2019 Yılının sonuna ulaştığımız şu günlerde Valilik yani İl Özel İdaresi İlçelerde önemli yatırımları hayata geçirerek vatandaşların yaşamına sunuyor.Köylere çadırdan salonların yanı sıra vatandaşların piknik ve kısa süreli tatil ihtiyacını karşılayacağı alanlar yaparak hizmete sunuyor.Buda şunu gösteriyor ki;İl Özel İdaresi bütçesi geçmiş yıllarda olduğu gibi SOS vermiyor ve yatırımları ard arda yapabiliyor.

Geçmiş yıllara baktığımızda zaman zaman Maliye Bakanı özel katkıları ile hizmet vermeye çalışan İl Özel İdaresi eğlence ve dinlenmeye dayalı yatırımlara önem veriyor.AB Projeleri olup olmadığı konusunda bilgim yok ama şayet kendi bütçeleri ile bu yatırımlar yapılıyorsa kutlamak gerekir Daha önce de Duraklar ile ilgili çalışmalar yapılmış ama istenilen ve hedeflenen sonuç elde edilememişti bildiğim kadarıyla. Ben bu konuda hem kendimi hemde bazı okurlarımı bilgilendirmek adına iki hususu sormak istiyorum.

Birincisi bu işleri kim veya kimler yapıyor? Yani değirmenin suyu nereden geliyor.Valilik tarafından paylaşılan düzenlemelere baktığınızda daha kullanılmadan zemin parke taşlarının dağılmış hatta kırılmış olduğunu görebiliyoruz.İmece usulü yapılan iş ise diyeceğim yok ama işin ustaları tarafından para ödenerek yaptırılıyorsa yazık derim.Daha insan girmeden ve oturmadan ve de örnek olarak gösterilen bu düzenlemelerin bir kez daha elden geçmesi gerekecek sanırım. Önemli dezavantajlardan biri de zamanlama bana göre. Neden bu mevsim seçildi? Kışa girerken piknik alanı yapılarak ilk kez hizmete sunmak ne kadar doğrudur bilemem. “Yapılmış yapılmıştır” dersek çok mahsurlu görülmeyebilir ama bana göre doğru bir tercih kabul edilemez.

Enez Gala gölüne Seyir Tepesi tesisi yapılıyor ve hizmete açılıyor.Koskoca yaz sezonu bittikten sonra hemde.Yolu yok izi yok şu an için.Sadece koyun sürüleri geziyor oralarda ve sanırım çobanları seyrediyordur Galayı. Herkesin bildiği gibi İl Özel İdaresi yıllarca özel Bakan takviyesi ile hizmet üretmeye çalıştı.Onun için savurganlığın yeri yok ve olursa da Edirne halkı üzülür. Yapılanları eleştirdiğim anlamı çıkması sakın.Ama bundan sonrada devam edecek olan bu tür yatırımların İmarında ve donanımında daha dikkatli olunup israfın olmamasına katkı vermek istedim sadece. AB Projelerinden elde edilen kaynaklar sayesinde yapılıyor olsa bile.

Özel İdaresinin uyumlu çalışmalarını ve Başkan Mehmet Geçmiş’in takdire şayan yönetim şekli ve Meclise hakim davranışlarını takdirle izliyorum.Şahsen ben kendisinden böyle başarılı bir performans beklemiyordum şahsen.Her ne kadar toplantılarına iştirak etmesem de toplantıları en doğru ve tarafsız bir şekilde takip eden ETV ve Seyide Esenin Görüntülerinden takip ediyor ve görüyorum.Uzunköprü Pazaryeri projesinde olduğu gibi Adil bir yönetim şekli uyguladığından olsa gerek eskiden yaşanan bağırış ve çağırışlar da yok şu anda.Particiliği ikinci planda tutan bir yönetim ve İdare şekli hakim.Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.