Gazetecilerin, sorunları konuşuldu

Edirne Kent Konseyi Basın Çalışma Grubu öncülüğünde düzenlenen ‘Edirne Basını; Sorunları ve Çözüm Önerileri’ başlıklı toplantı yapıldı. Belediye eski nikâh salonunda yapılan toplantıda salon doldu.

Gazetecilerin, sorunları konuşuldu

Edirne Kent Konseyi Basın Çalışma Grubu öncülüğünde düzenlenen ‘Edirne Basını; Sorunları ve Çözüm Önerileri’ başlıklı toplantı yapıldı. Belediye eski nikâh salonunda yapılan toplantıda salon doldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Mart 2018 Cuma 11:07
Gazetecilerin, sorunları konuşuldu

Toplantıyı Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük açarak herkese hoş geldiniz dedi ve bu toplantının yapılış sürecini açıkladı. Demokrasilerde Yasama, Yürütme, Yargı’dan sonra dördüncü güç olan basının özellikle Hitler’in Propaganda Bakanı P. Joseph Goebbels ile birinci güç olduğunun görüldüğünü belirtti. Propaganda ağırlıklı basın kurumları artmış olsa da gazeteciliğin kamusal bir iş olduğunu söyleyen Gökerküçük Edirne basınına bu bağımsızlığından dolayı teşekkür etti.

Gökerküçük; “Tüm kamu ve sermaye kurumları gibi doğa, kent ve Casinomaxi yaşam savunucuları olan biz sivil toplum örgütleri de basına değer veririz. Bu değer insanlık tarihin gelişiminde anladığımız anlamdır. Bu nedenle Edirne Kent Konseyi oluştuğu günden beri Edirne Basınının değerli çalışanları sayesinde kente kendini anlatmaya çalışmıştır. Gerçekten duyarlı ve anlamına uygun gazetecilik yapan bir yerel basınımız var, teşekkür ederiz.”

                Muhabirleri temsilen konuşma yapan Gökhan Tuzladan gazeteciliğin zaman mefhumu olmadığını, cebinde telsiz elinde kamera ve sırtında bilgisayar ile yedi gün yirmi dört saat çalıştıklarını belirtti.

                Gazete sahiplerinden biri olarak konuşan Hudut Gazetesi sahibi Gönül Uyanıktır gazete yaşatmanın zorluklarını anlattığı konuşmasında muhabirlikten geldiğini ve kendisini gazete sahibi olarak görmediğini, geçmişte 16 çalışanı olduğu halde rahat olduklarının, bugün ise 7 çalışana yeterli ücret veremediğini belirtti. 

                Eleştiren ve eleştirilen bir meslekte görev yaptıklarını söyleyen Bekir Tüccar; bilgileri alıp halka aktaran olan kişiler olarak bilgi edinememe sorunları olduğunu belirtti.

Gazetecilikte en zor konunun ekonomi olduğunu belirterek başlayan Tamer Yavuz, altı ay önce tazminatı ile işten çıkarıldığını ve yeni iş bulana kadar hiçbir kurumun kendisine yardımcı olmadığı gibi arayıp sormadığını söyledi.

                Orkun Akman, gazeteciliğin imaj sorunu olduğunu ve bunun da itibarımızı yitirmemek ile düzeleceğini söyledi. Basının dördüncü güç olarak gösterilmesi yanında bu gücün sahici olması için itibarlı olunması gerektiğini belirten Akman, ulusal basının yerlerde süründüğünü ve yerel basının da benzeri duruma sürüklenmeye başladığını söyledi.

                Meslekleri dışında bir yaşamları olduğunu belirterek kendilerinin gazeteci Uğur değil arkadaş Uğur kişiliği ile de anılmak istediğini belirten Uğur Akagündüz, tatil yapmak değil tatil hayali bile yapamadıklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.