Ve Bir Şiir Kitabı : GİRİFT Uzun süren yağmur özlemi sonunda azaldı. Çünkü bir sür önce yağmağa başlamıştı. Yarı karanlık yaşandıktan sonra çekilmez oldu gibi.

Bir iki gündür yağmurla yatıp yağmurca uyanıyoruz. Açık, güneşli ve ayaz şimdilerde kalmadı. Ama yarın ve daha sonraki günler ne getirip ne götürür bilinmez. Meteoroloji büyük oranda bu konularda yetkili elbet. Ayva çokmuş azmış, kavakların yaprakları şöyle dökülmüş se şu bu… Gerçek payı olsa bile raslantı oranı daha çok.

Bu açık ve aydınlık günlerden birinde bir kitap geldi. Baktım seksen sayfalık bir şiir kitabı. Yanlış saymadıysam seksen şiirden oluşmakta.

Ozan Erhan Şahin’in yapıtı.

İmzalamış da: “GİRİFT’le Necdet Tezcan’a şiir sıcaklığında merhaba 24.11.2001”

Tanımadığım ve tanışmadığım bir dost.

Ancak şiir ve sanat ortamında olanlar arasında kendiliğinden oluşur böyle dostluklar.

Kitabında yaşam öyküsü yok Bu nedenle yaşamı hakkında bilgi veremiyorum. Ancak öyle sanıyorum ki genç bir arkadaş. Şiirleri çağdaş anlam derinlikli ve özgün. Simgeler ve seçtiği sözcükler yerli yerine oturmuş. İlerisi için umut yeşeren gül goncası dizeler. Hamaset pek yok. Sessiz ve derinden seslenen bir ozan gibi geldi bana. Şiirleri lirizmin akışında dalgalanıp durmakta. Okudukça şiirin damak tadına ulaşmak olası.Dizeleri kısa kısa.

Aslında ben bir eleştirmen değilim, ama işin içindeyim. Yaptığım, kitabı dilim döndüğünce tanıtmak.

Ne dersek diyelim. Ne söylersek söyleyelim. İyi şiir çamura yazılsa bile kendini belli eder.

Kitabı TAY Kültür-Sanat-Çevre Dergisi Yayınları’ndan. Dergiye ulaşım: (P.K. 10 Karabük) Şimdilerde bu dergi yayınlanmaz oldu.

Ertan Şahin’i içtenlikle kutlar, eline diline sağlık diyorum

İşte 68. sayfadaki şiiri

SERAP

ellerimi yordun

tam kapandı derken

çeyrek açıldı

arasından uçup gitti tiz sesin

uzaklığın

birer birim

dokuz boğum

düşmüş dizek yoluna

notam Mecnun

üstünden üflerken

soğuğuna

ılık ılık nefesim

gözlerime yordum

bir de

rüzgarı bulut

neyim ben

söyle

ney’im

rotam Leyla

notam mecnun

Ertan Şahin

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.