Bugüne kadar büyük sorun oluşturan evler ve işyerlerinin kanalizasyon sisteminin yağmur suyu kanallarına bağlanması konusunda  belediyeden bir uyarı geldi.

Edirne Belediyesi 01-10 2014 tarih ve  214-287 sayılı meclis kararına göre Edirne’de bulunan site konut ve işyerlerinde bulunan  mevcut kanalizasyon sistemine  bağlı bulunan yağmur suyu  ve drenaj bağlantılarının  iptal edilerek.

Mevcut  yağmur suyu kanallarına , yağmur suyu kanalları bulunmayan bölgelerde  ise kanalizasyon sisteminden ayrılarak, yola bağlanması gerekmektedir.

Site konut ve işyerlerine  bu bağlantıları gerçekleştirmeleri için  süre verilecek.

Süreyi aşanlara ise 2019 yılı, vergi ,resim harç lar tarifelerine göre  tek katlı bina ve apartman veya sitelere konut başına 945 lira  işyerlerine ise işyeri başına  2070 lira ceza uygulanacak.

----------------------------------------

DÜŞMELERE DİKKAT.!

Düşme ve düşme konusu insanlar için hayati tehlike oluşturan bir durum.

Özellikle ileri yaşlarda düşme sonucu meydana gelen kırıklar çoğu kez ölümlere de neden olabiliyor.

Bu konu hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen Trakya Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Fakültesi  Nörolojik Fizyoterapi  ve Rehabilitasyon  Ana Bilim Dalı Başkanı  Dr. Öğret  Ü. Fizyoterapist Hilal Keklicek, gerçekten herkesi dikkatine sunulacak  ve her an karşılaşacağımız tehlikelere  değindi.

Düşmenin sadece düştüğü anda bir yaralanma olayı ile sınırlı olmayacağını  başka hastalıkları da tetikleyeceğini belirtti.

Düşmenin genellikle yürüme anında  veya harekette değişiklik sırasında meydana geldiğini  söyleyen  Keklicek” Düşme riski sanıldığı gibi bir nörolojik haltalıklarla ilişkili değildir. Böbrek hastası ve yüksek tansiyonu olan kişilerde de düşme riski bulunmaktadır.

Düşmelerin %10’u kırıkla sonuçlanmaktadır.

Kırıkların da %90’ı düşme sonucu olmaktadır.

Kazara kırıkların olması travma yaşanan bölgeye kişinin kemik  veya sistem sağlığına  bağlı olarak  farklı sonuçlar doğurabilir birey düşme sonucu yaşamını dahi kaybedebilir. Kaza  sonucu ölümlerde   düşme önemli bir faktördür” diye tanımladı.

Her an yüz yüze olduğumuz düşme tehlikesi  her yanın betonla kaplı olduğu  günümüzde  daha büyük tehlike oluşturmaktadır.

Keklicik Hoca bu ve e düşme tehlikesi ve doğuracağı sonuçları gündeme getirdi. Gönül isterdi ki  bu tehlikeleri kapsayan bir broşür  oluşturulup herkese ulaştırılsın.

İnsanlarımız  da düşmelere karşı bilgi sahibi olsun.

Toplantı sonrası  kendisine “ Bu konuda bir broşür , düşme tehlikelerini kapsayan bir kitapçık yok mu? Diye sorduğumda. Kısa sürede  bunu gerçekleştireceklerini söyledi.

Onun için  her yaşta insanımıza düşme tehlikesine karşı aman dikkat diyorum

YUVA YAPMAK İÇİN ENGEL TANIMIYORLAR

Güvercinler konutlarımızın en yakında olan  dostlarımızdır.

Evlerin saçaklarında uygun gördükleri bir yere çalı çırpı toplayıp yuvalarını yaparlar.

Bazı mabetlerde ve resmi kuruluşlarda güvercinlerin yuva yapmasını engellemek için  sığınacağı yerlere çiviler konulmuştur.

Buralara  güvercin ve diğer kuşlar konamaz.

Tüm bu zorluklara aldırmayan bir çift güvercin  bina boşluğunu önü çivilerle kaplı olmasına rağmen ona aldırmayıp arka tarafında yuvasını yaparak yavru çıkarmak için yumurtalarının üzerinde  erkek ve dişi güvercin nöbetleşe  yatıyor.

Böylece tüm canlılar varlıklarını sürdürebilmek için tüm engelleri aşmasını biliyor.

Tıpkı  binanın saçağına yuvasını kuran bir çift güvercin gibi.

CHP ÖRGÜTLERİNDE SEÇİM HEYECANI YAYGINLAŞIYOR

Her ne kadar fazla dillendirilmese de  CHP örgütlerinde  sonbahara doğru  seçim gündeme gelebilir.

Bu konuda kulis faaliyetleri devam ediyor.

Mevcut il ve merkez ilçe başkanına alternatif olarak  yeni adaylar  önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.    Partililerin önemli bir kesimi CHP örgütlerinin değişiminden yana.

 “ Değişim partiye hareket getirir” anlayışı ile  parti teşkilatlarının yenilenmesi için  faaliyetlere başlamış durumda.

Bu arada seçilecek yönetimlerde Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da  etkili olacağı kuşkusuz.

Onun da gönlünde bir başkan adayı olduğu kulislerde dillendiriliyor.

Anlaşılan yapılacak il ve merkez ilçe kongreleri adayların yoğun mücadelesine sahne olacak gibi görülüyor. Önümüzdeki günlerde  pehlivanları sahnede göreceğiz.

FIKRA

TÜCCARLAK KIZIŞTI

Bekri Mustafa,bir gün Bursa’ya gider. Şifalı kaplıcaları  girdikten sonra  tekrar İstanbul’a dönmeye karar verir.

Birkaç yolcu ili birlikte bir yelkenliye biner ve Marmara denizine açılır.

Denizde müthiş bir fırtına kopar.

Tekne fırtınadan beşik gibi sallanmaya başlar.

Yelkenlide çoğu tüccar olan yolcular bu tehlike karşısında ellerini havaya kaldırır:

“ Allah”ım bu fırtınadan sağ salim kurtulursam, fakir fukaraya teneke teneke yağ dağıtacağım” der

Bir diğeri:

 “ Allah’ım bu fırtınadan kurtulursam , servetimin yarısını  yoksullara dağıtacağım” diye dua eder.

Bunu gören Bekri ellerini havaya kaldırıp:

-“ Ey Allah’ım dayan!  Tüccarlar kızıştı, tam alışveriş zamanıdır. Fırtınayı dindirme de adaklar çoğalsın, bizim gibi fakir fukaraya da yarasın” der.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

İSTANBUL’U SARSAN İLK DEPREM

1464 yılında İstanbul’da meydana gelen deprem tam bir buçuk ay devam etmiş, bu yer sarsıntısı sonucu  kentteki birçok tarihi eser harabeye dönmüştü.

Bu sırada temeli yeni atılan Fatih Camii’nin yapımı durdurulmuş, İstanbul’dan kaçan Bizans halkının yerine  İstanbul’un azalan nüfusu Anadolu’dan getirilen Türk ve Hıristiyan halkı ile  tamamlanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.