2019 yılının ilk üç ayı  genel kurullar ve Mahalli seçimlerle heyecanlı geçeceğe benziyor.

   Mahalli yönetimlerde  aday olanlar  seçimi kazanmak için yollara düşerken  bazı odaların da genel kurulları gündemde.

   Bölgemizin ve ülkemizin en büyük tarım kuruluşu olan Trakya Birliğin  19 ocakta seçimli genel kurulu var.

   T.Birliğin seçimli genel kurulları her zaman tartışmalı ve heyecanlı geçiyor. Bu yıl daha da heyecanlı geçmesi bekleniyor.

    Şu anda birliğin yönetim kurulu için iki adayın olduğu söyleniyor.      

         Ülke genelinde 48 kooperatifi olan Trakya Birlik Genel kuruluna yurdun her bölgesinden gelen birlik temsilcileri yeni yönetimin oluşması için  oy kullanıyor.

  Bölgemiz   temsilcilerin bu seçimde  daha özenli oy kullanması bekleniyor.

   Trakya Birlik yönetimi için farklı amaç güdenlerin olabileceğini dikkate alarak, bölgemizin  gözbebeği olan Trakya Birlik merkezinin Edirne’de olması  en büyük  amaçları olmalı.

    Gereksiz bölünmeler birliğin Edirne ayağının zayıflanmasına neden olabilir.

       Bir diğer seçim ise Ziraat Odası seçimi . Uzun yıllar Edirne Ziraat Odası Başkanı olan Cengiz Yorulmaz bu kez  delege olmayacağını,yönetimde görev almayacağını ilan etti.

   Yorulmazın delege olmaması üzerine Oda’da  başkanlık yarışı kızıştı. Yönetimden iki adayın listesi yönetim kurulunu kazanmak için kıyasıya  mücadele edecek. Bu seçimin de  büyük bir çekişme içinde geçmesi bekleniyor.

   Belediye Başkanlık seçimi yarışı, Belediye ve İl Genel Meclisi yarışı, muhtarlık seçimi, ile yeni yılın ilk dört ayında meydanlar şenlenecek.    

       Mart ayı sonunda belediyeler, muhtarlıklar, belediye ve il genel meclisleri  Ziraat Odası ve Trakya Birlik yeni yönetimlerle göreve devam edecek.

HALK TALEBİNİ  DUYURMALI

   İlimizdeki  oda seçimleri , muhtar seçimleri, belediye başkanlığı seçimleri,Trakya Birlik seçimleri halkımızın her kesimini ilgilendiren seçimler.

    Her ne kadar oda seçimlerinde  delege bazında alengirli oyunlar olsa da  halkın  bu göreve gelecek kişilere taleplerini açıkça bildirmeleri gerekir.

   Seçimler bittikten sonra kahve köşelerinde seçimi tartışmanın yararı olmaz.

    Örneği muhtarlık seçimlerinde “ Muhtarımız var aynısı olsun” anlayışı yanlıştır.

   Eğer bu görevi daha iyi yapacağına inandığımız kişiler varsa  onların göreve gelmesi için çaba harcamalıyız.

   Muhtarlar her zaman halkın sorunlarının çözümünde en etkin olan devlet görevlileridir.

 Ziraat Odası seçiminde yine aynı duyarlılığı göstermek zorundayız. İlimiz Trakya’da tarımın merkezi konumunda.

   Ziraat Odasında görev alanlar da  çiftçilerimiz açmaza düştüğünde  sorunlarına üst yönetimlerce çare bulunmadığında ağırlıklarını koyacak, genel merkezdeki yöneticileri  sorunlarının çözümüne zorlayacak düzeyde olmaları gerekir.

   Hemen hemen tüm kurumlarımızın Ankara’daki yöneticilerinin sorunları çözmede gerekli çabayı harcamadığını  bu kurumda görevliler de  kabulleniyor.Onları  sorunlarını çözmeye yönlendirecek Ziraat Odalarının yönetimleridir.

