Oh be!..

Beklenen gün nihayet geldi çattı.

17 Nisan 2019 tarihi, Türk Siyasi Yaşamında bir milat olarak kabul edilecektir. Türk Demokrasisinin seçim tarihinde ilk kez yaşananları hep birlikte merak ve heyecanla izledik. 2019 yılının yerel seçimlerinde İstanbul seçimi büyük bir çekişme içinde geçti.
İşin seyrini biliyorsunuz: İlk günkü seçim sonuçlarının atbaşı gittiği 31 Mart akşamı, kıl payı ile Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım önde gidiyordu ve gece geç saatlerde Binali Yıldırım, başkanlığını da ilan etmişti. Ve hatta Sn. Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığını gösteren afişlerle donatmıştı.

Ancak Millet İttifakının Adayı Ekrem İmamoğlu, yarışa var gücüyle asıldı ve ilerleyen dakikalarda görüldü ki; İmamoğlu aradaki oy farkını neredeyse sıfırlamıştı. Bu halden sonra Ekrem İmamoğlu o gece belki de hiç uyumadan televizyon kanallarında kazandığını ilan eden açıklamalarda bulundu. Kısacası İmamoğlu inandığı davada çok sağlam durdu ve seçimi kazandığını ilan etti. Ve bildiğiniz gibi Ekrem İmamoğlu Ankara’da Anıtkabir’de Ata’mızın huzuruna çıkarak Anıt Özel Defteri’ni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tanımlaması ile imzalamıştı.

Bundan sonra AK Parti ve MHP’nin itiraz dilekçeleri birbirini kovaladı ve 17 Nisan 2019 gününe gelindi. İstanbul İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu’nun rakibi Binali Yıldırım’a 13 bin 729 oy farkıyla galip ilan edildi. Ve yine bildiğiniz gibi İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Adliyesi’ndeki bürosuna davet ederek mazbatasını verdi.

Sn. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması, İstanbul’da olduğu gibi Türkiye genelinde de sevinçle karşılandı. Çünkü kazanan Türk Demokrasisi idi, kazanan Türk Adalet Mekanizmasının güvenilirliği oldu. Türkiye’de halen hakimler vardı ve adaletli kararlarıyla Türk İnsanına güven vermekteydiler.

Şimdi sırada Ankara’da Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği karar var. Umuyor ve güveniyorum ki; Yüksek Seçim Kurulu’ndaki hakimler de İstanbul İl Seçim Kurulu’ndaki meslektaşları gibi adil davranacaklar ve Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının geçerliliğini onaylayacaklardır.

Yüksek Seçim Kurulu’nun bu kararı; Türk coğrafyasında yeniden sevinçle karşılanacak, Dünya ülkeleri nezdinde de Türk Siyasetine güven yeniden sağlanacaktır.

İstanbul seçim sonuçlarının Aziz Milletimize hayırlar getirmesini ve kutlu olmasını diliyorum.

Yazımızı dünkü basında yer alan bir fotoğrafla bitirmek istiyorum:

Gördüğünüz gibi bu fotoğrafta İstanbul seçiminin iki Sn. Adayının güleç yüzleriyle birbirlerini kutladıklarını görüyoruz. Gönlümüz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da aynı sevecenlikle İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kutlamasını bekliyor ve çok arzu ediyoruz.

Cumhurbaşkanımızın böylesine bir jesti, seçim öncesi ve esnasında büyük gerilim yaşayan Milletimizin de rahatlamasına ve barış ortamının yeniden doğmasına neden olacaktır.
İnşallah bu arzularımız gerçekleşecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.