Edirne’de 31 Martta yapılan mahalli seçimlerini kazanan belediye ve il genel meclisi üyeleri mazbatalarını aldı.

Mazbata almak, bu  tür göreve gelenler için  çok önemli, görev yapacaklarının yasalarca onayı demek.

Bazı illerde bakıyoruz türlü engeller sonucu bu hakkı kazanabilmek için  sabırla bekleyenler de  var.

 Her zaman söylediğim gibi, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri o yörenin parlamentosu konumundadır. Onlar ne kadar başarılı olurlar hizmette olağanüstü çaba harcarlarsa  oralara o yöreye   daha çok hizmet gelir. Bu arada diğer yöneticilerin de işleri kolaylaşır.  Belediye Meclisine seçilenler sadece  o koltuklarda oturmak  rutin işlerle uğraşmak  mantığı ile hareket etmemeli.

Görevleri süresince yapacakları hizmetler kapsamında fikir ve projeler üretmeli. Belediye meclis üyelerinin belediyelerde işlerin sağlıklı yürümesi konusunda belediye başkanlarına katkı yapmalı.

Yapılan hizmetlerde eksiklik gördüklerinde çekinmeden gündeme taşımalı.gerekirse uyarmalı Sadece meclis koltuklarında oturup parmak kaldırarak, Başkanın tekliflerine “ tamam efendim, siz bilirsiniz efendim” mantığı ile yaklaşmamalı.

Gerektiği zaman, yanlışlıklar olduğunda kendi partisinden olsa da  yöneticilere eleştiri yöneltmeli.

Belediyelerde   işler ancak enine boyuna tartışıldığı zaman sağlıklı kararlar alınır.

Bundan önceki seçimde belediye meclisinde gerekli verim alındığını söyleyemeyiz.

Sağlıklı çalışan gerektiği zaman başkanı eleştiren, uyaran meclis üyeleri başkanın da işlerini kolaylaştırır, yanlışlıklardan dönmeyi sağlar.

Dilerim mazbatalarını alarak göreve başlayan yeni belediye meclis üyelerimiz bu görev bilinci ile hareket ederler.

Edirne’ye yapılacak hizmetlerde ortak karar vererek, kentimizin gelişmesine katkı yaparlar

-------------------------------------------------

İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN GÖREVİ ÇOK ÖNEMLİ

Mazbatalarını alarak göreve başlayan il genel meclisi üyelerinin görevleri belediye meclisi üyelerinden daha kapsamlıdır.

Onlar tüm Edirne ilçeleri ve köylerine getirilecek hizmetler konusunda yetki sahibidir.

İlin parlamentosu konumundadırlar.

Bu konuda hiçbir ayrım gözetmeksizin ihtiyacı olan yerlere hizmet götürülmesinde meclis üyelerine önemli görevler düşüyor.

Bu konuda parti ayrımı gözetmeksizin görev yapılmalı.

Geçtiğimiz dönemde köylerimizden bu konuda şikayetler aldık.

Yeni meclis üyeleri köylere gelecek hizmetlerde ve yetkili oldukları yerlerde daha duyarlı davranıp kırsal kesimin sorunlarının çözümüne katkı yapacaklarına inanıyorum.

Onlar da tıpkı belediye meclis üyeleri gibi sadece o görevde bulunup olağan işlerle yetinmek yerine hizmetlerde öncülük ederek bu konuda kararlı davranarak ilimize gelecek  hizmetlerde aktif görev almaları gerekir.

Belediye ve  il genel meclis üyeleri ne kadar aktif olursa  o yörelere hizmet akışı daha fazla olduğunu çevre illerimizde görüyoruz.

Edirne gibi tarihi, turistlik bir kente gelen hizmetlerde  yöresel parlamenterlerimiz dediğimiz meclis üyelerimize önemli görevler düşmektedir.

Belediye ve il genel meclisine seçilenlere buradan başarılar diliyorum.

Görevleri süresince yaptıkları ve yapamadıklarının takipçisi olacağız.

---------------------------

İMAMOĞLU  DİKKATLE İZLENMELİ

CHP İstanbul Belediyesinin mazbatasını almadığı için  şu anda belediye başkan adayı, çıkan sonuçlara göre belediye başkanı Ekrem  İmamoğlu Türk siyasi yaşamında ayrı bir insan profili oluşturuyor.

Genelde siyasilerin yapılarının aksine, her türlü  tahriklere, suçlamalara, düştüğü haksızlığa  rağmen yüzünde gülücük eksik olmayan, sinirlenmeyen, karşısındakileri suçlamayan farklı bir siyasetçi görüntüsü veriyor.

Sanırım bundan sonra   başarılı olmak isteyen siyasetçiler onu örnek alacaktır. Her türlü olumsuz koşullara rağmen İstanbul gibi metropolde kasa sürede yaptığı propaganda  ile rakiplerini geride bırakan, aldığı oyla  belediye başkanı aşamasına  gelen birinin  bu başarısı herkesçe enine boyuna irdelenmeli.

Tüm insanlara dostça yaklaşan, sorulan sorulara esprili bir şekilde yanıt veren, bilgi olarak donanımlı biri olan İmamoğlu’nun Türk siyasi yaşamında  bundan sonra  özel bir yeri olacaktır.

Partili , partisiz herkesin takdirini kazanan İmamoğlu, gelecekte siyasete damgasını vurabilecek nitelikte biri olduğunu gösterdi.

Eğer göreve gelirse bu tavrıyla, sabrıyla  başarılı olacağından kimsenin endişesi olmamalı.

Bugünkü görüntüsü onu anlatıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.