Merak, merak, merak…

Edirne’de vaka sayısı ne, yoğun bakımda kaç kişi var, ölenler kaç kişi?

Resmi bir açıklama yapılmıyor.

Ancak aldığımız duyumlara göre Edirne’de işler iyiye gidiyor.

Son 3-4 gündür yeni vaka yok. Mevcut vakalardan da iyileşenler var. Yoğun bakımlardan normal servise geçenlerin de olması sevindirici haber.

Elimde, çeşitli vaka ve ölüm sayıları ile yoğun bakım sayıları var. Ben sizle iyi haberleri paylaşmayı seçiyorum. İyiye gidiyoruz; ‘’Yeniyoruz seni korona’’

Tabi işlerin şimdilik iyiye doğru seyretmesi bizleri alınan tedbirleri uygulamamaya, gevşemeye yönetmemeli. Uzmanlar uyarıyor; ‘’İyiye gidişi tam olarak söyleyebilmek için henüz çok erken. Ancak olumlu gidişat var.’’

120 kişinin sonucu bugün belli olacak

Yurt dışındaki Türklerin yurda getirilmesi işi sürüyor. Bu kişilerden 120’si Edirne’deki yurtlara konulmuştu.

120 kişinin karantinası dün (22.04.2020) günü sona erdi. Kendilerinden alınan numunelerin analizi bugün (23.04.2020) belli olacak. Sonuçlar negatif çıkarsa hepsi memleketlerine gönderilecekler.

Sonuçları bizde merakla bekliyoruz.

Bu kişilerin gitmesi durumunda yurt dışından getirileceklerden yeni grupların Edirne’ye gönderileceği ifade ediliyor.

Sağlıkçılarımıza acil şifa

Koronavirüsle mücadelede en ön safhada fedakarca mücadele veren sağlık personelinden bazılarının virüse yakalandığını öğrendim.

İsmini vermeyeceğim bir dahiliye doktoru bu süreçte iyileşme göstererek, yoğun bakımdan çıkarılarak, normal odada tedavi aşamasına getirildi.

Yine ismi bende bir Psikiyatri Uzmanının da tedavisinin sürdüğü, yükselen ateşinin düşürülmeye çalışıldığı belirtildi.

Bu arada, devlet dışında görev yapan bazı doktor ve hemşirelerde de virüsle ilgili sıkıntıların yaşandığı ancak bu kişilerin 14 günlük karantina süresinin sonunda normal yaşamlarına döndükleri ifade ediliyor.

Bu vesileyle tüm sağlık çalışanlarını başta başarılı işlere imza atan, çalışkan Sağlık Müdürümüz  Dr. Ali Cengiz Kalkan olmak üzere canı gönülden kutlarken, sağlıklı günler diliyorum. İyi ki varsınız.

Benzin-mazot tüketilmiyor

Koronavirüs market, fırın, kasap ve eczane dışında kalan tüm sektörleri sekteye uğrattı.

Büyük sarsıntı yaşayan sektörlerden birisi akaryakıt istasyonları oldu.

Konuştuğun bir yetkili işlerinin yüzde 60-65 oranında düştüğünü söyledi.

İnsanların şehirlerarası seyahatleri ve şehir içindeki hareketliliklerinin azaldığına dikkati çeken yetkili, ‘’Benzin ve mazot satışında bu kadar düşüşü hiç yaşamamıştık. Zor durumdayız’’ diye konuştu.

Akaryakıt istasyonu, araç yıkama, lastik gibi bölümleri ile 40 kadar kişinin görev yaptığı bu müessese gibi çok sayıdaki işyerinin sıkıntı yaşadığı düşen akaryakıt fiyatlarının bile satışlara hareket getirmediği belirtiliyor.

Naklen meclis

Edirne Belediye Meclisi'nin 2020 yılındaki 1. Olağanüstü Toplantısı 15 Nisan Çarşamba Günü Saat 14.00'te, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlendi.

