmek için ihaleye çıkaracağının da konuşulduğunu yazmış.

Uzunköprünün en eski Gazetecisinin oğlunu da sırf Enis İşbilene seçim döneminde çalıştığı ve yardım ettiği için işten çıkardığını kaydeden vatandaş yazısının sonunda inanmazsan Uzunköprüye gel ve vatandaşlara sor ve doğru söylediğimi anlayacaksın demiş.

Kendisine buradan belirteyim ki;şu anda tüm TV lerde olduğu gibi yeni yayın dönemi olan Eylül ayının ortalarına kadar programlara ara verilir ve ETV de de durum böyledir.

Kaldı ki; Programıma bu konuda açıklama yapmak üzere Belediye Başkanının konuk olması en doğal durum olur ve Sayın Başkanı da seve seve konuk ederiz.

Uzunköprüye zaten gerek ETV adına gerekse de kendi Gazetem adına sık sık gelen bir basın mensubu olduğum için yakın bir zamanda yine gelebileceğimi ve bu konu hakkında da bilgi sahibi olmak için vatandaşlar ile röportajlar yapabileceğimi belirtmek isterim.

Ama ben şahsi olarak şunu söylemek isterim ki; böyle basit sebepler ile insanları işinde etmek merhamet sahibi bir insanın yapacağı bir eylem değildir bana göre.

Bu göreve son vermelerin önemli sebepleri olmalı.

Belediye Başkanının Bayan oluşu da böyle bir durumun müsebbibi olmasını engeller bana göre.

Çünkü bayanlardaki annelik duygusu onları daha merhametli ve düşünceli kılar.

Ama sebepsiz ve basit olaylardan dolayı böyle bir kıyıma gidildi ise Başkanın duygularından şüphe duyarım hatta Genel Başkanının çağrısına ters davranışlar yapmış olmasını da cüretkârlık değil, insafsızlık kabul ederim.

“Başkanımızın takdiri sizinle çalışmak istemiyor” söylemindeki keyfiyet ekmekle oynamaksa bunun vebali iki cihan da da ağır olur.

Görevini yapıyorsa, yanlışı ve suiistimali yoksa bir insanın işinden atılması karakaşına kara gözüne not verilerek gerçekleştirilemez.

Kaldı ki; Başkan Becan’ın bazılarının MHP li olduğunu iddia etmelerine rağmen seçildiği Cumhuriyet Halk Partisinin Hak ve Hukuku en çok telaffuz eden bir parti olduğunu, Emeğin savunucusu bir Parti olduğunu bilmesi ve buna göre hareket etmesi gerekir.

Vatandaşın yazısında belirttiği gibi Rüşvet iddiaları söz konusuysa o zaman diyeceğim bir şey yok çünkü olayın Hukuki boyunun da başlamış olması gerekir şu ana kadar.

Buradan sevgili okuruma ve Programlarımın izleyicisine şunu söylemek isterim ki; kişisel olarak bu olaylarla bir ilişikliğin yok olup mağduriyet yaşayan insanların haklarını koruma mücadelesi veriyorsan seni tebrik ederim.

Yok, bir yakının veya kendin ile ilgili bir sorun yaşadığın için Başkan ile mücadele yolunu seçmişsen doğru yolda değilsin.

Biz Hukuk devletinde yaşıyoruz ve Hukukla yönetiliyoruz.

Hakkını aramanın tek yolu da Hukuk olduğuna göre gideceğin yer Adliye olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.