Dünyaya yayılan coronavirüs illeti nedeniyle ülkemizde  alınan  koruyucu önlemler gittikçe artırılıyor.

Daha önceleri açık olan ticarethaneler, insanların toplu olarak bulunduğu lokantalar, gazinolar çarşılar  kapatılacak. Ülkemizde ve bölgemizde  ticari hayat  durma noktasına  gelecek.

Bunun sonunda insanlar büyük oranda evlerine kapanmak zorunda kalacak. Bu günlük yaşamımızı  nasıl etkileyecek?

İşyerlerinin kapanmasıyla insanlar geçimlerini nasıl sağlayacak?

İnsanların evlerine kapanması bu sorunun çözümüne ne kadar katkı sağlayacak? Bunlar hep kafalarda soru işareti yalıtıyor. Ayrıca bunun ülke ekonomisine yapacağı hasar da ayrı bir sorun olacak.

Böyle bir felaketle ülkemiz ilk kez karşılaşıyor.

Türkiye’de adeta yaşam durma noktasına gelecek. İnsanlar” acaba ne olacak” beklentisinde. Bunun ne kadar süreceği konusu da muğlak.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen sağduyulu davranıp  sabırla bu sorunun az bir hasarla atlatılması için yöneticilerin yol gösterici olması bizlerin de buna uymamız  gerekecek.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

SİYASİ KAVGALAR SON BULMALI

Halkın sağlığını yakından ilgilendiren   sorunların yaşandığı bir dönemde  daha önceleri halkı bıkıp usandıran siyasi tartışmaların , siyasilerin birbirini suçlayıcı tavırlarının da son bulması gerekir.

Gün siyasi polemiklerle vakit geçirme günü değil.

Ülkede hangi görüşte olursa olsun birlik ve beraberlik içinde olma günü olduğunu unutmayalım.

Bu birliği bozmak isteyenlere de fırsat verilmemeli.

Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla bu uluslararası tehlike öyle hafife alınacak bir durum değil.

Her geçen gün etkinliğini artıran bu hastalık nedeniyle ölen insan sayısının artığı, korkunun dağları kapladığı , tehlikenin nereden ve nasıl geleceği belirsiz, bir mikropla insanlık  mücadele ediyor.

Bu hastalık için çevre temizliği ve hijyen ortam yaratma dışında alınması gereken bir önlem yok.Temennimiz odur ki; inşallah en kısa sürede bu mikrobu önleyecek tıbbi gelişmeler olur.

Onun için sabırlı olmak zorundayız. Sosyal medyada yaygın olan toplumu tahrik edici haberlerden kaçınmalıyız.

Bugüne kadar çok şükür ülkemizde alınan önlemler olumlu gelişiyor. Bunun aksatılmadan devam etmesi gerekir.Sabırlı insanların yaşadığı bir ülke olarak  bu badireyi de atlatacağız.

-----------------------

MÜLTECİLER DE  SORUN OLMAYA DEAM EDİYOR

Avrupa hayaliyle sınırlarımıza gelen mülteciler sorunu da bölgemiz açısından çok önemli;.Bu sorunu kazasız belasız atlatmak için mahalli ve mülki yöneticiler gece gündüz  insanüstü gayretle çalışıyor.

Çok  sayıda insanın ihtiyaçlarını karşılamak sorunlarını gidermek  kuşkusuz  onları  çok zorluyor.

Karaağaç mahallesi çevresinde odaklanan mültecilerin sağlık, barınma yiyecek ihtiyaçlarını karşılama sorunu Edirne imkanlarını aşan bir durum.Devlet yetkilileri yerinde inceleme yaparak  bu meseleye akılcı bir çözüm  bulunacaktır.

Bu konuda herkesin sorunu çözümde yöneticilere yardımcı olması işlerini kolaylaştırması gerekiyor. Kesinlikle tahriklere kapılmamalıyız.

Bu arada devletin aldığı tedbirlere uymak gerek.  Bu ölümcül hastalığın önlenmesinde gerekse mülteci sorununun çözümünde önemli bir etken olacaktır.

--------------------

MORALİMİZİ BOZMAYALIM

İtalya halkı   coronavirüs mikrobundan en çok zarar gören bir ülke. Avrupa’da en çok ölü sayısının bulunduğu İtalya’da bakıyoruz halk akşamları balkona çıkarak ulusal marşlarını söyleyip topluma moral aşılıyor.

Böyle zamanlarda moral çok önemli . karamsarlığa gerek yok.Bu sorunu “ Bu durum iyiye gitmiyor,Acaba sonumuz ne olacak” gibi kötümser havaya sokmamalıyız.

Bu ülke ne büyük tehlikeleri atlatmayı başardı  bunu da atlatacaktır.

Yeter ki bizlerden istenilen kurallara uyalım, bunun sağlığımız açısından önemli olduğunu unutmayalım.

----------------

FIKRA

YAVAŞLA

Temel otobanda  gaza basmış son sürat yol alıyormuş.Bu sırada yolun kenarına bakmış bir tabela;

Yavaşla-80 Km

Temel aracın hızını o anda 80 kilometreye indirmiş. Bir süre yol aldıktan sonra bakmış yine yolun kenarında bir tabela daha;

Yavaşla 60.Km;

 Trafikte ceza almamak için  Temel,bu kez  aracın hızını 60 kilometreye indirme zorunda kalır.

 Düşük hızla bir süre yol aldıktan sonra  bu kez yolun kenarındaki tabelada Yavaşla- 40 Km yazıyor.Temel,  aracın hızını tekrar düşürmüş. Bir süre daha yol gittikten sonra, yol kenarındaki tabela uyarısın dikkate alarak  aracının hızını  15 kilometreye kadar indirmiş.

Bu arada  bakmış ki  yolun karşı tarafındaki araçlar son sürat gidiyor.Bunun şaşkınlıkla izleyen Temel oflayıp puflayıp düşük hızla yoluna devam eder.Yine karşısında bir tabela daha “ Yavaşla’ya hoş geldiniz-Nüfus 2500”   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.