Edirne,talihsiz bir kaza sonucu aramızdan ayrılan Milletvekili Erdin Bircan'ın yokluğu ile bu dönemde de 3 Milletvekili ile temsil edilecek.

19 Temmuz'da tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi,bugün saat 14.00'te yapılacak olan bir tören ile yeni yasama yılına başlıyor.

Saat 15.00'te Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanacak olan TBM Meclisi,Başkan Şentop'un sunuş konuşması ile başlayıp ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul'a hitap'ı ile devam edecek.

TBMM, daha önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de yoğun bir çalışma takvimi takip edecek.

Hem Genel Kurul hem de komisyonlar yoğun mesai yapacak.

TBMM'nin ilk gündem maddesi ise 'Yargı Reformu ve Strateji Belgesi' olarak bilinen değişiklik teklifi olacak.

38 madde 15 ayrı kanunda değişiklik öngören Yargı Reformu'nun ilk bölümü ile ilgili hazırlıklar bu hafta tamamlanacak. AK Partili milletvekillerince Meclis'e yasa teklifi olarak sunulacak düzenleme Ekim ayının ilk haftası TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

Mecliste İlimizi temsil edecek olan Ak Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Dr.Fatma Aksal,CHP Milletvekili Doç.Dr.Okan Gaytancıoğlu ve İYİ Parti Milletvekili ve Grup Başkanı Orhan Çakırlar'ın Ankara'ya gittiği ifade ediliyor.

Edirne'mizin bir Milletvekili eksikle temsil ediliyor olması elbette dezavantaj.

Bu nedenle de görev yapmakta olan diğer Üç Milletvekiline önemli görevler düşüyor.

Mecliste oluşan Komisyonlara bir eksikle iştirak ediyoruz.

Pazar günü sevdiğim ve beğendiğim genç gazeteci kardeşim Bekir'in köşe yazısını okuyunca bir anda irkildim inanın.

"Okan Gaytancıoğlu neden istifa etsin ki" başlıklı bir yazıydı sanırım.

İstifa kelimesini görünce; "Eyvah Mecliste partili iki Milletvekilimiz kalıyor" düşüncesi geçiverdi aklımdan.

Çünkü bağımsız Milletvekillerinin etkinlik ve verimlilik açısından düşük performanslı olduklarını görüyoruz.

Varlığı ile yokluğu belli değil.

Yazının İçeriğini okuduğumda istifa etmesinin gerekmediğini anlatan örnekler çok alakalı örnekler olmasa bile tezini savunma anlamında eşdeğer kabul ettiği olaylar olarak anlatmaya çalışmış.

Aslında ben Okan Gaytancıoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini ifade eden kişilere rastlamadım.

Sadece yasak aşk yaşadığını ve bu kişiden kurtulmak için mahkemeye verdiği dilekçe ile olayı kendisinin açıklayıp bir anlamda teyit ettiğini biliyoruz.

İşte bu olayın gündem de olduğu ve yaygın basında yer alması sonrasında bazı partililer; "Partimize zarar veriyor" gerekçesi ile istifa etmesi gerektiğini söylemişlerdi.

Onun haricinde bir talep veya istek duymadım.

Siyasi anlamda bir yanlışını söylemek mümkün değil bana göre zaten

Bir Muhalefet Milletvekilinin yapabileceğini yapıyor ve yerine getiriyor.

Sevgili Bekir'in bir bildiği veya duyduğu var demek ki.

Bu olay yatıştığına hatta unutulduğuna göre bırakalım istifayı filan da hiç değilse Mecliste üç Vekil ile temsil edilmeye devam edelim.

Ben Yeni Yasama yılının Ülkemize Siyasi Partilerimize ve İlimiz Milletvekillerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor,çalışmalarında başarılar temenni ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.