SİSLİ HAVALARA DİKKAT !

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sisli havalara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, özellikle kalp hastası ve solunum yollarında rahatsızlığı olanları uyardı.

SİSLİ HAVALARA DİKKAT !

Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sisli havalara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, özellikle kalp hastası ve solunum yollarında rahatsızlığı olanları uyardı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Aralık 2017 Perşembe 10:24
SİSLİ HAVALARA DİKKAT !

    Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, kış mevsimine girilen bu günlerde dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Mevsim normallerinin altında sıcaklığı olan havalarda vücut direncini etkiler. Sabahları havanın soğuk olması, öğleden sonra da biraz ısınması sonucu hava sıcaklığı değişikliği vücudumuzu etkiler ve zayıf düşürebilir, hastalıklara açık duruma getirebilir. Bu durumda yapılması gereken,  sabahları evimizden çıkarken yapılması gereken, koruma önlemlerini almak olmalıdır. Sabahları vücudumuzun soğuktan korunması için her türlü önlemi almalıyız. Bu havalarda soğuktan etkilendiğimizde sıcak içecekler, ıhlamur adaçayı ve limonlu içecekle içmemiz gerekir. Öğleden sonra havanın mevsim normallerinin üzerinde ısındığı için ona da dikkatli olmalıyız.  Havanın sıcak olmasına aldanmamalıyız.” dedi.
 SİSLİ HAVALARA DİKKAT!      
    Sabahları sıcak ve soğuk havanın birleşmesi nedeniyle Edirne üzerinde yoğun sis olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, “Bundan korunmak için evlerin sık sık havalandırılması, araç sürücülerinin böyle havalarda daha dikkatli araç kullanmaları gerekir. Böyle havalarda çocuklar okula giderken bol miktarda su içmelerinin sağlanması gerekmektedir. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden havalar insan vücudunun direncini de şaşırtıyor. Bu durum hastalıklara neden olabilir. Bu mevsimde sıvı tüketimini artırmalıyız. Genellikle ılık ve limonlu su içmemiz gerekir. Bu mevsimde yaşlı kronik hastalığı ve kalp sorunu,  damar, akciğer hastalıkları olanlar doktorlarına danışarak böyle havalar konusunda gerekli önlemlerini almaları ve düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırmaları gereklidir.” dedi. 
GRİP AŞILARINI YAPTIRMALI
    Özellikle kalp, akciğer hastalıklarının Jokerbet kış aylarına girerken kesinlikle grip aşısı olmaları gerektiğini belirten Tanrıkulu, “ Grip aşısının yanında doktorların tavsiyesiyle zatürre aşısının da yapılması gereklidir. Bu aşıların belli bir yaştan sonra yapılması sağlıklı kalmaları açısından gereklidir. Edirne tabip odası olarak bizim uyarımız insanlarımızın sağlıklarını korumak açısından çok önemlidir. Esas olan hastalığa yakalanmamayı öğrenmek olmalıdır. Bir hastalık için en iyi mücadele o hastalığa yakalanmamayı ondan korunma yöntemlerini bulmaktır. Hastalığı önlemek için koruyucu önlemleri almak çok önem taşımaktadır. Bu anlamda solunum sorunu olanlar kalp hastaları sigara içilen mekanlara girmemeleri gerekir. Özellikle yaşlılar ile krank hastalığı olanların toplu yaşam alanlarında çok dikkatli olmaları gerekir. Hava kirliliğini önlemek için de fosil yakıttan uzak durmak gerekir. Edirne'de doğal gaz çalışmaları olduğu için bu tür ısınma sistemi arttığı sürece daha temiz havaya kavuşacağız.” dedi.
SÜRÜCÜLER BU HAVADA DAHA DİKKATLİ OLMALI!
    Şehir içindeki sürücülerin özellikle sisli havalarda daha dikkatli araç sürmeleri gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Sisli havalarda sürücülerimiz muhakkak araçlarında kısa farlarını yakmaları gerekir. Bu mal ve can güvenliği açısından çok önemlidir. Bu arada birbirimize çok saygılı olmalıyız. Edirne insanına da yakışan budur. Yolda geçiş önceliği olan yerlerde sürücülerimiz birbirine yol verme konusunda kurallara riayet etmeli. Işıklara ve trafik uyarılarına her zaman dikkat edilmeli. Böyle havalarda yaya geçitlerinde yayaların geçişine öncelik tanınmalı.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.