Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne’deki 2,5 yıllık görev süresini tamamlayarak bu gün ayrılıyor.

Vali Sn. Günay Özdemir’i kibar ve kent insanına gülen yüzü ve saygılı davranışlarıyla hatırlayacağız.

Valilik, illerde devletin temsil edildiği en üst makamdır. Hele yeni geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde valilerin görev alanındaki yetkileri, olağanüstü arttırılmıştır.

Bu nedenle şehir insanı, valilerden icraat olarak çok şeyler beklemektedir.

Vali Günay Özdemir’i Edirne’mizde ne yazık ki kalıcı icraatlarıyla hatırlayamayacağız.

Mesela; ben, tarihi Meriç ve Tunca Köprülerinin son dönemde çok yıprandığını ve en azından yüzey taşlarının değişmesi gerektiğini yazdım durdum. Ancak ve ne yazık ki bunca geçen zamana karşılık Sn. valimiz köprülerin onarımını yapamadan Edirne’den ayrılıyor.

Aynı şekilde; Tunca Köprüsü’nün altı koku neşreden bir bataklık haline dönüşmüştür. Temizlenmesi ve çağdaş anlamda dizayn edilmesi gerekir, diye yazılar yazdım.

Tarihi Meriç Köprüsü’nün gözlerinde köprüyü çirkinleştiren ağaç dal ve kütükler birikmiştir. Her gün yüzlerce turist buradan Edirne’yi resmediyor. Bu dal ve kütüklerin temizlenmesi gerekir, diye defalarca yazdım durdum. Bu konuda da Valimiz Sn. Günay Özdemir’den hiçbir inisiyatif olmadı.

Müezzinoğlu Köprüsü’nün giriş ve çıkışları hatalı yapılmıştır, yeniden düzenlenmesi gerekir, diye yazmıştım.

Tarihi Gazimihal Köprüsü’nün giriş ve çıkışlarına korkuluklar yapılsın, demiştim.

Valimiz Günay Özdemir’i bir de alkolsüz düzenlediği resmi bayram resepsiyonlarıyla hatırlayacağız.

Bir de Sn. Günay Özdemir’in beni heyecanlandıran CUMHURİYET MEYDANI projesi vardı. Ne yazık ki Sn. Günay Özdemir, bu projeye de el atamadan ayrılıyor. Ve Edirne’nin bağrında kara bir çukur olarak yıllardan beri duran SELİMİYE MEYDANI projesi de ne yazık ki hiç el değdirilmeden kaldı kalıyor. 

Oysa bu dediklerim; olağanüstü yetkilerle donatılmış bir vali için yapılamayacak şeyler değildi.

İcraat dalında Edirne’de iz bırakmadan ayrılan Valimiz Sn. Günay Özdemir’i ben en çok şu güzel özdeyişiyle hatırlayacağım; “EDİRNE’DE YAŞAYANLAR VE EDİRNE’Yİ YAŞAYANLAR.”

Bu tanımlamaya göre ben, kendimi EDİRNE’Yİ YAŞAYANLAR sınıfına koydum.

Bu vesileyle; Edirne’den ayrılan valimiz Sn. Günay Özdemir’e bundan sonraki görevinde ve yaşamında başarılar, sağlıklar ve mutluluklar diliyorum.

Güle güle Sn. Valim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.