Vurmuş vurmasına da yapması gerekenleri yapacak mı?

Örneğin bu kadar hiddetlenmesine neden olan havyacılık tesisi kurmak için Ruhsat alan kişi veya şirketlerin bunu yerine getirmemesi ve tek bir hayvan bile bakmıyor olması tespitinden sonra bu ruhsatların iptali yoluna gidilecek mi?

İşin en önemli olan tarafı, şüpheler uyandıran durumların üzerine gidilecek mi?

Mesela; ruhsatları birbirine devrederken rant sağladıkları konusundaki şüpheleri ortadan kaldırmak amacıyla araştırma yaparak hukuki başvuruda bulunulacak mı?

Yoksa devran devam ettiği gibi devam mı edecek?

Olayın nereden patlak verdiğine gelecek olursak; İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Edirne’de 500 baş ve üzeri hayvancılık tesisi için yapı ruhsatı alanların kaç tanesinin hayvancılık tesisi kurup kurmadığını araştırıyor. Ortaya ilginç sonuçlar çıktığı için Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş bunun üzerine; ‘500 baş hayvan çiftliği için ruhsat almışlar ama içinde hayvan yok. Rant için mi geliyorlar” diyerek bundan sonra izinleri şartlı vereceklerini söylüyor.

İşin vahim taraflarından biri de; Rapora göre 500 baş ve üzeri hayvancılık tesisi kurmak için ruhsat alanların bir çocuğunun işletmesinin dahi olmadığı gerçeğinin ortaya çıkması.

Komisyon raporunun sunumunun ardından söz alan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, yapı ruhsatı alanların birçoğunun işletmesinin olmadığını belirterek, “2018 yılında bir içerisinde 4 kişi müracaat ediyor sadece bir kişi bir yıl içinde hayvanlarını getirip işletme ruhsatı alıyor. Diğerlerinin hala yapı kullanmaları ellerinde ruhsat için izin alıyorlar ama yapı kullanma ve işletme belgeleri yok. Beş yıldır birilerine devredip gidiyorlar. Yani bu ruhsatları alarak ne yapmak istiyorlar? Rant mı elde etmek istiyorlar? Kredileri alarak geri mi ödemek istemiyorlar.

Bundan sonra il genel meclisi olarak biraz daha ince eleyip sık dokuyacağız.

Bu gibi işletme açanlara izinlerini şartlı vereceğiz. Elimizde ruhsatla ilgili bir sürü talep var ama açılan işletme yok. Bizden büyükbaş hayvan için inşaat ruhsatı alanlar kaç tane işletme açmışlar? Bunlar işletme ruhsatlarını almışlar mı, faaliyete geçmişler mi? niçin almışlar, ya da kaç kişiye el değişmiş. Rant için mi geliyorlar. Bizde 500 baş hayvan çiftliği için elimizde belgeler var ama içinde hayvan yok. Edirne’ye de bir katkıları yok. Bununla ilgili biraz daha duyarlı davranacağız” diyerek adeta isyan etmiş.

Tabiî ki olan olmuş artık ta bundan sonra olmaması ve gereğini yapmayanların ve devir edenlerin ruhsatlarını iptal etmek Yerel Parlamentonun ilk görevlerinden biri olmalı.

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi, Mustafa Suiçmez’in yapmış olduğu açıklama ise suiistimalin sebebini ortaya koymak bakımından önem taşıyor. Şöyle diyor Suiçmez; “hayvan işletmesi için ruhsat alan bazı şirketlerin tarımsal kredi, teşvik, hibelerden faydalanmak amacındalar. Özellikle dışarıdan gelen ne olduğu belirsiz şirketlerin İnşaat için müracaat etmelerine rağmen işletme yapmıyorlar. Özellikle şahıslar değil ama şirketler adına müracaatlar geldiğinde bunlara çok dikkatli bakmamız gerekiyor”.

Gerek CHP Grubu gerekse de AKP Grubu bu olumsuzluklara karşı mücadeleye hazırlar sanırım.

Suiçmez’in ifadesi ile ne idiği belirsiz şirketlerin ve kişilerin hesaplarını bozacak olan da bu Parlamentodur.

 Yeter ki Başkan daha ilk toplantıda bu konunun muhatabı kişiler ile ilgili neler yapılması konusunda alınacak kararı uygulaması için oylamaya sunsun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.