Bu başlık ve içeriği olan köşe yazısı yazdım sanırım ama Valimiz Ekrem Canalp ile ayrılmasında sonra yazmamı gerektiren hususlar nedeniyle bir kez daha kaleme almayı uygun buldum.

Bir bürokratın çalışmalarını değerlendirirken, görev alanının sadece bizim yaşadığımız şehir merkezi olduğunu kabul etme gibi bir yanlışlığa düşüyoruz nedense.

Bazılarımız bunu kasıtlı yapıyor olsa da, safiyane düşünceler içinde olan vatandaşlarımızdan pek çoğu bu yanlışlığı yapıyor nedense.

Edirne merkezinde yaşayan insanlar olarak hep kendi çevremizde görmek istediğimiz değişimleri ve yenilikleri bekleriz Valilerden.

Belediyelerin yapması gereken hizmetlerin bile Valiler tarafından yapılması gerektiğini zannederek beklenti içinde oluruz.

Tam tersi Valinin görevi olan bazı konuların halledilmesini de Belediye Başkanından bekleriz..

Birçok eksikliği ve hatayı yükleyerek hak etmedikleri halde bazen Valileri bazen de Belediye Başkanlarını eleştiririz.

Yapılmasını istediğimiz hizmetlerin kimin tarafından yapılması gerektiğini düşünmeden ve araştırmadan, ilin en büyük amiri olan Valiyi suçladık.

Bunun en somut örneklerini ETV de Programıma konuk ettiğim Vali ve Belediye Başkanlarına yöneltilen sorularda çok yaşadım.

Belediye Başkanının görevini Valiye, Valinin görevini Belediye Başkanına yükleyen vatandaş soruları ve eleştirileri ile çok karşılaştım.

Yapılan ve hoşa giden hizmetlerin tanıtımı ve reklamında bir devlet memuru olarak Valilerin söz hakkı ve şansı olmadığı için de, bu hizmetleri ya siyasiler, yada Belediyeler sahiplendiler.

Hal böyle olunca da, “Vali ne yaptı ki, gitsin tabii” deyiverdik en çalışkan Valilerin ardından bile.

Oysa bir İlin Valisinin sorumluluk alanının sadece şehir merkezinden ibaret olmayıp, tüm ilçe, belde ve köyleri kapsadığını hesaba katmadık hiçbir zaman.

İlçelerimizde, beldelerimize ve köylerimizde yapılan hizmetleri görmedik ve değerlendirmeye almadık bile.

Çok çalıştığını ve Edirne’ye çok şeyler yaptığını söylediğimiz Valileri bile birkaç tane evi restore edip kuruluşlara vermesi ile değerlendirdik. Oysa o çalıştığını söylediğimiz Valimizin kırsal kesimde ve köylerimizde Köydes projesi kapsamında oluşturulan bağ ve meyvelikler şu anda geçim kaynağı oldu vatandaşlarımız için.

Ama bunları değerlendirmiyoruz biz.

Çünkü sadece İl Merkezinde yapılanları ve gördüklerimizi hizmet olarak algılıyoruz.

Şu anda köylerimize getirilen hizmet, küçümsenmeyecek hatta övünülecek büyüklüktedir.

Bunda Valilerimizin köylerimizde ilçelerimizde gerçekleştirdiği faaliyetleri ve kazanımları en iyi şekilde kamuoyu ile paylaşması gereken kişiler İl Genel Meclisinin üyeleri olmalıdır.

Kendi siyasi beklentisi için göstermelik basın açıklamaları, muhalefetin eksik ve yanlışlarını fotoğraflayarak basında paylaşmak görev kendi çıkarının hallinin çabası olarak değerlendirilir

Çok çalışkan ve becerikli Valiyi iyi ve doğru olarak değerlendirip kamuoyunu bildirecek kişiler İl Genel Meclisi üyeleridir.

Bakanlarımızın ciddi çalışkan ve yapıcı bir yönetici kabul ettiği valilerimiz Edirne’ye büyük katkılar sağlamıştır.

Tayinen İlimizden ayrılan son Valimiz Ekrem Canalp bunlardan biridir.

2023 Seçimleri yaklaşıyor ve bu konuda Basına da önemli görevler düşüyor.

Şahsen ben İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin belirlenmesi konusunda oldukça fazla köşe yazıları yazama karlılığındayım.

Tabiiki sağlığım el verirse.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.