EBELER VE HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANDI

5-12 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Haftası nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

EBELER VE HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANDI

5-12 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Haftası nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Mayıs 2019 Cumartesi 09:32
EBELER VE HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANDI

5-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 5-12 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Haftası nedeniyle, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

GİRGİN: “HEMŞİRELİKTE BERABERLİĞİ SÜRDÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Çelenk sunma töreninin ardından yapılan konuşmalarda Hemşirelik Bölümü Öğrenci Temsilcisi ve Öğrenci Hemşireler Derneği Başkanı Beyzanur Girgin, “Geleceğin hemşireleri olarak öğrenim süremizde gerek teorik, gerek klinik uygulamalar ve gerek hocalarımızla yürüttüğümüz bilimsel çalışmalarla profesyonel sağlık alanında uzmanlaşmaya gayret ediyoruz. Derneğimizle birlikte yaptığımız çalışmalarla hemşirelikte birlik ve beraberliği sürdürmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

EROL: “HEMŞİRE VE EBELER SAĞLIK SİSTEMLERİNİN OMURGASINI OLUŞTURMAKTADIR”

Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgül Erol ise, “Ülkemizde 2018 yılı verilerine göre; yaklaşık 247 bin civarında hemşire görev yapıyor. Fakültemiz Hemşirelik bölümünde lisans eğitimi alan 615 hemşirelik öğrencisi bulunuyor. Bu yıl 140 öğrencimizi mezun ederek sağlık ordusuna katmanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Dünyada ve ülkemizde hemşireliğin yalnızca kadınlara özgü bir meslek olmaktan çıkarak, karma bir meslek olması konusunda istek ve eğilimler giderek yaygınlaşıyor. 2007 yılında hemşirelik yasasının güncellenmesiyle ülkemizde erkekler de hemşire unvanı alabilme hakkını kazandı. Bölümümüzde de şu an 137 erkek öğrenci bulunmakta olup mesleğe katılmalarının bizleri daha da güçlendireceğine gönülden inanıyoruz. Uluslararası Hemşireler Birliği 2019 yılı temasını 'Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses' olarak belirledi. Son yıllarda sağlık çalışanlarına karşı şiddet olaylarına tanık olmaktayız. Bu durum insan haklarını ihlal etmek demektir. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Dünyada sağlıktan daha önemli bir şey yoktur. Hemşire ve ebeler tüm sağlık sistemlerinin omurgasını oluşturmaktadır.” şeklinde konuştu. 

KALKAN: “TEMEL ODAKLARI HER ZAMAN İNSAN OLMUŞTUR”

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan da, “Çocuk sağlığı hizmetleriyle birlikte doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler; sağlık alanının her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev yürütmektedirler. Felsefesi insan sevgisi, yardım ve bakıma dayalı hemşirelik ve ebelik mesleğinin temel odağı her zaman insan olmuştur. Esasen sağlık alanında görev yaparken başarılı olmanın ilk koşulu da insan sevgisidir. Doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebe ve diğer sağlık personelimiz bu doğrultuda toplumun beklentilerine yanıt verebilmek için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Ülkemizin her köşesinde sonsuz sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm hemşirelerimizi ve ebelerimizi kutluyorum. Sağlık hizmetlerinin sürekli ve kaliteli olarak sunulabilmesi ancak hekim, hemşire ebe ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan bir ekip ile mümkündür. Hemşirelik ve ebelik bu ekip hizmetinin olmazsa olmazıdır.” dedi.

Kerem Filiz

           

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.