"Uzunköprü her şeye layıktır"

Hatırlayacaksınız son yerel seçimler öncesinde UTSO Uzunköprü Sorunlarını tespit ve çözüm amaçlı bir anket düzenlemişti.

Hatta ben bu konuda halkın nabzını tutan bir STK Başkanı olarak Ercan İhtiyar'ı tebrik eden bir paylaşım yapmıştım.

Yerel basından takip ettiğimiz bu girişimi UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar Anket değerlendirme Raporu şeklinde Uzunköprü Halkı ile paylaşmıştı.

Ankette katılımcılara yöneltilen sorular şunlardı;

1-Uzunköprü’de gördüğünüz en önemli 3 sorun nedir?

2-Daha yaşanabilir bir Uzunköprü için önerileriniz neler olabilir?

3-Gazi Caddesi´nin Telli Çeşme Meydanı’ndan itibaren PTT binasına kadar (kaldırım ve yol aynı kotta yapılarak ambulans ve mal indirme imkânı sağlanarak) bulvarlaştırılıp yaya kullanımına açılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

4-Atalar Caddesi’ni nasıl cazibe merkezi yapabiliriz?

5-İlçemizdeki istihdam ve göç sorunu ile ilgili çözüm önerileriniz nelerdir?

6-Gazi Caddesi’nin Telli Çeşme Meydanı’ndan itibaren PTT binasına kadar (kaldırım ve yol aynı kotta yapılarak ambulans ve mal indirme imkanı sağlanarak) bulvarlaştırılıp yaya kullanımına açılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

7-Yeni terminal (otogar) sizce nereye yapılmalıdır?

8-Uzunköprü’de gördüğünüz en önemli 3 sorun nedir?

9-İlçede ailenizle vakit geçirebileceğiniz bir alan nerede oluşturulmalı ve bu alanda neler olmalıdır?

10-Atalar Caddesi’ni nasıl cazibe merkezi yapabiliriz?

11-Ulaşım, trafik düzeni ve otopark sorunu için öneriniz nedir?

12-İlçede ticaret hacmini ve çeşitliliğini arttırmak için ne yapılmalı?

13-İlçede ailenizle vakit geçirebileceğiniz bir alan nerede oluşturulmalı ve bu alanda neler olmalıdır?

14-Ulaşım, trafik düzeni ve otopark sorunu için öneriniz nedir?

15-İlçede bulunan yeşil alanlar (park) yeterli mi? Değilse nerelerde oluşturulabilir?

16-Edirne’ye gelen turistlerin ilçemizi de ziyaret edebilmesi için neler yapılabilir?

17-Yeni terminal sizce nereye yapılmalıdır?

18-İlçede Ticaret hacmini ve çeşitliliği arttırmak için neler yapılmalı?

19-İşsizlik,göç,Ergene nehri ve hava kirliliği, otopark sorunları

20-Gençler ve çocuklar için sosyal olanakların arttırılması için çözüm önerileriniz nelerdir?

Gibi soruların sorulduğu ankette Uzunköprü Halkı kendine göre cevaplar vererek çözüm önerileri sunmuştu.

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İhtiyar, anket hakkında bilgi vermek amacıyla yaptığı konuşmada; “Uzunköprü’de yaşayanlar olarak hepimiz aynı sorunları görüyor ve yaşıyoruz. Bu sorunlara nasıl çözüm olabiliriz düşüncesiyle yerel seçimler öncesi yaptığımız anket sonuçlarını bugün Uzunköprü Halkı ile paylaşmak istedik.

Sizlerin de göreceği gibi Halkımız benzeri sorunları dile getirmiş.

Bu konuda çözüm bulabilecek en önemli kurum Uzunköprü Belediyesi, kendilerine bizde STK’lar olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” demişti.

Belediye Başkanvekili Edip Can Yayalar’da, anketin çok yararlı bir çalışma olduğunu belirterek, "Uzunköprü Belediyesi olarak Uzunköprü Halkının bizlerden beklediklerini biliyoruz.Bunun için hep birlikte çalışacağız” ifadelerinin yer aldığı bir konuşma yapmıştı.

Şimdi Kasabalılarım bu tespitlerden hangilerinin dikkate alınarak çözüm bulunduğunu ve Belediyenin İş Takviminde bunların hangilerinin mevcut olduğunu merak ediyor ve çözüm bekliyorlar.

Uzunköprülüler aradan geçen iki yıla yakın bir sürede Uzunköprü İlçesinde değişen pek fazla bir şey olmadığını,Belediyeden beklenen çalışma,gayret ve özverinin yeterli olmadığını belirterek, Başkan ve Meclisten daha başarılı çalışma beklediklerini Başkan Becan'dan daha aktif bir çalışma temposu umduklarını ve kendisinin bunu başaracak bir kişi olduğunu daha gayretli ve özverili olması halinde sorunların üstesinden gelebileceğini vurgulayarak İlçenin temel sorunlarına öncelik vermesini istiyorlar.

Edirne Güncel Gazetesi olarak Başarılar ve kolaylıklar diliyor,takipçisi olacağımızı belirterek "Uzunköprü herşeye layıktır" diyoruz.

Yazımı servis etmeye hazırlanırken Uzunköprü Belediyesinden aşağıdaki sevindirici paylaşım yayınlandı.Umuttur inşallah devamı gelir.Vatandaşında beklediği bu zaten.

"UZUNKÖPRÜ BELEDİYESİ’NDEN “1 DAKİKA 1 HAFTA”

Uzunköprü Belediyesi sosyal medya hesabından 1 hafta içinde yapılan çalışmaları “Bir dakika Bir Hafta” konsepti ile hazırlamış olduğu video ile duyurdu. Video Uzunköprü Belediyesi ve TıkırTıkır Çalışıyor hashtagleri ile paylaşıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.