   Ülkemizde bu konuda  çok aktif olan odaların başında Edirne Ziraat Odası olmalı.

 Trakya Birlik Genel Kurullarını sürekli izliyorum. Genel  Kurula katılan 48 birlik yöneticilerinin çoğunluğu  genel kurulda konuşmaların yapıldığı saatlerde toplantı salonunun dışında  sohbet ettiklerine tanık oldum.

    Toplantıda görüşülen maddeler salonda çok az sayıda  temsilcinin onayı ile  kabul ediliyor.

   Trakya Birlik gibi devasa   ve ülkemizin en büyük tarım kurumunun genel kurulu ciddiye alınmalı.

       Genel kurulda bölgelerini temsil edenler toplantıları sonuna kadar izlemeli. Kendi bölgelerine gittiklerinde Trakya Birlik üyelerine bilgi vermeli.

     Genel Kurula binlerce temsilci katılıyor.Genel Kurul salonuna bakıyorsunuz görüşmeleri izleyenlerin sayısı  onların onda biri kadar.

 Trakya Birliği sahiplenmede gerekli duyarlılık gösterilmez, temsilciler kendi örgütünü sahiplenmez duyarsız  kalırlarsa   bir gün bu kurumun ellerinden alınırsa şaşırmamak gerekir.

   Toplantıya katılanların söz alıp konuşma diye bir alışkanlıkları yok. Sadece maddeler görüşülürken parmak kaldırmakla bu iş sağlıklı yürümez.

   Her temsilci toplantıya katıldığında bir gece öncesinin rehavetini üzerinden atmalı, toplantıya odaklanmalı.

Bu genel kurulun sıradan bir genel kurul olmadığının bilincinde olmalı.  

AĞIZDA GEVELEMEDEN SÖYLENMELİ

     Bakıyoruz çevremizde halkın bir bölümü bir yerlerden bazı kurumlardan  şikâyetçi kimisi mahalli yöneticilerden bazıları resmi kurumlardan, odalardan şikayetçi. Bunların birçoğu dayanağı olmayan kulaktan duyma suçlardan türeyen mesnetsiz  yakınmalar.

 Aslında, bölgemizde şikâyet edilmesi  çözümüne katkı sağlanması gereken konuların olduğu muhakkak.

       Bunlar her zaman ilgili yerlere belgeleri ve gerekçeleri gösterilerek yapılması en doru yol olduğu halde halkımız bunu birbirine dedikodu şeklinde duyurmayı uygun görüyor. Bu şikâyetlerde gerçeklerin saptırılması sorunların çözümünü de zora sokuyor.

 Genellikle    bir şikâyetin nasıl yapılacağı nasıl sağlıklı sonuç alınacağı konusunda izlenmesi gereken yollara gerek duymayıp bunları sokak ağzı ve dedikodu şeklinde duyurmayı daha emin yol olarak görüyoruz.

   Bu durum sorunların çözümünü daha da zora sokuyor.  Bu tutarsızlık , birlik ve beraberliğin olmaması  ilimizdeki  sorunların Ankara’da çözümünü açmaza sokuyor.

   Sonra da ilimize hizmetlerin az olmasından yakınıyoruz. Bunda yerel basının da suçu yok diyemeyiz.

   Bizler demokratik kitle örgütlerinin desteğini alarak Edirne’ye gerekli bir hizmet üzerinde odaklanıp bunu üst makamlara taşısak o sorunun çözümü daha kolay olmaz mı?

      Biz bu birlikteliği bir türlü sağlayamıyoruz. Sonunda da işlerin olmadığından yakınıyoruz. Biz önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkasına batıralım. 

ÖZLÜ SÖZ

Nefreti nefretle yok etmek değil, nefreti saygıyla yok etmek hüredir

  YUGOSLAV  ATASÖZÜ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.