Ülkemizde daha önceki yıllarda 12 Aralık ile 18 Aralık tarihleri arasında Yerli Malı haftası gerçekten adına layık olarak kutlanırdı. Hafta süresince okullarda öğrencilere yerli malının önemi ve ülkeye yararları anlatılırdı.

Tüm ülkede yerli malının ne kadar önemli olduğu ülke ekonomisine katkılarını anlatan bir dizi etkinlik yapılırdı Öğrenciler yerli malı haftasında okullarına yerli ürün olan bu mevsimde yetişen bölgenin ürünleri getirirdi. Öğrenciler yerli malını özendirmek için "Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı" sözleriyle başlayan şiirler okurdu. Ülkenin dört bir yanında yerli ürünlerimiz ilgi görüyordu.Yerli malının önemi tüm halka duyurulurdu. Tahıllarımız bugün olduğu gibi her yıl değişen yabancı ürün hibrit tohumunun yerine yerli tohumlar üretilirdi. Tarımla ilgili tüm ürünlerimiz yerli malıydı. Amerika hayranlığımızın başlamasıyla bu ülkenin savaş artığı yiyeceklerini ülkemiz insanlarına sunulmaya başladı.

Devlet yöneticilerinin de desteği ile yerli ürünlerimizle ilgi azaldı.

Yabancı menşeli özentilerle birlikte güçlü ABD tekelleri yerli ürünlerimizle göz dikti.

Bunun sonunda tüm ülkelerin hayran kaldığı yerli ürünlerimizin sayıları her geçen yıl azaldı. Hibrit tohum tutkusu, insanların çok kazanma hırsı yerli ürünlerimizi bir biri ardına yok etti.

Yerli ürünlerin yok olmasıyla ülkemizde etin, sebze ve meyvenin eski tadı kalmadı. Yerli ürünlerden yapılan mis gibi kokan ekmeğimizin sağlıklı sebze ve meyvelerimizin tadına hasret kaldık.

Bunun sonunda dünyada tarım ürünleri olarak kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan ülkemiz bugün en çok tarım ürünü ithal eden ülke konumuna dönüştü. Bugün ithal etmediğimiz bir tarım ürünü yok gibi. Bizim ülkemizin tohumları alınarak üretim yapan ülkelerden tarım ürünü ithal ediyoruz.

Tarım ürünlerinin zamanımızda stratejik ürünler olduğunu unutup yabancı ülkelere bağımlı hale geldik. ABD tekelleri tarımımızı denetim altına aldı, bizim gibi tarıma bağımlı ülkelerle kedi fare ile oynar gibi oynuyor. Ürünümüzü ekmek için her yıl hibrit tohuma ihtiyacımız var. Tohum firmaları ABD tekelinde. Ekili alanlar için gerekli gübre ve ilaçları da aynı ülke firmaları sağlıyor. Ne yazık ki tarımda başka ülkelere tümüyle bağlı hale geldik. Şimdi bazılarının ayakları suya ermiş olacak ki, yeniden yerli tohuma özlem arttı. Bazı belediyeler yerli ve milli tohumu kazanmak için öncülük ediyor. Buna yabancı ülke tekelleri ne kadar izin verecek onunda zaman gösterecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.