TEMAD, ÖMER  HALİSDEMİR’İ KABRİ BAŞINDA ANDI

Türkiye Emekli Astsubaylar  Derneği(TEMAD) Genel Başkanı önderliğinde  Türkiye genelinde  98 şubenin de katılımı ile 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’i  Niğde  Bor İlçesi Çukurkuyu beldesindeki kabri  başında anma töreni  düzenledi.

TEMAD, ÖMER  HALİSDEMİR’İ KABRİ BAŞINDA ANDI

Türkiye Emekli Astsubaylar  Derneği(TEMAD) Genel Başkanı önderliğinde  Türkiye genelinde  98 şubenin de katılımı ile 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’i  Niğde  Bor İlçesi Çukurkuyu beldesindeki kabri  başında anma töreni  düzenledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Temmuz 2019 Pazar 16:26
TEMAD, ÖMER  HALİSDEMİR’İ KABRİ BAŞINDA ANDI


                Türkiye Emekli Astsubaylar  Derneği(TEMAD) Genel Başkanı önderliğinde  Türkiye genelinde  98 şubenin de katılımı ile 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’i Niğde  Bor İlçesi Çukurkuyu beldesindeki kabri  başında anma töreni  düzenledi.

                Yapılan törene TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, ülke genelindeki ilçe başkanları ile çok sayıda astsubay ve ailelerinin yanında vatandaşların da katılımı sonucu   büyük bir kalabalıkla gerçekleşen törene  TEMAD Edirne şubesi İl  Başkanı Aydın Bildiş, Yönetim Kurulu  Ali Osman Çakın ve beraberindeki  heyet tarafından temsil edildi.

                Heyet önce Hakkari’de şehit olan Teğmen Halim Keskin için Niğde de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

                Törenden sonra Bor ilçesi Çukurkuyu Belediyesinde mezarı bulunan Halisdemir’in kabri ziyaret edildi. Burada saygı duruşu yapıldı İstiklal Marşı okundu.

 Ziyaret sırasında  bir Konuşma Yapan TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen şunları söyledi.”Buradaki toplantı amacımız 15 Temmuz ve Milli   Birlik gününde  Tüm şehitlerimizi 15 Temmuz’un simge ismi meslektaşımız kahraman Astsubay Ömer Halisdemir’in kabri başında anma,  aynı zamanda 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain planın Türk devletinin  işgaline ve Türk  demokrasimizi hançerlemeye yönelik yapılan İhanet ve terör saldırısına meydan okurken kahramanımız Hasdemir’i unutmamak ve onların yaşatmaktır.

  Bizler geçmişte olduğu gibi bugün de vatanımızın bütünlüğü devletimizin istikbali  ve istiklaline yönelik her türlü tehdide karşı 15 Temmuz’da Türk milletine yapılmak istenen haince ve Türk Devletine yönelik ihanet ve acımasız terör saldırısını unutmadık. Unutmayacağız” dedi

                HAİN SALDIRIYI UNUTMAYACAĞIZ

                 Türgen ayrıca” Bu coğrafyada kurtuluş savaşı bitmedi. Ülkemiz üzerine emelleri olan dış düşmanlar dün Sevr planında olduğu gibi aynı planlar için maşalar kullanarak emellerine ulaşmak istiyor.

                Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin üyeleri olarak bugün burada milliğimizi yok etmek ve vatanımızı  bölmek isteyen düşmanlara  karşı bütün kararlığımızla  haykırıp , terör ve hain saldırıyı bir kez daha kınadığımızı belirtiyoruz” dedi

                Tören daha sonra Şehit Talisdemir’in kabri başında okunan Kuran’la  son buldu

                 KALKIŞMAYI BİR GRUP İHANET ŞEBEKESİ  YAPTI

                Tören sonrası  konuşan TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş,” 15 Temmuz gecesi  şehit düşen Ömer         Halisdemir ve o gece şehit olan  silah arkadaşlarımız hain darbe kalkışmasının Silahlı Kuveytlerinin tamamının katılımı ile değil içerde yuvalanan bir grubun ihaneti ile  yapıldığını bir göstergesidir. Bu kalkışma yine Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki   büyük çoğunluğu oluşturan kahramanlar tarafından engellenmiştir. Şehit arkadaşımız Ömer Halisdemir aldığı emri sorgulamada yerine getirip şahadet şerbetini içerken Bu arada birçok kahraman askerimiz de  bu ihanete geçit vermemiştir.

                Bizler Edirne teşkilatı olarak şehidimizin  kabri başında temsil etme gururunu yaşadık. Şehidimizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Tarihte var olduğu günden bugüne kadar şehit olmuş şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize de sevgilerimizi sunuyorum” dedi

  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.