Trakya’nın birçok ilçesinde Baharın gelişi ile sevinç ve coşkularını yaşadığı özel günler vardır.

Uzunköprü İlçesinin Bülbülü, Meriç İlçesinin Dallığı ve Mayaları eğlenerek geçirdiği günlerin coşku ve heyecanı eskisi kadar olmasa da hala yaşanır.

Meriç İlçesi vatandaşı olmam nedeniyle Uzunköprü’nün Bülbülüne birçok kez gitmişimdir.

Günümüz teknolojisi ve yeni eğlence ve zaman geçirme türlerinin artması cazibeyi biraz eksiltmiş olsa da bu gelenek ve görenek olmuş etkinlikler devam eder.

Genelde ormanlık bir alanda yapılan bu eğlenceler için senede bir gün gidilen ve yaşanan bir yer olması bakımından o mıntıkaya yakın Köylerin Muhtarları tarafından temizlenip hazırlanırdı.

Son zamanlarda kış şartlarında bozulan yolları düzeltmek ve onarmak amacıyla Belediye ekipleri de bu konuda etkin rol almaya başladı.

Son zamanlarda öyle atışmalar, çatışmalar yaşanıyor ki; sanki Bülbül bundan sonra yapılmayacak ve Millet Bahçesi yapılarak birilerine mesire yeri haline getirilecek.

Yapmayın ne olur yapmayın bu kadar basit ve sığ düşünmeyin ve her şeyi siyaset ile özdeşleştirmeyin lütfen.

İçinden çıkamadığınız, anlayamadığınız bir durum söz konusu olduğunda bu İlin en büyük Amiri Vali ile görüşüp üzüntü ve sıkıtınızı ortadan kaldırırsınız.

Mademki bu konuda vatandaşın yararına bir tasarruf kullanılacak Devlet’in Edirne’deki temsilcisine bu durumu sorarak ne yapılmak istendiğini pekâlâ öğrenebilirsiniz.

Bu yer yani Bülbül korusu Millet Bahçesi olunca Uzunköprülüler burada eğlenip güzel bir gün geçirmek için gelemeyecekler mi? Diye sorarsınız.

Tarafların birbirini karalayıcı ifadeler kullanması çok mu hoş.

Belediye Başkanının eşinin Belediyeden iş almasını dile getirmek, İlçe Başkanının Kamyonlarının Tekirdağ yolunda servis yaptığını söylemekle bu konuyu bağdaştırmanın ne anlamı var.

Yoksa Bülbül Korosu Yunanistan’ın Sofululu vatandaşlarına mı tahsis ediliyor.

Anlamak çok kolay değil bu atışma ve çatışmayı.

Siyaset yapmak için o kadar konu var ki.

Bula bula en basitini bulmuşsunuz bana göre.

Onun içinde bu konuda ki sürecide paylaşmak istiyorum.

Belediye Başkanı Özlem Becan’ Şubat Ayı Belediye Meclisi toplantısı başlarken yaptığı konuşmada dile getirdiği sözler sonrasında iyiden iyiye ısındı Dallık veya Bülbül mesire yeri atışmaları.

Şöyle diyordu Başkan Becan; “Tarihi, kültürel ve sosyal açıdan önemi bizler için çok büyük olan Dallık alanımızın Uzunköprü Belediyesi olarak müdahale etmesek neredeyse tamamı “Özel Ağaçlandırma” adı altında birkaç yeni kurulmuş şirkete verilmeye çalışıyor” şeklinde başlayan ve devam eden açıklaması bir anda herkesin yorumlar yapmasına hatta bilir bilmez ifadeleri içeren konuşmalar başlamıştı.

4 Şubat tarihinde Uzunköprü Kent Konseyini “Tehlikenin Farkında mısınız?” diyerek Uzunköprü Halkına uyarıda bulunması bu konuyu ayyuka çıkardı.

Ve ardından Ak Parti İlçe Başkanı Bilgin. İşin aslı şudur dedi ve açıkladı;Orman niteliğindeki 5332 dekar alana Millet Bahçesi yapılması içim talebimizi içeren dilekçemizi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a elimizle verdik. İlçemizde bu hizmeti kabul edemeyen ve AK Parti Hükümeti yapmasında kim yaparsa yapsın diyenler, “Millet Bahçesinin” ne anlama geldiğini bilmeyen, anlamayan ya da işine gelmeyen zihniyet hemen her zamanki gibi olmasın muhalefeti yapmaya başladılar. Uzun yıllardır Uzunköprü Belediyesinin sorumluluğunda bulunan Bülbül Ormanı için keşke projeler hazırlayıp, orman vasfını yitiren bölgelere de toprakları fidanlarla buluşturabilseydik. Hadi onu yapamadılar da keşke, hülle yoluyla belediye bünyesine şirket katmanın dahi hesabını yapan Belediye Başkanımız, kıymetli vaktinden Uzunköprü için ayırıp belediyemiz adına özel ağaçlandırma müracaatı yapsaydı da, bizi de peşine katıp Kent Ormanı oluşturmak için Orman Genel Müdürlüğünün yolunu tutsaydı. Sorumlu Uzunköprü Belediyesini yönetendir, sorumlu belediye Başkanı Özlem Becan’dır”

UZUNKÖPRÜNUN BUNDAN DAHA İVEDİLİKLE KONUŞULMASI GEREKEN KONULARINI YAZACAĞIZ..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.