Bir yandan havalar ısınarak 2022’nin motosiklet sezonunun erken başlayacağı görülürken diğer yandan Formula1’in yeni sezonu için son 1 ay içine girdik. Maddi getirisinden daha yüksek bir fiyat olduğundan ödenmeyen harç ücreti sebebiyle İstanbulpark bu sezon takvimde henüz yer almıyor ancak iptal olan yarışlar olursa sonradan eklenebilir. Sonuçta İstanbul son 2 sezonun en heyecanlı yarışlarının yaşandığı pist için yapılan oylamaları hep zirvede tamamladı.

Mercedes’in gümüş ok serisine dönerek gümüş renklerinde lanse ettiği ve Silverstone pistine çıkarttığı yeni aracın ardından 2022’de yarışacak takımların hemen hemen hepsi araçlarını tanıttılar. Birçoğu araçlarıyla uzun mesafeli testler de yaptılar. Tanıtılan araçlar arasında en çok ilgiyi Ferrari gördü. 1990 sezonunda yarışan araca görsel olarak yaklaştırılan aracın teknik özelliklerinde de önemli geliştirmeler yapıldı ve lansman sırasında pilotlar Leclerc ve Sainz Jr. bu araçla piste çıkmak için oldukça heyecanlı görünüyorlardı. Ferrari’de yeni sezon için en çok heyecanlanan isimlerden biri de Haas’taki koltuğundan vazgeçip Ferrari’ye yedek pilot olan küçük Schumacher’di. Kariyeri için çok önemli bir karar veren Schumacher, Haas’ın yavaş otomobili ve kendisiyle anlaşamayan takım arkadaşı Mazepin ile bir sezon son sıralarda yarışmaktansa, belki bir yarışta Ferrari ile yarışıp alacağı iyi bir sonuçla kariyerinde zıplama yaratabilme ihtimalini tercih etti. Tanıtılan araçlarda en çok dikkatimi çeken ve beni şahsen üzen bir değişiklik ise Williams’ın aracındaki “S” logosunun kaldırılmasıydı. Bu logo Formula1’in en efsane isimlerinden Ayrton Senna’yı temsil ediyordu.

Formula1’deki önemli bir değişiklik de Masi’nin görevden alınması ve yarış sırasında takımların yarış direktörlüğüne direkt iletişiminin yasaklanması oldu. İki karar da Formula1 izleyicileri tarafından oldukça olumlu karşılandı.

Gelelim iki tekerlekli dünyamıza.

Havaların giderek ısınması ve güneşin parlaması caddelerde daha çok motosiklet görmemize sebep oluyor. Tabi ki bu bizim için oldukça güzel ancak kurallara uymayan ve yeterli koruma ekipmanlarını kullanmayan sürücülerin de sayısı hızla artıyor. Umarım gazetemiz sayfaları motosiklet kazası haberleriyle dolmaz.

Eurasia Motobike Expo önümüzdeki hafta içi 22-25 Şubat tarihlerinde yapılacak. Fuarın bu yıl ilk defa hafta içi yapılacak olması ziyaretçi sayısını (benim görüşüm) düşürecek.

Şubat 2020'de tüm dünyadan 108,485 ziyaretçi 285 katılımcı Motobike Istanbul'da bir araya geldi. Her yıl MOTED ve MOTODER'in destekleriyle gerçekleşen Türkiye'nin lider Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı Motobike Istanbul, 2021 yılında pandemi sebebiyle iptal edilmişti. 2022 yılında kapılarını yeniden açarak sektördeki en son yeniliklerin yanı sıra "Motobike Academy" kapsamında gerçekleşen seminer ve sunumlar ile ziyaretçilerine renkli ve heyecan dolu bir içerik sunmaya hazırlanıyor. Şahsi işlerimin yoğunluğu sebebiyle ben fuarı ziyaret edemeyeceğim ancak siz kaçırmayın.

Tekerinize taş gelmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.