Kendimizi övmek gibi olmasın ama biz Öğretmenler insanlara zihinsel ve düşünsel şekil veren ve beceriler kazandıran bir mesleğin mensupları olmamız nedeniyle insanları tanıma konusunda da yetenek sahibiyizdir.

Pedegojik Formasyon almış kişiler olarak insanlar hakkında görüş açıklamada isabet kaydederiz çok zaman.

Nitekim İlimize yeni atanan genç,yakışıklı,dinamik ve görev aşkı ile dolu olduğu yüzünden okunabilen Vali Ekrem Canalp ile ilgili daha gelmeden önce bazı önseziler kaleme almıştım.

Unutulmayan Vali rahmetli Fahri Yücel'e fiziki benzerliğinin yanı sıra onun gibi gerçek manada görev yapmak için Edirne'ye geldiği izlenimini veren Valimiz konusunda yanılgıya düşmediğim için sevinçliyim.

Hem Edirne'mizin çok şeyler kazanacağına olan inancımın somut olarak ortaya çıkmış olması hem de Valimizin kendini kanıtlama ve Ülkesi için bir şeyler yapabilme heyecan ve azmini gösterecek zeminin bulunuyor olması her iki taraf için de çok ama çok faydalı bir birliktelik oldu.

Şehirler Sultanı ve Sultanlar şehri Edirne'mizin geçmişteki ihtişamına kavuşması konusunda büyük bir geyret ve özveri göstereceğine inandığım değerli Valimizin tıpkı Fahri Yücel gibi isim bırakacağına yürekten inanıyorum.

Felaketler her zaman insanların,hele hele yöneticilerin sınav verdiği ve vicdani rahatlık yaşamasına vesile olması bakımından büyük bir müsibettir.

Böyle günlerde İlin yöneticilerinin göstereceği performans çok büyük önem taşır.

Hele hele Devleti temsil etmekte olan İlin Valisinin bu felaketi yaşayan insanların yanında olması,sevk ve idareyi başarı ile yürütmesi yaralara en iyi gelen merhem olur.

Nitekim son yaşanan sel felaketinde gerek Merkez de gerekse de felaketin en fazla yaşandığı Oğulpaşa Köyümüzdeki insanlarımızın yanından bir an bile olsa ayrılmayan ve yardım kuruluşlarının yönlendirilmesine kadar katkı veren Vali Ekrem Canalp büyük bir takdir toplayarak,bizim öngörülerimizin ne kadar isabetli olduğunu göstermiştir.

Tebrikler ve teşekkürler sayın Valim.

Vali Canalp makamında pek fazla oturmuyor anladığım kadarıyla.

Sabah sosyal medyayı açıyorum Vali Canalp saat 8.30 da Enez'de,akşam saat 20.00 de falanca köy kahvesinde.

Esnaf ziyareti yapıyor,ilçe pazaryerlerini gezerek hem esnafların hem de vatandaşın sorunlarını dinliyor.

Bunlar vatandaşın özlemle beklediği,toplumun moral motivasyonlarını yükseltecek davranışlar olması bakımından büyük önem taşıyor.

Vatandaş Devleti yanında görüyor bir bakıma.

Bu da ona büyük güç kazandırıyor.

Sayısız Valiler ile görev yapmış,29 yıl Öğretmenlik ve Yöneticilikten sonra 27 yıldır da Basın camiasının içersinde topluma faydalı olmaya çalışan biri olarak sizlere bir kez daha başarılar diliyorum sevgili Valim.

İnanıyorum ki;bu ülke sizin gibi azimli,fedakar ve çalışkan yöneticiler sayesinde arzu edilen mertebelere tez zamanda ulaşacaktır.

Kolay gelsin..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.