Naklen yayınlanan toplantıda; İçme Suyu, Yağmur Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı yapım işlerinin devam edilebilmesi için 71 milyon ek ödenek, su ve atık su bedellerinde yüzde 50 oranda indirim ile belediyenin borçlanacağı 71 milyon liranın haciz edilmemesi için gerekli kararlar alındı.

Edirne için güzel ve olumlu kararlar vardı.

Türkiye’de çok sayıda belediye bu zor günlerde özellikle gelir düzeyi düşük, işsiz kalmış ve muhtaç kişilere yardım için nakdi yardım, gıda ve giyecek yardımı, su parası almama, kira almama başta olmak üzere dayanışma faaliyetlerinde bulunuyor.

Edirne Belediyesi’de bütçesine uygun girişimler yapıyor. Su bedelinin belirli süre yüzde 50 ucuzlatılmasının yanı sıra Edirne İmece kurulduğu bildirildi.

Bu arada, CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın telefonla arama yaparak, ‘’Çevrenizde yardım yapılacak kişiler var mı?’’ araştırmasına girdiğini öğrendim.

Bahşişler Gürkan’dan

Güzel iş yapmak için çok paraya, çabaya gerek yok. Küçük dokunuşlarla büyük sonuçlar alınabiliyor.

Belediye Başkanı Gürkan’ın Ramazan davulcularıyla yaptığı görüşme sonrasında, davulcuların gelir kapısı olan davul çalarak bahşiş toplama geleneğini, Edirne Belediyesi olarak üstendiklerini açıkladı.

Koronavirüs günlerinde kapı-kapı gezerek, temasla bahşiş toplamak yerine, topluca Edirne halkının bahşişinin belediye tarafından verilmesi olumlu karar.

Bir olumlu kararda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili.

Koronavirüs bayramın birlikte kutlanmasına engel oluyor. Edirne Belediye Bandosu’nun üstü açık tur otobüsüyle şehir turunda marşlar çalma kararı da tam yerine oturdu.

Sırası gelmişken atlamayalım.Yurtiçi ve yırt dışında birçok ödül alan, festival ve etkinliklere katılmış, Edirne Belediyesi’nin yüz akı işlerinden olan bandomuz çalışanlarını, arkadaşımız Bando Şefi Süleyman Uysal nezdinde kutluyorum. Bu zor günlerde Edirnelilere çok gereksinim duyulan morali verecekler.

Bu arada Gürkan, meclis toplantısındaki açıklamasında Edirnelilere de seslendi.

Gürkan, Edirnelilerden evlerden, balkonlardan İstiklal Marşı’nın okunması ile Türk Bayraklarının asılmasını isteyerek, bayrama verdiği önemi gösterdi.

Bir yazıda iki kutlama Gürkan’a, ne yaparsın bugünlerde hepimizin fazlasıyla morale ihtiyacı var.

Bilmecenin cevabı ne?

Yazacak çok şey var. Ancak yerimiz bu kadar geri kalanı gelecek yazıya inşallah. Bu yazıyı bir bilmeceyle noktalamak istedim.

Edirne Belediye Meclisi Toplantısı’nda (Hani internetten izlediğimiz) bir şey dikkatinizi çekti mi?

Bir kişi (yanda oturanlardan) sürekli telefonuyla ilgilendi. Zaten kısa süren toplantıdan sıkıldı mı ne? Ya da ele alınan konular onu hiç mi ilgilendirmiyordu?

Bir bilmecem var çocuklar diye başlayan reklamı bizim kuşak hatırlayacaktır. Benimde size bir bilmecem var büyük çocuklar;

Görüşülen konularla ilgilenemeyecek kadar elindeki telefonla meşgul olan kişi ne yapıyordu?

1-)Eş, dostlarıyla Whatsapp’tan yazışıyordu.

2-)Film izliyordu.

3-)Haber sitelerindeki haberleri okuyordu.

4-)Belediye görevlilerine aralıksız talimatlar vererek, yönlendiriyordu.

5-)Bir oyunda level atlamaya çalışıyordu.

Bilin bakalım bu bilmecenin cevabını…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.