Geride bıraktığımız hafta sonu F1 ve Motogp’de oldukça heyecanlı yarışlar yapıldı. Son yasaklı Pazar gününü de bu yarışları izleyerek geçirdim. İzleyemeyenler için kısa özet geçeceğim.

Öncelikle Formula1’de Verstappen yarışı birinci bitirdi, ikinci olan Hamilton’la arasında ciddi bir fark oluşturan Verstappen galibiyeti yüksek ihtimalle garantileyince Hamilton en azından en hızlı tur zamanı puanını alabilmek adına pite girdi. Hamilton bu hedefine ulaşırken Verstappen’den toplamda 34 saniye fark yedi. Bottas üçüncü olurken Perez 4 sırayı aldı. Yarışı izleyenlerin çoğunluğu gibi benim de düşüncem “3 tur daha olsa Perez 3. olup kürsüye çıkardı” yönünde.

Gelelim MotoGP’ye…

MotoGP’de ise pilotlar sıralaması lideri Quartararo yine kazandı. Sıralama turlarının ardından yarışa takım arkadaşı Vinales’in ardından 2. sırada başlayan  Quartararo yarışı kazandıktan sonra takım arkadaşı Vinales’in tebrik konuşmaları sırasında telsizini sessize alması takım içi rekabetin göstergesiydi. Zorlu bir tedavi sürecinin ardından tekrar pistlere dönen ve bir önceki yarışı birinci bitiren Marc Marquez, antrenman turlarında kaza yapıp kötü bir sırada başlamasına rağmen 7. sıraya kadar yükselerek yarışın dikkat çeken isimlerinden oldu.

Son olarak gezme mevzuu…

Bu hafta sonu yasak olmadığı ve hava sıcaklıklarının da mevsim normalleri olarak yüksek seyretmesi sayesinde bu hafta sonu uzun uzun yol yapabiliriz. Benim bu hafta sonu planım çok özlediğim Saros kıyılarını görmek. Size de tavsiye ederim. Bu sıcaklarda motorunuzla yol yaptıktan sonra Saros’un pırıl pırıl sularında yorgunluk atıp akam üstü de geri dönmek gayet güzel olur. Yalnız bu planı uygulamayı düşünen arkadaşlar yol kenarlarında çok sayıda çeltik olduğunu ve sinek bolluğunu unutmasınlar.

Tekerinize taş gelmesin…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.