CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu tarım sorunları ile en çok ,ilgilenen  bunları sık sık gündeme taşıyan bir parlamenter:Gün geçmiyor ki, bölgemizi yakından ilgilendiren bir sorunu gündeme getirmesin.

Edirne Milletvekilinin medya da  bu sorunlar hakkında en  çok bilgi aktaran az sayıda  vekil diyebiliriz.Mesleği gereği bu konuda donanımlı olan Gaytancıoğlunun bu çabasına  tüm çiftçi kuruluşlarının destek vermesi gerekir.

Bu konuların çözümünde katı bir siyasi tavır izlemek tarım kesimine yarar getirmez.

Bölgemizin en önemli sorunlarının başında işsizlik ve tarım konusu olduğunu dikkate aldığımızda bu konuya çare arayan  milletvekillerine destek verip çare bulunmasına katkı yapmalıyız.

Her ne kadar muhalefet milletvekili olup etkisinin az olduğu iddia edilse de.Sorunların gündemde olması çok önemli.

----------------------

KONU HAKKINDA EN DUYARLI  VEKİL

Bölge vekillerimizin bugüne kadar tarım kesimi ile ilgili çalışmalarını dikkate aldığımızda   gazete arşivlerinden bu konu ile ilgili haberlere  göz attığımızda,  Okan Gayrancıoğlu’nun  bu alandaki çalışmalarının diğerlerine oranla daha önde olduğunu görüyoruz.

Çiftçilerimiz, günümüzde siyasi görüşlerini bir kenara bırakıp kendi meseleleri ile ilgilenen  parlamenterlerle birlikte olmak zorundadır.

Topraklarımız satılıyor, bu alanda kimsenin gıkı çıkmıyor.

Üreticiler günden güne fakirleşiyor,Tarım girdileri almış başını gidiyor.Süt üreticiliği ve hayvancılık halkımıza zarar yazar duruma gelmiş.

Bakıyoruz bu alanda en yetkili kurumlar adeta kış uykularında sesleri solukları çıkmıyor.

Köyler yaşlıların kamp yerine dönüşmüş, genç nüfus köyleri terk etmiş.

Köy nüfusları gittikçe azalıyor.

Ülkemizdeki tarımla uğraşan nüfus %22’lerden % 7’lere gerilemiş. Bunları sorgulayan yok. Bakıyorum herkes kişisel hesaplar peşinde arkasını siyasilere yaslamış gününü kurtarma peşinde .Peki işler günden güne kötüye gittiğinde bunun sorumlusu kim olacak,?

Onu dikkate alan yok. Tuzu kuru olanlar pembe rüya görüyor.

----------------------

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİ

Bir zamanlar gençleri köye çekmek için genç çiftçi projesi gündeme geldi. Bunda amaç 40 yaşına kadar olan 15 bin çiftçimize 30 bin liralık  hibe kredisi vererek tarımda istihdam yaratmaktı.Bunda da başarılı olunamadı. Kredide yapılan kesintiler bazı yaptırımların uygulanması BAĞ-KUR ve KDV zorunluluğu gelmesi bu kredileri işlevsiz hale getirdi.

Bu sorunun çözüm yollarını Gaytancıoğlu gündeme taşıyor.Çiftçilerimiz toprağından koparılıp  tarlalarımız tekellerin eline geçerse bugün bu sorunlara duyarsız kalanlar yarın bu topraklarda amele haline geleceklerini ,şimdi yetki sahibi olanların bundan yoksun kalacağı dikkatten uzak tutulmamalı.

İş işten geçmeden çiftçi kuruluşlarımız parlamenterlerimiz kısaca  tüm halkımız bölgemiz için hayati bir konu olan  tarım meselelerine eğilmeli.

Bu sağlanmadığı takdirde bunun acı faturası hepimize çıkarılacak.

Ülke yönetiminde söz sahibi olanlar gerçekleşmesi çok zaman alacak müjdelerin verme yerine böyle acil sorunlara kafa yormalı.

------------------

TEKRAR HATIRLATIYORUM

Televizyonlardan Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çocukların evlerinde ders alması için kullandıkları tabletlerin ;İnternet yayını olmayan bölgelerde köşe bucak yayının olacağı yer aradığına tanık oluyoruz.

Peki ilimizde  telefonların çekmediği yerler yok mu? .

Bir yol Meriç ilçesinin Sınır köylerinin alçak kesimlerine gitsinler  oralarda da öğrenciler  ders alabilmek için yüksek yerlere gitmek zorunda  kalıyor.

Buralarda yayınlar komşumuz Yunanistan’ın   yayınları tarafından etkisiz duruma geliyor.Buraları ülkenin stratejik bölgeleri.

Buralarının haberleşmeden yoksun olması kimseyi rahatsız etmiyor mu? Buna örnek vermek gerekirse Meriç ilçemizin Karayusuflu köyünde aşağı mahalle denilen yerleşim yerinde telefonla görüşmek zorlukla yapılıyor.

Yayını alabilmek için yüksek bir yere çıkmak zorunda kalıyorsunuz.

Bu mahallede oturan çocuklar da evlerinde dersleri izlemekte zorlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.