Ülke gündemine bakıyorsunuz  Cumhurbaşkanı kim olacak konusunda tartışmalara  odaklanıyor.Bu konuda  her gün farklı senaryolar yazılıyor.

Cumhurbaşkanı seçimine daha bir yıl var. Bugün cumhurbaşkanı adayı belli olsa  siyasilere o konuya yönelse halkın  bu anki sorunları çözümlenecek mi.? Şöyle bir sokağa çıkıp,  halka en önemli sorunun nedir diye sorulsa  acaba “Bir an önce cumhurbaşkanı adaylarının belli olması “ mıu diyecektir.? Yoksa “Bu bizi ilgilendirmiyor.Bizim derdimiz geçim derdi” diye mi yanıt verecekler.? Halkın bu sorununla ilgisi yok. Bazı çevreler halkın  önemli sorunlarını göz ardı etmek için bu konuyu gündemde tutmayı sürdürüyor.Sanki adaylar belli olsa fakir fukaranın mutfak sorunu çözülecek,Çarşı pazara ucuzluk gelecek.

Bugüne kadar olduğu gibi böyle halkı etkileyen toplumsal sorunlar gündeme geldiğinde tıpkı Cumhurbaşkanı adaylığı meselesi gibi  halkı gerçek sorunlarından uzaklaştırmak için “Cambaza bak” yöntemi uygulanıyor.Medyamız da buna çanak tutuyor.Bugün bir bakın halkın gerçek sorunlarını yaşadığı sıkıntıların nedenlerini Basın ve medyamızdın büyük bölümünde göremezsiniz.Bunların bir  magazin haberi kadar değeri yoktur.

Yaşı elliyi aşkın olanlar bilir.rahmetli Ecevit’in döneminde de bu kadar olmasa da  böyle bir ekonomik sorun gündeme gelmişti.O gün yaşananları bir hatırlayalım.

O  gün anlı şanlı iş adamlarımız gazetelere çarşaf çarşaf ilanlar vererek hükümete karşı tavırlarını koymuştu.Bir esnafımız Başbakanlığın önünde zamanın başbakanı Ecevit’in önüne yazar kas atmıştı.

--------------------------

BUGÜN SORUN ONDAN KAT KAT FAZLA

O gün başbakan hakkında ilanlar veren,yazar kaza atarak tepki gösterenlerin bugün niçin  sesi soluğu çıkmıyor.

Sanayi odalarımız,meslek kuruluş yöneticileri ,sendikalarımız yöneticilerinin  her halde işleri tıkırında ki, olanlar karşısında kulağınızın üzerine yatıyorlar.Ziraat odaları ve diğer meslek kuruluşların üst yöneticileri, öyle laf olsun diye rica minnet tepkilerini dile getiriyor.Hepsi o kadar.ne oldu geçmiş yollardaki celallendiğiniz günlere:

Bugünkü  temsil ettiğiniz insanların bugünkü durumu o zamankinden iyi mi?

Üzerinize ölü toprağı örtülmüş.Yasalar çerçevesinde dahi sesinizi duyurmaya çekiniyorsunuz.Bu sizi oralara getirenlere ders olmalı.

Çünkü bu beylerin  rahatı yerinde .kıyak maaşları var.Ona destek verip o makama getirenler zahmet çekiyormuş onların umurunda değil.

-------------------

ÖĞRENCİLERİN TATİL GÜNLERİ BAŞLIYOR

Yorucu geçen bir eğitim öğretim dönemi sonrası  gençlerimizin tatil günleri geldi.Bu zamanlar öğrencilerin yorgunlukların gidereceği,kafalarını dinlendireceği günlerdir.

Böyle  zamanlarda velilere de önemli görevler düşüyor.Çocuklarına dinlenme fırsatı versinler .

Bilgisayar ve internet telefon oyunlarını sınırlasınlar.

Mümkünse bu ayları kütüphanelerde değerlendirip bilgi  birikimlerini artırmasını sağlasınlar. Derslerde eksik olan öğrenciler  bu konularda bilgi sahibi olsunlar.Özellikle bu aylarda gençlerin nehir kenarlarına gidip suya girmeleri konusunda velilerce uyarı yapılmalı.

Çünkü yaz aylarında nehirlerin kirli suları çok can alıyor.Bunları çoğu gençlerimiz.

Buna meydan vermemek için veliler çocuklarına uyarıyı ihmal etmemeli.

Öğrenciler tatil günlerini doyasıya eğlenerek,dinlenerek stresten uzak ortamda geçirmeli.

 Karneleri kırık olanlar endişe etmesin biraz daha gayretle kırık notlar giderilir.

Gençlerimize iyi tatiller dilerim.

 

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.