Saman alevi gibi bir söylem ve eylem kısa sürede sona erince doğal olarak herkes bu soruyu soruyor, “Uzunköprü OSB ne oldu sahi?” Haklılar elbette. Bir zamanlar fabrikalar şehri olarak anılırken şu anda ekonomik anlamda durumu pek parlak olmayan ilçeler arasında kalan Uzunköprü yeniden bir atılım için OSB nin gelmesini bekliyor tabiî ki.Her girişimde olduğu gibi önce olumsuz yönleri ile girişimi baltalama gibi hoş olmayan itiraz ve varsayımlar burada da yapıldı tabiî ki.Çevreye zarar verme,doğayı kirletme gibi peşin hükümlerle projeye karşı çıkılması şu andaki gecikmenin sebebi olarak gösterilse de ben bunun böyle olduğu katinde değilim.Uzunköprü ve Uzunköprülüler bunu bekliyor ve işsizlik konusundaki sorunu ortadan kaldırma,üretimi hızlandırma ve şehir ekonomisini canlandırma gibi olumluluklar getireceği bilinen bu girişimin bir an önce hayata geçirilmesi önemli bir beklenti şu an için. Bu konu ile ilgili girişimler başlayıp toplantılar ve heyetlerin seçimleri ile hız kazanan bu önemli yatırım ile ilgili yazmış olduğum ilk yazımı sizler ile paylaşmak ve o günlerde girişimleri ve mücadeleleri hatırlamanızı sağlamak istiyorum.

İşte o köşe yazım;

Gündeme düştüğünde sevindim elbette ama "Edirne'de 1994 yılında kurulan ve hala rayına oturtulup verimli bir hale getirilemeyen OSB gibi olmasın sakın" temennilerimi de ekledim ardından.Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyarın bu konudaki çalışmaları ve gayretlerini yadsımak yanlış olur sanırım.Son olarak kendisinin bu konudaki fedakârlık ve gayretlerini İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş'ten konuğum olduğu Yerel Gündem Programında duyunca bu konunun en önde gelen müteşebbisi olduğu kanaatim yükseldi şahsen.Kutluyorum kendisini.

Ankara ziyareti sonrasında yaptığı basın açıklaması ile de bu önemli kazanım müjdesini de verdi ve şöyle dedi açıklamasında; "Yer seçimi kesinleşen Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi, Kuruluş Protokolü MÜTEŞEBBİS HEYET tarafından hazırlanmış, Yönetim Kurulu oluşturulmuş, ilgili ödemeler yapılarak BAKANLIK ONAYI için, Edirne Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Salih AKBULUT tarafından elden Bakanlığa teslim edilmişti. Uzunköprü OSB Kuruluş Protokolü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ tarafından onaylanarak BÖLGE:339 sicil numarası ile Tüzel Kişilik kazanmıştır. Onaylı Kuruluş Protokolünün 1 nüshası, Bakanlık tarafından OSB’ye gönderilmiştir.Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan İHTİYAR,Edirne Valisi Günay ÖZDEMİR Başkanlığındaki MÜTEŞEBBİS HEYETİMİZ ile bölgemizi geliştirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.İlçemize ve Bölgemize hayırlı olsun.”

Evet, bizde Hayırlı olsun diyoruz. OSB’ler elbette bir yerleşim biriminin Sanayisi açısından büyük önem taşır. Kalkınmanın temel taşlarından biri olan Sanayinin böyle birliktelikler ile hizmete sunuluyor olması o yerleşim biriminin de kalkınması anlamını taşır. Bu anlamda bir zamanlar bünyesinde barındırdığı fabrikaları ile Türkiye çapında Ekonomisi en düzgün İlçeler sıralamasında ilk onlarda yer alan Uzunköprü'müz inşallah o eski günlerine kavuşur ve hak ettiği değeri yeniden kazanarak göç veren değil göç alan İlçeler arasına girer. OSB’lerin başarılı olması için bazı olmazsa olmazlar vardır bildiğimiz kadarıyla.Bir kere yer seçimi çok önemlidir.OSB’lere ulaşım konusunda en ufak bir zorluk sanayiciyi ürkütür ve kaçırtır.Hava, kara, deniz ve demir yollarına ne kadar yakın ve kullanılabilir mesafede ise tercih nedeni olur.Tabii ki bu yatırımlarda Devletinde desteklemelerine ihtiyaç vardır.OSB’de fabrika kuracak olan bir Sanayici Devletin vergide, sigortada, elektrik ve suda desteğini ve indirimi bekler.Haklıdır da aslında. Bir sanayici o bölgeye istihdam sağlayıp Devletin yapması gerekenleri yapıyorsa, Devletin de ona kolaylıklar sağlaması gerekir. Nitekim Edirne OSB sinin bu güne kadar hala 16 Fabrika ile sınırlı kalması ve bunlardan sadece beş altı tanesinin üretim yapıyor olması bu kolaylıkların ve desteklerin yapılmamasından kaynaklanıyor bana göre. İnşallah Uzunköprü OSB sine yatırım yapacak olan Sanayicilere gereken destek yardım ve ilgi gösterilir de bu güzel ilçemiz hat ettiği değeri kazanmış olur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.