Son yıllarda Edirne’de yapılan festivallerin sayısı gittikçe  artıyor. Bunların arasına bir de 9-8  müzik festivali katıldı. Edirne kırmızısının gündeme gelmesi, bu yılın Edirne yılı olarak belirlenmesi tarihi kentimizin ulusal ve uluslararası tanıtımı açısından olumlu etkinlikler. Bu alanda mahalli yönetimi kutlamak gerekir.

Bu festivaller önümüzdeki yıllarda daha da kapsamlı yapılması ile Edirne tam bir festivallerle zenginleşmiş turizm  kenti olacak.

Buna tüm kurumların hazır olması  kendilerini turizm alanında geliştirmeleri gerekir.

Öyle başkaları yapsın, ben parsayı toplayayım mantığı ile  bu etkinlikler başarılı olmaz.

Kentimizde  bu anlayışta olanların  yüksek  sayıda olması turizmin gelişmesine ket vuruyor. O nedenle Edirne’de bir turizm seferberliği başlatılması gerekiyor .

Bu çalışmalar afişlerle,anonslarla eğitim yoluyla halka duyurulup herkesin bu alanda görev alması sağlanmalı. Turizmde az sayıda kurumun ve birkaç esnafın şahsi gayreti ile sonuç alınamaz.

Herkesin bu konuda gücü oranında elini taşın altına koyması,gayret göstermesi gerekiyor.Ne yazık ki, bu anlayış kentimizde gerektiği şekilde gelişmiş değil. Tarihi doku çevrelerinin at dışkısı ile kirletildiği herkesin çöpünü gerekli yere değil de sokaklara atığı hatta  yayaların trafik kurallarını hiçe sayıp kırmızı ışıkta dahi geçmeye çalıştığı  bir ilde turizm gelişmez.Bundan birkaç gün önce çevre dostu insanlarımız piknik yerlerinde ,nehir kenarlarındaki  çöpler topladı.Bu atıklar çevreye duyarsız kentin turizmde gelişmesini istemeyen kişiler tarafında atılıyor.

Özellikle piknik alanlarının temiz olmasını çöpleri çöp araçlarına atılması anlayışını halkımıza benimsetemedik.

Bu alanda caydırıcı önlemler alınmalı. Yoksa Edirne’de turizm gelişiyor beklentisi sözde kalır.Aynı zamanda bir Avrupa kenti olan Edirne  halkının bir kesiminin çevre konusunda duyarsız olması ,bu kadar uyarılara rağmen aynı hatada ısrar edilmesinde bir kasıt aramak gerekmez mi?

Kentte yaşamanın sorumluluğunu benimsemek zorundayız.Özellikle bu kent Turizm konusunda iddialı bir kentse o zaman daha dikkatli olmak zorundayız.

-----------------

GÜZELLİKLERİ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Selimiye çevresi gerçekten çok güzel hale geldi. Bu güzellikleri korumak hepimizin ortak görevi olmalı.  Orada görev alan kişilerin göremediği , bazı kişilerin yeşil alana verdiği zarara engel olmak hepimiz için görevdir.Bunun için           “bana ne” diyemeyiz. Önemli olan bu güzelliklerin yapılması yanında onları korumaktır.Yaz aylarında Kırkpınar zamanında  bu alanın çok iyi koruması  gerekecek. Şimdiden bunun için önlemler alınmalı. Unutmayalım ki, bu güzelliklerden mutlu olanlar olacağı  gibi  olmayanlar da bulunabilir.

----------------

VALİ’MİZİN ÇALIŞMALARINA  DESTEK VERELİM

Bir süre önce kentimize vali olarak atanan  genç idealist valimiz Sayın  H.Kürşat Kırbıyık, göreve başladığı  günden beri dur durak bilmiyor  ilde ve ilçelerde denetlemelerde bulunuyor.Meslek kuruluşları ile bir araya gelip sorunlarını dinliyor. Valimizin bu çalışmalarına tüm meslek kuruluşlarımız ve halkımız destek vermeli

Bu kente hizmet verenler her zaman  desteklenmeli. Genç ve dinamik bir mülki amirimizin  başarısı sadece kendinin değil kentimizin de başarısı olacağını unutmayalım.

Valimizin başlattığı bu olumlu çalışmalarında halk olarak her zaman destekçisi olmalıyız.

Böylece Edirne’nin daha gelişmiş bir turizm  kent haline gelmesine katkı yapmış oluruz. Bu konuda mahalli  basınımıza da büyük görev düştüğünü unutmayalım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.