Zaman nasıl da hızlı geçiyor anlamak mümkün değil.

Daha dün gibi Milanyum yılı kabul edilen 2000 yılındaki yılbaşı kutlamalarının üzerinden.20 yıl geçmiş te haberimiz yok.

Ben her zaman söylüyorum; insan sona yaklaştıkça hayatın hızlı bitişine üzülüyor bir bakıma. Bizim gibi teveddü eskimiş olanlar için hele hele.

Ölüm elbette sırası ve zamanı geldiğinde tecelli eden bir yok oluştur ama yaşlılar için yorumlamak tabiiki en doğrusu ve güzelidir.

Allah gençlerimize sağlık ve esenlik versin yeni yılda da.Bu gün yeni yıl ile ilgili bir yazı kaleme almayı düşündüm yine.

73 yılı geride bırakmış olan Melih Hoca için o kadar çok yazacak konular var ki.

Bir film şeridi gibi sıralayayım desenizde unuttuğunuz,hatırlayamadığınız o kadar çok anılarınız var ki;hepsini hafızada tutmak elbette güç.

Çocukluğunuz,gençliğiniz,okul hayatnız,mesleğe girişiniz ve 29 yıl hizmetiniz,ardından 27 yıldır sürmekte olan 2.görev kabul ettiğiniz Televizyonculuk ve Gazetecilik yaşamınız.

Hepsi gözünüzün önünden geçiyor yıl sonları ve yeni yıl başlarında.

Ve; “Nasıl geçti habersiz,o güzelim yıllarım” şarkısını mırıldanmak ihtiyacı hissediyorsunuz bir anda.

Aslında Hayatımızın rutin akışı içinde zaman zaman duraklara ihtiyaç hissettiğiniz anlarda olmuyor değil.

Öyle anlar oluyor ki; durup dinlenmek; yaşantımıza farklı bir yön verebilmek, zamansızlık nedeni ile sürekli ertelediklerimizi bir an önce hayata geçirebilmek adına.

Ama hayat o kadar hızlı bir akış içinde geçip gidiyor ki;teşebbüslerinizde birçok kez geç kaldığınızı fark edip umutsuzlaşabiliyorsunuz bile.

Yaş itibariyle durgunlaşan yaşam biçiminizi aktif ve coşkulu hale getirebilmek veya “topluma yararlı olmanın yaşı yoktur” düşüncesini kendinize düstur edinerek faaliyetler sürdürürsünüz.

Tabii ki bunları yaparken zevk almasını,yararlı olmanın verdiği hazzı yaşamasını bilmek şartıyla.

İşte bunun için önümüzde güzel bir süreç başlıyor;

YENİ YIL.2020 yılının yaşadığımız tüm güzellikleri içimize sindirip, olumsuzlukları bir nefeste unutabileceğimiz ve yepyeni umutlarla merhaba diyebileceğimiz güzel bir yıl olması en büyük temenimiz ve dileğimiz.

O halde olumsuz her ne varsa bir yana bırakıp; olumlu düşünerek, hayatımıza hep güzellikleri çağırarak yüzümüzdeki kocaman tebessümle yeni yılı karşılayalım gönülden ve tüm coşkumuzla.

Bakın yeni yılla ilgili olarak Belgin Eryavuz neler yazmış;

“””””Bu yeni yıl; bizim en yakın durağımız olsun hedeflerimize başlamamız adına.Kendimizle, geleceğimizle, sağlığımızla ve sevdiklerimizle ilgili olarak en çok yapmak istediklerimizi düşünce süzgecimizden geçirip uygulamaya koyalım birer birer.Yılmadan, bıkmadan, azimle ve sebatla. Her ulaşılan hedef bizler için diğer hedeflerimize ulaşmamızda itici bir motivasyon etkisi yapacaktır hiç kuşkusuz.Önemli olan belki de ilkine başlayabilmektir, ne dersiniz?Bu yıl bazılarımız için sigarayı bırakacağımız, bazılarımız için diyete gerçekten başlayacağımız, bazılarımız için yeni iş imkanları yaratacağımız, bazılarımız için idealimizdeki eve kavuşacağımız, bazılarımız için hayalimizdeki aşkımızla bir araya geleceğimiz, bazılarımız için rüyalarımızdaki tatili yaşayacağımız, bazılarımız için anne-baba olacağımız, ama hepimiz için çok sevip, çok sevileceğimiz bir yıl olsun.Yeni yılla birlikte herkesin düşleri gerçek olsun.Barışın,sağlık ve huzurun, sevginin egemen olduğu bir dünyada NİCE GÜZEL YILLARA…Sevgiyle kalın…Belgin ERYAVUZ"”””””

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.