Sıcakların iyice bastırdığı bu yaz günlerinde siyasilerin sanki her şey düzene girmiş başka görevleri yokmuş gibi birbirlerini acımasızca, kıyasıya eleşriyorlar.

Bunu çoğu zaman siyasi üsluba yakışmayan sokak ağzıyla yapmaları toplumun her kesimi tarafından yadırganıyor.

Halkın, uzun zamandır aynı yöntemle toplumun sorunları dışında, birbirleriyle dalaşarak, hakarete varan sözlerden medet umup bunun kendilerine siyasi başarı getireceği beklentisine olanlar büyük yanılgı içindeler.

Gelişen teknoloji ile toplumun büyük kesimi haberleşme için sosyal medyadan yararlanıyor. Özellikle gençlerden ülkenin geleceğini merak edenler, endişe duyanlar, televizyonların tek yanlı taraflı yayınlarına itibar etmiyor.

sosyal medyadan yararlanıp ülke sorunlarını tüm boyutlarıyla irdelemek, incelemek imkanı buluyor.

Böylece sorunları gerçek olarak öğrenmiş oluyorlar . Bu bilgileri. bir de kendi mantık süzgecinden geçirdikleri zaman gençlerin siyasilere karşı tavırları netleşiyor

-----------------

GELECEK SEÇİMLERDE SEÇİM SONUCUNU GENÇLER BELİRLEYECEK.

Ülkemiz Avrupa' nın en fazla genç üfusuna sahip. Avrupa ülkelerinin birçoğunun toplam nüfusundan daha fazla. 30 milyonu aşkın genç üfusumuz. var.

Gençlerimiz geleceklerini de güvenceye almak için siyasi tercihlerinde çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Siyasi partilerin gençlerin güveni almaları için, bugüne kadar alışılagelen, halkın gerçek sorunlarından uzak hamasi söylemleri bir yana bırakıp gerçek sorunları içeren politika üretmeleri gerekir.

------------------

LAFLA SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ

Özellikle son zamanlarda ana tüketim ihtiyaçlarına bir biri ardına getirilen zamlarla dar gelirli halkın yaşam koşulları iyice zorlaştı Böyle günlerde halk, siyasilerin bugüne kadar uyguladığı palavralarını dinlemek istemiyor.

Bunu merak edenler bir gün halkın arasına katılıp Tv haber bültenlerinde halkın siyasileri nasıl değerlendirdiğini duyabilirler. Oralarda konuşulanları hoşlarına gitmeyecek sözlerden olduğuna tanık olurlar.

--------------------

MEDYA HABERLERİ ÇARPITIYOR

Ülkemizde çoğu medya, yanlı haberleriyle siyasileri yanlış yönlendiriyor. Bu arada sorunları gerçek boyutu ile medya merkezine ileten basın emekçilerinin haberleri oralarda siyasi yönlendirmeler sonucu, farklı bir şekilde, amacından saptırılarak haberleştiriyor.

Bu tür haber yapanlar aslında ülke yöneticilerine yarar değil zarar veriyor. Sorumluların yanlışları görmelerini engelliyor. Yayın organlarında pembe tablolar çizerek, ülkenin önemli sorunlarını gizlenmesine yol açıyor

Sosyal medyanın çok etkili olduğu günümüzde bunu başarmaları çok zor.

Bunu yapanlar mızrağın çuvala doğmayacağını er geç anlayacaktır.

---------------------

KISSADAN HİSSE

EŞEKLERİN DUASI

Eşeklerin çok olduğu, ülkenin birindeki kasabada eşeklere semer yapan ustanın yaptığı semerler eşeklerin sırtını yara ile kapanmasına neden oluyormuş.

Bu duruma tepki gösteren eşekler semer ustasından kurtulmak için dua etmiş.

Bir süre sonra semerci ölmüş.

Eşekler yeni semer ustası geldiği için sevinmişler.

Bir süre sonra yeni semercinin de yaptığı semerler nedeniyle eşeklerin sırtı daha çok yara içinde kalmış.

Eşekler tekrar semerciden kurtulmak için dua etmeye başlamış. Bu durumu yaşlı eşeğe danışmışlar .

İhtiyar eşek arkadaşlarına"sizler istediğiniz kadar semerciden kurtulmak için dua edin. Bak yenisi eskisinden beter çıktı.

Siz en iyisi semerci gitsin diye dua edeceğinize eşeklikten kurtulmak için dua yapın" demiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.