Birçok kez yazdığım için Öğretmenlik mesleğinden genç yaşta yani 46 yaşında emekli olduktan sonra başladığım ve 27 yıldan bu güne kadar da sürdürmekte olduğum gazetecilik mesleğinin ilk basamağına Edirne'nin en eski gazetesi olan Vatandaş Gazetesinde basmıştım.

Geçmişi de vardı tabii ki ve daha görevde iken de bu güzel mesleğe karşı ilgi duyduğum için bazen zorunlu bazende isteyerek başlamıştım.

1974 ila 1980 yılları arasında Meriç İlçesinde İlk Öğretim Müdür Yardımcısı iken İlçe Kaymakamının yürütmekte olduğu Anadolu Ajansına haber gönderme görevini kendisinin emri ile onun adına ben yürütüyordum.

1974 yılı Kıbrıs Barış Harekatı sırasında komutanlar ile birlikte PTT Telefon ve Telgraflarından AA ya haberler geçiyorduk.

Daha o zaman sevmiştim.

Genç yaşta emekli olmuş biri olarak bir meşgalem olması gerektiği ve benim mesleğime en uygun olanında gazetecilik olduğuna kadar verince Değerli ağabeyim Şanver Orunç'un gazetesi olan Vatandaş ta Spor Muhabirliğine,Trakya Televizyonunda da Spor Programları yapımcılığına başladım.

İşte o başlayış ilerlemiş yaşımıza rağmen bir türlü kopamadığım bir tutku haline dönüşünce hala devam ediyor.

Birkaç aydan bu yana kendi gazetem ve sitem ile ETV ve Trakya Analiz sitelerinde yazmama rağmen yazılı basında da beni okumak isteyen ve arayan okurlarım için ilk göz ağrım Vatandaş Gazetesinde yazmaya karar verdim.

Yazı İşleri Müdürü değerli kardeşim Emre Sedef'in teklifimi götürdüğü şu andaki Patron çok sevdiğim ve değer verdiğim,Edirne için bir kazanç olduğuna tanıklık ettiğim,gerçek dost ve güvenilir insan Orhan Yazgan ve oğlu Baran Yazgan,her zamanki nezaketi ile "Ne demek,Hocamın gazetemizde yazması bizlere şeref verir" diyerek kabul etmesi ile belkide başlangıcını yaptığım bu gazetede vedasını da yapmak nasip olacaktır.

Değerli kardeşim güzel insan Orhan Yazgan ve hatırşinaz oğlu sevgili Baran Yazgan ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emre Sedef kardeşime en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunmak isterim.

Bundan böyle haftanın bir kaç günü,belki de hafta sonları hariç her gün sizler ile Vatandaş Gazetesinde YÜZ YÜZE köşemde birlikte olacağız.

Edirne ile ilgili tüm haber ve detayları köşeme taşıyarak yorumlamalarını yapma imkanını da bulmuş olacağız ve sizlerin her konuda daha çok ve belirgin haberler okumanızı sağlamaya çalışacağız.

Ben bu birlikteliğin hayırlı ve uğurlu olması dileklerimle,Vatandaş Gazatesinin patronundan okurlarına kadar herkese selam sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hoş buldum VATANDAŞ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.