Dünya genelinde bu corona virüsünün yaygınlaşmasında sebep olarak bazı yayan organları ve çevreler mikrobun merkezi olarak yaşlıları göstermesi , hastalığın  bu kadar yaygınlaşmasının  65 yaş üzeri insanlardan geldiği görüşü toplumda yaygınlaştırılıyor.

Bilimsel veriler ise durumun öyle olmadığını bu mikrobun her yaşta insanda bulunabileceğini,  yaşlıların güçsüz olması ve bazı kronik hastalıklar sonucu ölüm oranının yaşlılar arasında fazla olduğunu gösteriyor.

Son günlerde görülüyor ki vücut direnci az olan gençler arasında da ölümlerin olması bu hastalığın tehlike boyutunun ne denli yaygın olduğunu gösteriyor.

Alınan kararla evlerine kapanmak zorunda kalan yaşlılarımıza gençlerin hoşgörülü davranmaları onların yaşamlarına destek olmaları hatırlarını sormaları gerekir.

Medyadaki görüntülere baktığımızda   sokakta yaşlı gördüğünde  nefretle bakan, oradan uzaklaşan tavırları ile  gençlerimiz yaşlıları üzüyor.

Bu illetin yaygınlaşmasının nedeni yaşlılar değil, daha ziyade gençler olmuştur. Onların vücutları yaşlılara göre dirençli olduğu için onlarda ölümcül vakalara neden olmamaktadır.

Allah esirgesin, bu hastalığın daha da yaygınlaşması halinde gençleri de kapsama ihtimalinin olduğunu bu işin uzmanları iddia ediyor.

O nedenle böyle günlerde gençlerimiz yaşlılara saygıda kusur etmemeli .Zira onlar da bir gün yaşlı olacaklar

-----------------------------------------------------------------------------------------

POSTACILAR DA TEHLİKE ALTINDA

PTT çalışanlarının  bu ölümcül hastalık karşısında  ne durumda olduklarını  pek dikkate alan yok.

Her gün posta dağıtımı yapan bir görevli bana telefonda yaptığı duyuruda .Birçok meslekte çalışanlar gibi kendilerinin de hastalık tehlikesiyle yüz yüze   olduklarını, her sabah gelen posta ürünlerini düzenleyip dağıtıma çıktıklarında  çeşitle yerlerden postaneye gelen  koli ve mektupların kendilerine ulaşıncaya kadar onlarca  kişinin elinden geçtiğini,postacıların bunları alıp ev ev dolaşarak yerlerine ulaştırma gayreti içinde olduğun  belirterek” imza karşılığında verilmesi gereken zarfların alıcılarının evlerinde bulunmaması halinde evlerin kapılarına bir uyarı yazısı asıyoruz.İş bununla da bitmiyor; daha sonra o adresin bağlı olduğu muhtarlığa giderek evlerinde bulamadığımız evrakları muhtarlıklara teslim ediyoruz.

Bu arada  geçen sürede bizin de mikrop kapmayacağımızı kim garanti edebilir.Hiç olmazsa bu hastalık geçinceye kadar  imza karşılığı telsim etmek zorunda kaldığımız posta ürünlerini dağıtımı ertelenemez mi?”

PTT dağıtım görevlileri bu yakınmalarında yerden göğe karar haklı. Piyasada en çok gezen onlar.Postacılar da tehlike ile yüz yüze. Bu durum dikkate alınması gerekmez mi?

FIKRA

NASIL AĞLAMAYAYIM

Nasreddin Hocanın eşeği ölmüş.

Hoca evinin önünde oturmuş iki gözü işi çeşme göz yaşı döküyor.

Bunu gören komşuları:

“Hoca karın öldüğünde dahi bu kadar ağlamadın, bir eşek için bu kadar ağlanır mı?”

Hoca.

“Nasıl ağlamayayım,karım öldüğünde hepiniz bana  sana daha iyisini buluruz dediniz.Eşeğim öldü.ama biriniz çıkıp ta hoca ağlama  biz sana daha iyi bir eşek alırız demiyor” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.