Normalleşme sürecinde adımlar atılırken Edirne’de vaka sayılarının artması gerçekten üzücü ve endişe verici. Özellikle de özgürlüğüne düşkün motosiklet tutkunları için durum git gide daha da dayanılmaz hale geliyor.

Geçen yıl iptal edilen motosiklet fuarı bu yıl yine iptal. Mayıs-Haziran ayları civarında yarış takvimine alınması umudunu taşıdığımız Motokros Pisti için de takvime alınma süreci galiba 2022’ye kalacak. Edirne’de durum kötüye giderken yasakların kalkmasını da bekleyemeyiz sanırım. Gerçi Cumartesi günleri için yasaklar kalktı ama Pazar günleri mecburen yine evimizdeyiz. Bu sebepten Cumartesi günü 13 dereceye kadar yükselmesi tahmin edilen sıcaklık ve parçalı bulutlu hava, iyi korunan kıyafetlerle şehir merkezinden fazla uzaklaşmadan turlayabileceğimiz müjdesini veriyor. Pazar günü ise garajı olanlar motosikletinin bakımları ve temizliğiyle ilgilenebilecekken diğerleri mecburen TV-Bilgisayar ya da kitap başına geçecek. Bu hafta çok sevdiğim eski bir diziden, ve o dizinin yayınlanmasından yılar sonra ondan filmden bahsedeceğim. İzlemeyenleriniz varsa diziyi bulmanız zor (ama imkansız değil. Bana ulaşanlara link verebilirim). Filmi ise çeşitli platformlarda bulabilirsiniz ve izleyebilirsiniz.

CHiPs

1977 yılında Amerika’da yayınlanmaya başlayan ve 6 sezon süren polisiye, aksiyon dizisi CHiPs, dünyanın en zorlu motosiklet eğitimlerinden geçen California Highway Patrol Kaliforniya Otoyol Devriyesi) polislerinin yaşamlarını konu alıyor.  Baş rollerini Eric Estrada ve Robert Pine ve Lou Wagner’in oynadığı dizi oldukça sürükleyici.

2017 yılında diziden uyarlanan filmde ise konu ve karakterler biraz değiştirilmiş.

Başrollerini Michael Peña ve Dax Shepard’ın oynadığı film için film endüstrisinin  ansiklopedisi niteliğindeki Sinemalar.com internet sitesinin yorumunu sizlerle paylaşıyorum.

Buyrun: Jon Baker (Shepard) ve Frank Ponch Poncherello (Peña) Los Angeles'taki California Otoyol Devriyesi'ne (CHP) yeni katılmışlardır ancak ikisinin de bu mesleği seçmelerinin çok farklı nedenleri vardır. Baker, hayatını ve evliliğini düzende tutmaya çalışan eski bir motosikletçidir. Poncherello ise CHP'nin içinde bir iç iş olduğunu ve milyonlarca dolarlık bir soygunla olan ilişkisini araştıran gizli bir Federal ajandır. Tecrübesiz çaylak ve sert profesyonel bir araya gelir ancak aralarındaki sürtüşme işlerine de yansır. Yine de Baker'ın eşsiz bisiklet becerileri ve Ponch'un sokakların kurdu olması birlikte çalışmalarını kolaylaştırabilir... Tabii daha önce birbirlerini öldürmeye kalkmazlarsa!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.